Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čas bojovat

26. 06. 2004
1
0
2809
Autor
frog

irokézové stáli na obou stranách při mocenských sporech angličanů a francouzů v oblasti velkých jezer

Čas bojovat

 

jsi synem, mužem, bratrem i otcem a přítelem těch

kteří s tebou žijí v tomto dlouhém domě

ale tvůj tomahawk už čeká


frog
27. 06. 2004
Dát tip
Přátelé, Vaše "nezaujalo" není literární kritika. Proč, z jakých důvodů, špatná stavba, málo nosná myšlenka?? Vyjádřete se, nezaujalo umí napsat každý.

sk8ergirl
27. 06. 2004
Dát tip
No víš co, ono občas slovo nezaujalo stačí a víc k tomu ani napsat nejde, ale pokusím se... Prostě tohle dílo mi vlastně vůbec nic nedalo, nic sem si po jeho přečtení neodnesla...ale taky to může být tím, že to nejni můj šálek kávy...anebo je to špatně podaný...

Feanor
27. 06. 2004
Dát tip
bien, Musíe se zeptat co je myšlenkou? Je to odpor k válce, povinost mužské části populace, kmenová jednota v konání jednotlivce nebo čest bojovníka? Báseň (což je poněkud zvláštní název pro tuto větu) nic takového neříká. V jednom z komentářů nám, hloupým čtenářům, sice význam odhaluješ, ale to je vcelku k ničemu, protože báseň by měla mluvit sama za sebe a nepotřebovat dodatečné výklady ze strany autora (maximálně ze strany kritiky:). Ano, já vím. Občas je nutno udělat něco pro ty méně chápavé, ale na tvém místě, s několika kritikami typu nezaujalo, nejevícími sebemenší známku porozumění, bych se v hledání problému spíše než na ty zlé čtenáře zaměřil sám na sebe jako na autora. jednoduše řečeno, báseň je po prvním přečtení bezobsažná, a co je více udivující, je bezobsažná i po 2., 3., a x. přečtení, takže to zcela vysvětluje obsah kritiky mé a potažmo i všech ostatních "nezaujatých"

frog
27. 06. 2004
Dát tip
Feanor, atd... za prvé, netvrdím, že je to báseň! za druhé, to co ty považuješ za komentář, bylo soukromé vysvětlení konkrétní osobě, pravda, možná chybně zveřejněné. za třetí, kolik jsi toho v životě vybojoval, že se tak rozohňuješ nad myšlenkou toho útvaru. Dorosteš, pocohopíš, nedorosteš nepochopíš, naše cesty se míjejí. za čtvrté, nezaměřuji se na "zlé čtenáře", jak jsi napsal, jen jsem požádal o konstruktivní kritiku(proto bylo dílko umístěno od arény). Tobě děkuji, že jsi sedl a napsal to co si myslíš a proč. Pro GRG a další, opakuji "nezaujalo" není kritika, je to líné gesto, pokud si myslíš/te, že v básni není myšlenka, sdělte to mě i ostatním, ale uvážlivě a tak, abych si z toho něco odnesl, v jiném případě šetři klávesnici.

vesuvanka
26. 06. 2004
Dát tip
Díky, že nás zavádíš do světa Indiánů - výstižné - tip

hmm

sk8ergirl
26. 06. 2004
Dát tip
No nevím, ale fakt mě to nějak moc nezaujalo...

frog
26. 06. 2004
Dát tip
vesuvanko děkuji. leč nejedná se jen o svět indiánů, naším společným dlouhým domem je tahle krásná modrá planeta, pátrejme v historii po paralelách, posledních sto let je šílenství boje lidí proti lidem, destrukce ekosystémů, druhové i kulturní biodiverzity... je čas s tím něco dělat " Čas bojovat " ....tak asi takhle.

vesuvanka
26. 06. 2004
Dát tip
Tak to mi mluvíš z duše... máš pravdu - je potřeba s tím něco dělat, aby se lidi probudili dokud je ještě čas a naše planeta Země, kterou také miluji, nebyla tím, kdo si říká "homo sapiens" úplně zdevastována. I mně leží na srdci zachování rozmanitosti druhů rostlin a živočichů, zachování jejich přirozeného prostředí...Samozřejmě jsem i proti válkám a jakémukoliv násilí. Pro svoje dílko jsi vzal jako příklad Indiány... právě jejich civilizace a život v harmonii s přírodou, která by nám dnešním měla hodně co říci, se stala obětí přistěhovalců z Evropy... Ještě jednou díky a zdravím Tě. Vesuvanka

Feanor
26. 06. 2004
Dát tip
dost nezaujalo

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru