Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O gepardích slzách

02. 05. 2004
6
0
3813
Autor
andromeda

Pro děti.

obrazek [http://kockoviny.wz.cz/images/gepard%20stihly.jpg]

 

Děti, víte, jak vypadá gepard? Ne? To je velká, strakatá kočka, ale hlavně, kolem čumáčku má z každé strany dlouhou, černou čáru , vedoucí až k očím. Ale pěkně celý příběh od začátku.

 Žila jedna gepardí rodinka -  maminka, tatínek a tří malá geparďata.  Každou noc chodili rodiče na lov a nechávali mláďata sama doma - v doupěti,  nebo schovaná ve vysoké trávě.  K ránu se rodiče vždy vraceli. Až jednou..... ...Slunko bylo již vysoko na obloze - a maminka s tatínkem nikde!  Co budeme dělat?  Řekla si mláďata:  Zůstaneme tady a budeme čekat!  Geparďata se třásla strachy a ani se nehnula. Přišla noc,  všude ticho - a rodiče nikde. Mláďata spustila do té samoty takový pláč,  že přestal foukat i vítr,  jak mu těch tří ubožátek  bylo líto. Mláďátka plakala  a plakala, volala maminku, a jak tak plakala,  začalo jim kručet v bříšku hlady . Slzičky jim  stékaly z očí kolem čumáčků a od té doby tam  zanechaly  navždy své stopy..... A to jsou právě ty černé pruhy, které  mají všichni gepardi.... A jak to dopadlo s rodičemi našich mláďátek? Jako v každé pohádce - dobře. Rodiče se vrátili s úlovkem, slzičky smutku vyschly a a šťastná rodinka se hřála na sluníčku jako dřív - a vyváděla své gepardí kousky!


poliana
01. 07. 2005
Dát tip
Tak tahle se mi líbila nejvíc!!!!

maia
23. 05. 2004
Dát tip
Peknucke. *

Hermann
11. 05. 2004
Dát tip
Presne ako to vraví vesuvanka, píšeš úžasne a raz keď budem mať malé deti, budem im čítať Tvoje rozprávky......Hermann tippppppppp

vesuvanka
08. 05. 2004
Dát tip
Je to takove nezne. Kdyby bylyl moje deti jeste male, hned bych jim cetla Tvoje lpohadky TIP

vesuvanka
08. 05. 2004
Dát tip
Nezne a roztomile - kdyby byly moje deti jeste male, cetla lbych jim Tvoje pohadky - diky a velky TIP

cmukina
03. 05. 2004
Dát tip
no to veru hej.....*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru