Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Basnici

24. 06. 2004
3
0
3870
Autor
dlhagi

Ani neviem ako som na tento vyrok natrafila, ale myslim si, ze plne vystihuje Pismak-ov:) Mozno takto tisko niekomu pomozem a inych skrotim....

Basnici maji byt prumerni lide, ani bozi, ani prodavaci knih. O. F. Horatius
dlhagi
27. 08. 2004
Dát tip
StvN: nuž ak by sme sa chceli baviť o Bukowskom, vyňala by som ho nie ako básnika, ale ako špeciálny živočíšny druh:) Ato teraz nemyslím ako urážku, ale skôr kompliment - mám ho veľmi rada:) teda jeho tvorbu, aby som bola presná... :)) a k tomu, či môžeme alebo nemôžeme byť priemerní - ja sa necítim byť výnimočná len preto, že viem niečo napísať.... a podľa niektorých ešte aj to niečo stojí za nič:) och ťažká debata:)

StvN
19. 08. 2004
Dát tip
Básníci nikdy nemohou být průměrní lidé. Bukowskiho citát platí možná jen o něm. Dobrý básník dokonce nemusí být ani skromný.

dlhagi
13. 07. 2004
Dát tip
romi: Magor nie si a ak ano, tak o nic vacsi ako my vsetci ostatni:) Snivat sa predsa musi:)

LucyH
13. 07. 2004
Dát tip
V podstate je to pravda ... v podstate jsme ale vsichni stejne prumerni. Nikdo neni lepsi, nikdo neni horsi. Kazdy umi neco ... Nekdo malovat, nekdo jinej zase psat basnicky ... jinymu jde zase manualni prace. Jsme vsichni tak desive prumerni a pritom tak krasne vyjimecni.

romi
12. 07. 2004
Dát tip
dlhagi: Mno já nevím, já sním v noci, ve dne v pasti světla i moci temné....už to nějak nerozlišuju. Reálnej život je na houby, ale ten citátek se mi fakt líbí :o))) Magor jsem, to jo :o)))

maia
10. 07. 2004
Dát tip
:-) *

epigon1
05. 07. 2004
Dát tip
ani kráľ, ani princ dôverník záhradníc_:-)

dlhagi
28. 06. 2004
Dát tip
och ale ste sa mi krasne rozpisali:) Ulita: tak ci tak z toho vychadza, ze basnici sme vsetci a je dokonca velmi velka pravdepodobnost, ze sme i vsetci ludsky malicherni, ludsky tuziaci, ludsky rozkolisani zo svojich citov a teda preto priemerni. CEST VYNIMKAM:) Dero: no moji rodicia napriklad odo mna uznanie dostanu a chvilku su potom sladki ako med, ale aj tato faza ich zvykne velmi rychlo prejst. Myslim si ale ze v dnesnej dobe je to skor syndrom stres ako syndrom rodic ktory z nas robi neprijemnych... Pomijiva: paaaaaani, myslim ze si mi prave celkom bez obrusku podhodila celozivotne motto, ktore som tak dlho hladala:) a zbytocne - prislo samo:) to viete, keby so mnou celkom nahodou chceli robit nejake intervjuu v magazine aby som nejake moticko mala:0) romi: and what if we dream our dreams in living life? :) sounds little crazy:) poetor: Buď duchom kráľ a telom princ buď tichým snom dcér - záhradníc:)

poetor1
26. 06. 2004
Dát tip
ó dlhagi děkuji, děkuji, děkuji tak hodně jsi mi pomohla už nemusím být ani bůh ani prodavačem knih ale z čeho budu žít ? budu samý smích nebo budu mnich ?-:-)

romi
25. 06. 2004
Dát tip
:o))) Mně se líbí toto: Don´t dream your life, live your dreams.....tak mi byl řečen, tak ho šoupu dál :o))) V češtině to tak pěkně nezní :o)))

ulita
24. 06. 2004
Dát tip
A já dneska narazila na tohle: "Ti, kdo tvrdí, že je básník nějaká výjimečná osobnost, se pletou. Obvykle je to jen slabomyslný, malicherný blb, jenž píše v rozkolísaných řádcích, které nikdy neprorazí." (Ch. Bukowski)

Dero
24. 06. 2004
Dát tip
Já o básnících (ehm, básnících ;o) znám taky jeden hezkej: My, rodiče, jsme jako básníci. Dojdeme uznání až po smrti. -- Poul la Cour A taky jsem narazil na jeden úžasný citát, zkuste uhodnout, kdo je autorem: Sex: Největší legrace beze smíchu, kterou jsem kdy zažil. ;o))

ulita
24. 06. 2004
Dát tip
Dero: Allen?

pomíjivá
24. 06. 2004
Dát tip
Můj zamilovanej citát, kterej vystihuje tajemství života a všechny jemný nuance, je tenhle: Doukouřím, dopiju a jdu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru