Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lovec smrti

01. 06. 2004
3
0
5121
Autor
TomPerys

Až jednou smrt nebude lovcem...

Znám dvě dívky kterým oči září,

dvě mající nekonečně tváří,

sestry co v noci tančí spolu,

anděly sestupující z nebe dolů,

 

Stejnou mocí dávají a berou,

když z oblohy k nám se derou,

jedna bílá v záři šaty s rosou,

druhá černá v ohni s ostrou kosou,

 

Krutá a nemilosrdná snad z pekla,

aby se jí i sestra její lekla,

přichází a bere které milujeme,

sami sebe slzami ještě zraňujeme,

 

A tak lovec povstal proti ní,

že se nebojí to ona dobře ví,

našel sestru její přece,

řekla mu že to nejde lehce,

 

Sestry matku jednu mají,

kterou před světem tají,

tu až lovče najdeš sám,

klíč k životu a smrti Ti dám...
leenai
23. 08. 2004
Dát tip
zajímavá myšlenka, opravdu moc zajímavá

elfka_Sea
17. 07. 2004
Dát tip
je to moc hezké a povedené dílko t*

Jak jsem pročítala kritiky, musela jsem ještě několikrát k dílku, jestli i mně neutekla myšlenka, obsah. A ono kolikrát ano. Je to určitě signál, že tomu rýmy nepomohly - pro mě to ještě víc zkomplikovaly a daly punc říkankovosti. Jakobych v tom spíš cítila epiku, příběh než pocity ... Malý dotaz - pochopila jsem, že ty dvě sestry - bílá x černá jsou něco jako Život x Smrt, hned mě napadla pohádka s tou pravdou a lží, to samé ztvárnění ... ale proč jdou obě z oblohy, když v další strofě má být z pekla? Jinak mě tu upoutaly kontrasty, příjdou mi až moc do očí bijící - a hlavně, velice známé, jednoduché. Takže jsem si asi tu svoji myšlenku našla, ale určitě není pro mě nová či převratná a forma tomu ani za mák nepomohla.

johanne
15. 06. 2004
Dát tip
nevím, tak nějak to prošumělo kolem mne... :o

racky
12. 06. 2004
Dát tip
Ale každopádně jsi to napsal tak, a na tom trvám, že je to směšný. Páprlapá.

TomPerys
12. 06. 2004
Dát tip
Tak se smej smich leci

Petr_Pan
12. 06. 2004
Dát tip
TomPerys, racky> :-))

Petr_Pan
10. 06. 2004
Dát tip
Tome Tome - myšlenka fajn - ale - ty rýmy - vím, že opakuji vyřčené, ale - zkus to psát rychleji, než to utěsníš rýmy - nejen, že to zdůrazní myšlenku, ale hlavně to vezme vítr z plachet tam, kde by se člověk měl zamyslet a namísto toho se chytá za hlavu skrze rýmy - pak to bude super. Rytmus - ano, ale ten není (zatím) tak podstatný...:-) racky> Nevím, kdo jseš a je mi to možná i fuk :-) Tvá první kritika se mi i líbila svou upřímností, ale to ostatní je zbytečné navážení se do osobnosti autora a nemá to s kritikou vůbec nic společného - promiň, ale Tvůj postup se mi zdá dost směšný a hloupý :-))

racky
10. 06. 2004
Dát tip
Máš možno pravdu, PP, ale když má autor naivní básničky pocit, že dostává na prdel proto, že snad někomu nedošla jeho geniální myšlenka, nutí mě to ironizovat ho. A když pak ukazuje, že je ještě - s prminutím - dossebezahleděnější, než se dalo tušit, sorry, taky se mi nadhled vytrácí.

TomPerys
10. 06. 2004
Dát tip
Tady není nikdo do sebe zahlěděný. Pouze sem napsal basníčku o tom co je pravda, a pouze sem pak reagoval na tvou kritiku s poznámkou že myšlenka nebyla pochopena což je v Tvém případě pravda. Nikdy sem neřekl nic jako "Bože vy ste kreténi když nevidíte myšlenku v tomto geniálním díle". Naopak sem říkal, že sem to očekákaval a chápu to že ta myšlenka tam pochopena nebyla nic míň nic víc. Takže včechno to co přišlo po Tvé kritice bylo opravdu neparřičné

racky
10. 06. 2004
Dát tip
Ok, tedy sorry.

racky
04. 06. 2004
Dát tip
Och, kurva vznešený, mně unikla myšlenka? Och, kurvafix, génie, uč mě a budu ti lízat paty. Jistě to musí být závratná hloubka, už teď se mi točí hlava. Ještě žes nechal drsné výstupky v podobě brutálně nezvládnuté formy, abych se případně mohla vyšplhat ven. Dořitifix.

TomPerys
04. 06. 2004
Dát tip
Z tvého psaní je vidět ubohost sama. Nevím proč se tu vůbec ozýváš když se Tě nikdo na nic neptal a jeden Tvůj názor už tu visí. Zadruhé ty sprosté slova si nechej na někoho jiného a někam jinam na písmák do kritiky rozhodně nepatří. To že Ty nechápeš myšlenku mého díla Ti může být ukradený s tím Tvým přístupem

racky
04. 06. 2004
Dát tip
Trhni si, prdloni, himlhergotkurvafix, chytrolíne.

(G)eorge
03. 06. 2004
Dát tip
chhhm zní to jako hádanka do D&D nebo tak, ale vydávat to za poezii?

TomPerys
03. 06. 2004
Dát tip
Heh tady je přesně vidět že má myšlenka zůstala nepochopena, ale vlastně jsem ani nic jiného neočekával.

racky
02. 06. 2004
Dát tip
... ať jsi chtěl povědět cokoli, nakonec to vyzní spíš jako kravina. Místama je to až směšný. Většinou tam, kde máš ksicht nejvážnější, nejdůležitější.

TomPerys
02. 06. 2004
Dát tip
to je tvůj názor

racky
02. 06. 2004
Dát tip
postřeh :)))

moc pěkná básnička, jen ty rýmy jsou možná až příliš jednoduché

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru