Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska mezi jablky

03. 09. 2000
1
0
1365
Autor
JayJay1

Láska Co to vlastně je? Mé oční závěje Za nocí pokryje Má snad Pohledy člověka Co před ní utíká A celý se zalyká Jedním dechem přiznávám Že jí nerozumím Strašně rád ji poznávám Vždy však nepochodím Kráska Vloží se do cesty Poseta porosty Vlasů a snad ústy Promlouvá Jak se mám, vyslýchá Ráda mi naslouchá A já rád poslouchám Jablíčka sbírá Na mě se dívá Potají kývá Co v sobě skrývá? Vlasy jí vlají Větrem mávají Pod čepcem se jí Lesknou Pak náhle mizí Jako stín cizí Už cítím krizi Stýská se
Javert
09. 09. 2000
Dát tip
Je to... nezralé. Konec je pěkný, ale některé rýmy jsou prvoplánové (sbírá/dívá/kývá/skrývá) až to místy dře (promlouvá/vyslýchá/naslouchá/poslouchám). Zdá se mi, že by ti vyhovovala spíše volnější forma, kde si můžeš "a celý se zalyká" odpustit.

Yeziiinka
09. 09. 2000
Dát tip
Je to fakt, i mě připadají rýmy místy jak znásilněné (hlavně "naslouchá - poslouchám" mě praštilo), ale myšlenka je hrozně milá.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru