Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úřední povinnost

27. 07. 2004
0
0
2464
Autor
racek

Tahle povídka si zaslouží vysvětlení. Je psána pro Školu čar a kouzel, kterou každé léto připravují ve Slavětíně na ČM Vysočině mé a bratrovy děti. Týdenní výuka mnoha zajímavých předmětů, např.bylinkářství, magizoologie a jejích dějin, mudlovských prací, hvězdářství a famfrpálogie, končí závěrečnými zkouškami, které studenta opravňují postoupit do dalšího ročníku. Profesor Snape, profesor Lupin, Draco Malfoy, zuřivá reportérka Rita Holoubková a lord Voldemort jsou postavy z knih o Harrym Potterovi, zvěromág rovná se čaroděj, který na sebe umí vzít zvířecí podobu. Slovo „mudlové“ označuje v řeči čarodějů lidi. Archie a Eda jsou skuteční bratrovi psi.

Úřední povinnost

 

V dálce zahřmělo. Profesor Snape sebou nervózně trhl.

-         Ale, Severusi, snad si opravdu nemyslíte, že bouřka sídlí v lese…To byste byl i pod úrovní znalostí našich průměrných studentů, takového Draco Malfoye, řekněme.

Snape omluvně potřásl hlavou až mu obojek na krku zacinkal.  – Já vím, já vím, Remusi, ale chápejte – v tomto stavu si nemohu pomoci.

Profesor Lupin už neřekl nic. Oba mlčky stáli a dívali se k nedaleké vesnici, jakoby nad něčím váhali. Polední slunce pražilo, nikde se nepohnul ani klásek. Po chvíli si Lupin sedl a Snape ho následoval. Tentokrát přerušil ticho on: - Opravdu myslíte, že je tahle návštěva nutná? Připadá mi, že v Bradavicích máme důležitější úkoly. Voldemort se může každou chvíli vrátit, a my tady hlídáme nějaké mudly! Od toho je přece Ministerstvo kouzel!

-         Víte, jak to je kolego. Od doby, co se to Brumbál doslechl, nemá klid. Stačí, aby se to doneslo k Ritě Holoubkové – a skandál je na světě! Škola čar a kouzel, navíc u mudlů! Je to jasné nebezpečí! Proto jsme tady, abychom tu věc vyšetřili. Jestliže Brumbál pověřil nás dva, asi věděl, proč to dělá.A co se týče Ministerstva, vy máte ještě nějaké iluze?!

Snape líně zvedl hlavu z trávy: - I když uznám tyto důvody, Remusi, naše zdejší postavení mi přijde poněkud nedůstojné. Už se těším, až budu zpátky v Bradavicích. Krom toho je mi hrozné horko. Raději bych byl třeba žirafa.

-         Zapomínáte, Severusi, na základní pravidlo zvěromágovy práce v terénu – takto dokonale splýváme s okolním prostředím. Kdežto: dokážete si představit, jak tamhle po okresce jdou dvě žirafy? Nicméně, Severusi, ani, jak vy říkáte,  poněkud nedůstojná podoba nemůže zchladit naši vůli objasnit tyto nekalé mudlovské praktiky do konce. Navrhuji nechat řečí a jednat. Jak jste správně řekl, času není mnoho. Lord Voldemort pracuje na svém návratu.

Snape si povzdechl, naposledy otřel hlavu o trávu a postavil se na všechny čtyři. – Ještě technická, Remusi, musíme si vybrat role. Budete Archie nebo Eda?

A pak už se oba bobteilové rozeběhli směrem k vesnici…

 

/22.-23.7.2004, Slavětín, psáno pro Školu čar a kouzel Slavětín/


......jako úryvek z Harryho Pottera ....takový kousek čtenáři asi moc neřekne ....

racek
27. 07. 2004
Dát tip
To neni vlastne primarne pro verejnost, to je psano ciste pro Skolu car. Ale davam to sem, protoze to treba nekoho pobavi. Mit doma dva obrovite zveromagy:-)))

Kytiii
27. 07. 2004
Dát tip
vaše dětičky se mají... :o) takoví rodiče ... :o) já jsem to z toho prologu všechno pochopila... pěkně

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru