Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smím prosit?

07. 04. 2004
3
0
2091
Autor
bobotic

 Procházíme se nočním městem, hvězdy na nás mrkají. Je zimní čas a duše najednou mají k sobě blíž. Bavíme se. Mezi holými frázemi se začíná probouzet porozumění. Chvilky vtípků odejdou a zanechají kromě úsměvů i prostor k hlubším tématům. Zpomalujeme, najednou nejde o to, dojít k cíli. Cudně se po kouscích odhalujeme jeden druhému a z těch náznaků se pomalu splétá pouto.

 Ač stále jdeme půl metru od sebe, jsme si o tolik blíž. Jak moc jsme si podobní a ač se stále ujišťujeme o detailech ve kterých se rozcházíme, cítím za tím ten obrovský most, toho co máme podobné. Vysílám po něm pár poťouchlých vtípků, jež bez toho spojení by se utopili v moři odcizení. Zasměješ se a já cítím, že v oceánu osamění se vynořují první ostrůvky. Odpovídáš. Po stejných kanálech ke mně doráží posel platící stejnými mincemi.

 Už potřetí procházíme kolem stejného baráku. Chvíle naráží na tiché mlčení. Přesto právě teď je mlčení to nejvíce naplňující. Jenom blízkost, bez směšného dokazování slovy, jestli jsme stále vedle sebe. Šouráme se a v jednom z mála rozsvícených oken hraje saxofonista táhlou melodii. Má zavřené oči a mazlí se se svým nástrojem. Tóny plynou až z hlouby jeho duše.  

 Smím prosit?

 


Kytiii
13. 04. 2004
Dát tip
pěkné... ale krom toho pocitu - snad trémy z vlastních citů, jsem tam nic zajímavého neobjevila (i když byl to cíl?)

fungus2
07. 04. 2004
Dát tip
Na mě to působilo hezky.*

Taky bych měl nějaký připomínky k textu. Mohl by být ucelenější a určitě se vyplatí si to párkrát přečíst a proškrtat tam určitý věci. Na druhou stranu se mi líbí, že děj je takový tajemný a konec je super pohlazení.

Lutcinka
07. 04. 2004
Dát tip
Skoro bych si zatančila...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru