Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lesní dobrodružství

20. 04. 2004
8
0
3014
Autor
andromeda

Pro děti.

     Jednoho dne se Pavlínka s babičkou vypravily do lesa na houby. Sbíraly, už měly plný košíček a Pavlínka začala mít hlad. Nic s sebou ale k jídlu neměly a tak jí babička řekla, ať si natrhá maliny, že na ni počká u velké borovice a zatím si trochu odpočne. A tak Pavlínka trhala maliny a šla pořád dál a dál, pak chvilku běžela za motýlkem, co byl tak krásně barevný, pak dováděla se žabičkou, až si vzpomněla na babičku: Musím se rychle vrátit! Otočila se a běžela zpátky: No jo, ale kudy? Pavlínka zabloudila! Volala, ale babičku neslyšela, jen ozvěnu. Nakonec si sedla na pařez a plakala a plakala, až jí slzičky padaly na kabátek. Ani si nevšimla, jak jí někdo říká: Pavlínko, zabloudilas? Byl to  pan myslivec, co k babičce někdy chodí na kus řeči. Dřív se ho Pavlínka trošku bála, má dlouhé vousy a nosí flintu, ale je moc hodný. Zavedl Pavlínku k velké borovici, on to v lese zná, panečku! Tam už čekala ustaraná babička. Poděkovala panu myslivci a cestou domů řekla: Pavlínko, příště se v lese budeme držet stále při sobě!

      Děti, babička Pavlínky má pravdu, až půjdete někdy do lesa, neutíkejte daleko od maminky, nebo tatínka, babičky či dědečka, mezi tolika stromy se můžete snadno ztratit, jako Pavlínka.


Robinia
15. 09. 2004
Dát tip
poučné,tip

cmukina
23. 05. 2004
Dát tip
pekne! *

maia
22. 05. 2004
Dát tip
avi *

Hermann
25. 04. 2004
Dát tip
Plynie z toho ponaučenie....vždy sa riadte svitom hviezd, alebo sa spýtajte pani sovy, ktorá všetko vie.... Tak sa nestratíte... krásne a ľúbezné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hermann tippp Páči sa mi, že v Tvojich prácach aj radíš deťom.To je také materské. Musíš byť skvelá matka.

Simona
21. 04. 2004
Dát tip
To samé jako před tím, pěkné ale asi vyprávění pro děti ;o)*t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru