Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Koloušek

20. 04. 2004
7
0
5301
Autor
andromeda

Pro děti.

      Jednoho dne si Pavlínka se Zuzankou od potoka šly hrát k lesu. Hrály si na schovávanou, lezly na stromy, pak sbíraly žaludy, oříšky a kaštany a nosily je zvířátkům do krmelce. Když se vracely, uslyšely sténání. Co to bylo? Řekla Zuzanka. Dívky to šly prozkoumat. Opatrně se blížily, až došly k cíli. Na zemi našly ležet zraněného kolouška. Naříkal bolestí, chudáček. Nožičku měl chycenou v nějaké kovové pasti. Pavlínka past zkoušela odstranit, ale nešlo to. Zuzanka řekla, že to v lese zná a že doběhne rychle pro tatínka. Pavlínka zatím čekala u kolouška, hladila ho a vyprávěla mu o své babičce. Za chvíli se vrátila Zuzanka i s tatínkem. Zase ti pytláci! Řekl a uvolnil kolouškovi nožku. Pak mu ji ovázal. Koloušek se zvedl ze země a vesele utíkal pryč, asi za svou maminkou. Tatínek Zuzanky je moc hodný pán a nemá rád pytláky. Říká, že to jsou lidi, kteří nemají rádi zvířata, chytají je do pastí  a pak je ve městě prodávají. Zvířátka musíme chránit! Les je jejich domov! Říkal.

      Pak si ještě děvčátka chvíli hrála, ale ne v lese, ale u Pavlínky doma. Zuzanka dnes u Pavlínky může přespat a tak děvčátka usínala spolu, držela se za ruce a myslela na raněného kolouška....


Robinia
15. 09. 2004
Dát tip
Víš, že u nás byla taky oblíbená pohádka o Koblížkovi. A pak o třech kůzlátkách. Tip

vesuvanka
10. 05. 2004
Dát tip
krasna a nezna pohadka, presne takove pohadky deti potrebuji, aby mely pekny vztah k prirode - velikansky TIP

Hermann
25. 04. 2004
Dát tip
andromeda-To je sladučké!!!!!!!!

andromeda
23. 04. 2004
Dát tip
Děkuju moc za všechny kritiky. Hermanne, můj nejmladší - 6 roků, má nejradši pohádku o koblížkovi, jak se kutálel dál a dál....až ho liška snědla. Dík za tip!

Hermann
22. 04. 2004
Dát tip
Kakání-Teda radšej píš normálne kritiky.....Hermann

Hermann
22. 04. 2004
Dát tip
Krásnučké...Chcel by som byť Tvojím synčekom a počúvať to od Teba...Veľmi mi niekoho pripomnaš....Hermann tip

Simona
21. 04. 2004
Dát tip
;o)*

kakání
20. 04. 2004
Dát tip
No, a zase.. pozastavoval jsem se nad tím ve svém posledním díle a staré chyby jsou přesto stále opakovány.. Pročpak se koloušek aspoň jednou nevykakal, nebo tatínek Zuzanky, či Zuzanka samotná, nešli aspoň jednou takříkajíc na velkou? Jinak pěkné, ale na záchod si budu raději brát něco delšího, abych si to víc prožil..

andromeda
20. 04. 2004
Dát tip
Hlavně si vem toaletní papír.

kakání
20. 04. 2004
Dát tip
andromeda: Neměj starost, mám toaletní papíry z jedenácti zemí (tuším) a hlavně ty holandské jsou hebké jako peříčko.

andromeda
20. 04. 2004
Dát tip
No vidíš, aspoň máš zásoby na horší časy!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru