Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Název je přežitek

07. 05. 2004
9
0
1313
Autor
VypsanaFixa

Někdy čteme věci, které bychom raději nečetli.

Ve vlastním opojení žiji mezi svými. Nikoho nevnímám. Mé počínání je sobecké. Přesto nejsem zlá. Jen…nepochopená. Neohlížím se na druhé a totéž očekávám od nich. Svět se točí. I ten můj se točí. Elipsa. 

Neřídím auto. Řítím se zpět. Minulost se přede mnou klepe. Jenom proboha nevzpomínej! Jsi bledá, jdi spát. Třeba zapomeneš.

Roztrhané šaty neznamenají zatracení. Číro neznamená zatracení. Vysoká škola taky ne. Špatná víra. Špatné předsudky. Maličkost. Co je špatná víra…Proboha neumírej!

Láska se dokáže tvářit všelijak. A že jich bylo. Ničeho nelituji. Fráze. Jsem roztržitá jako nikdy dřív. Poslouží zlatý samovar lépe než mosazný?

Již několik let pracuji na vyhoření. Systematicky. Čekání na Godota.Vhodný okamžik. Snad nepřijde. Lennona taky milovali.

Střídání stráží se mi zatím vyhlo. Minulo mě vyhlodanou dírou mezi zemí a nebem. Nebem a peklem. Satan je taky jenom člověk. Neví, kdy má dost.

Ztracená nálada se nikdy nevytratí. Myslím, že miluji vše. A to všechno nenávidím. Slečno, hoří vám vlasy. Dámy, máte sešity? Jmenuji se Sešitý.

V kostce přežili jsme život, přežili jsme den. Nic nás neovlivní. Snad František Gellner jen.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru