Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nedívej se

03. 03. 2004
1
0
1270
Autor
pe_pa

Nedívej se do mě,

nic neuvidíš.

To co tam bylo

už není

všechno je pryč

život mění

nevinnost v

hřích

čistotu ve

špínu

a nic než smích

se ozývá útrobami

člověka,

který klopýtá

počátkem života.

Doba nás bije,

tlačí obličejem dolů,

do našeho přepychu

do hnoje všech hnojů.

 

 


synáček
12. 05. 2004
Dát tip
Ani si neumíš představit, jak děkuji (prozřetelnosti) za to, že jsi vystoupila z té několikamiliardové šedi a já díky tomu...mohu nyní číst tuto zpověď Člověka...je nádherná...je hrůzostrašně pravdivá...a tolik bolí... Pokud je (pouze jen) o člověku jako takovém...pak platí plně to, co jsem právě řekl...jen s tím rozdílem, že lidstvo není na počátku…ale spíš na konci svého života… Je-li však trochu i o Tobě...tak nesmíš nikdy dopustit...aby se tak stalo...nevinnost a čistotu lze(!) uchránit...dokonce i tehdy, stojíš-li na hranici spoutána a obviněna z nejhroznějších vin a pošpiněna blátem a plivanci všech...neboť jediná konfrontace na úrovni dobra a zla je vždy pouze(!) jen mezi Tebou ...a Bohem...a to (dokonce i) bez ohledu na to…zda-li o něm vůbec víš… Ta báseň je vskutku přenádherná... TIP...a díky!

pe_pa
12. 05. 2004
Dát tip
Díky moc...opravdu. Nemám slov. Snad jen to, že se budu bránit, chránit, snažit.. nebo cokoliv bude potřeba. Nejdůležitější je upřímnost. Pokud člověk lže sám sobě, pokud se nechá udupat, srovnat do latě,i když nikomu neubližuje, proviní se nejvíce.A už to nesmaže. Ještě jednou díky a hezký den!

pe_pa
06. 03. 2004
Dát tip
Dik za názor. Uvítám i více informací

Jeheheman
03. 03. 2004
Dát tip
Taky ne:/

katugiro
03. 03. 2004
Dát tip
hm, zní poněkud... prázdně... chápu, že jako autor vidíš hloubku, ale v tomhle podání se tam čtenář jen tak brodí..:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru