Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bráška

15. 08. 2004
17
0
10561

Mému malému bráškovi, za to co mě naučil… Chcete-li věřit v život, hledejte v očích dítěte. a pozor – je to zoufale patetické :*)))))))))))

Moje krev. Ale jen tak napůl. Jeho otce nesnáším, i když si oba zpíváme broučí Žlutou ponorku. Naše matka. A on?

Miluje okenní parapety jako já. S tím nejopravdovějším nadšením poskakuje, hlavička ťuká na sklo, on se jen šklebí, směje, mává, výská…

Posloucháme spolu jazz a tančíme, ale vedu já – držím ho v náručí.

Zkouší jezdit na psovi, ještěže jsou oba štěňata.

Malý medvídek v pyžámku, běhá po dvoře se svářečskými brýlemi na hlavě.

Když ho hlídám, stávám se z dítěte matkou. Pokukuju jak běhá, směje se, roste a pýchou mi stoupa voda do očí. Člověk zkoumá sám sebe, když vidí jeho napodobování.

Ještě ho moc nezajímají mraky, i tak se těším, až na ně budeme spolu koukat a hádat se o tvarech.

Znovu s ním objevuju svět. Zkoumám každého broučka, prohlížím si kamínky. Raduju se z každé květinky, motýlka, hračky. Všecko je úplně nové.

Umí už tolik dávat jediným svým pohledem, úsměvem, pohybem. A když se ke mně řítí a křikem: „Káákáá „ ( to jsem přece já, nepoznáváte? ), chce mě pohladit, obejmout nebo mi dát něco překrásného – třeba malý placatý kamínek, co našel v písku, mé srdce létá směje se a pláče.

Je to můj bratr. I polovina krve je hodně
johanne
21. 09. 2004
Dát tip
jojo, milé... :)

Petr_Pan
18. 09. 2004
Dát tip
Juj - vy se máte, že můžete myslet takhle dalece. To já, stárnoucí mládenec mám docela smůlu - a z Vás depku... Ne - kecám - udělali jste mi radost - těší mě, že jsou takoví lidičkové, jako Vy *

PP: vyridim:*))))))) studanka: :*))))))chapu... vsak od se postara..ze jo Seregile:*)))))

Seregil
07. 09. 2004
Dát tip
... studanko... však budou....

Petr_Pan
05. 09. 2004
Dát tip
Júúúúúúúúúúúú :-))) tohle je překouzelný :-))) - obrovskej TIPík :-))

je to takovy presladoucky:*)))dik braskovi vsecky tipy poctive vyrizuju:*))

Petr_Pan
05. 09. 2004
Dát tip
To jsme rádi - že pozdravuje Petr_Pan :-)*

studanka
05. 09. 2004
Dát tip
pro tohle chci mít děti....

alim
30. 08. 2004
Dát tip
tak tahle hezky, polovicni krev,by tvemu braskovi, mohl zavidet ne jeden plnokrvenik ...ale az doroste, tak to jiste oceni...*T

Veskalach: dik ..taky vim:*)))))je to tam vseckoo alim: dik...no on to prave mozna spis ocenuje ted:*)))

Jinovata
28. 08. 2004
Dát tip
:o*

och ted nefim jak si to vysvetlit:*))))))

Jinovata
28. 08. 2004
Dát tip
no pusa, ne? :o) mám taky malýho brášku, je mu 5 a jmenuje se šíma... v tomhle věku byl nedávno, ale pořád je krásnej :o) těš se, no

tesim....uz sem se z Kaakaa zmenila na Kaakoo kdyz me vola:*)))))prilis uz se blizim ke slepicim..kookoo...muj malej brasule se jmenuje Horymir:*))))... tak mlaskam zpatkyyyyy

Jinovata
28. 08. 2004
Dát tip
dík, já pusinky rád :o)

tak bys byl uplne rad tak ti poslu este jednu a jednu taky braskovi:*)))))))))mlaaaaaask a mlaaaaaaaask

Jinovata
28. 08. 2004
Dát tip
rád předám, i když on se už začíná bránit:o)

:*))))))nojoo ..to ten nas broucek jeste ne a docela dobrovolne dava pusinky sam a porad me hleda kdyz tady nejsem:*)))))je proste uzasnej:*)))))))

Seregil
24. 08. 2004
Dát tip
Nádherný...... avizuji.... a nej...

diky:*))))))

leenai
23. 08. 2004
Dát tip
Taky bych chtěla mít někoho tak moc ráda. Asi sem moc zavostalá. :( Tip za ten cit. ;)

Fame: mrkam zpeeeeeeet ;*))) Kelis: nemusis se omlouvat..vim nic zvlastniho..ani sem to sem nechtela davat ale pak sem si rekla ze joo...i dyz nif mof

Leenai: dik...muzes mit takhle moc rada me jestli chces..:*))))))))a kdyz budes hodna budu pred tebou taky behat v pyzamu po dvore se svarecskyma brylema a klepat na sklo a dam ti kaminek:*)))))))))

Fame
22. 08. 2004
Dát tip
;-)

Kelis
22. 08. 2004
Dát tip
k bráškovi hezký vztah to ano, ale už jsi napsala lepší dílka

Kelis
22. 08. 2004
Dát tip
promiň

diky za pochopeni madam...ja si nedelam iluze ze je to napsane nejak uzasne ..ale jsem rada ze obsah oslovuje:*)))

Kačírek
17. 08. 2004
Dát tip
:o)))))))) miloučkýý moc moc, že bych přehodnotila svůj vztah k sestře? Jenže s ní už to tříská, a se mnou? - ještě taky :o)

diky Kaci:*)))))))...on jak moc nemluvi tak je milounkej..i dyz dneska me nastval ale jen na chvili:*))))))))))

StvN
16. 08. 2004
Dát tip
To se mýlíš, já ty pohnutky chápu a právě proto bych je nikdy nesnižoval tím, že bych se je snažil popsat.

nepovazuju tohle dilko za neco svetoborneho ale vytrysklo ze srdicka:*)))a snad proto ma urcitou hodnotu...ale samozrejme kazdy ma jiny nazor:*)))ja to proste napsat potrebovala... jo jeste..umela mi ta pointa neprijde..japak dlouho si se staral o male dite? nemusis hledat hlubsi smysl za tim co dela a jak se chova ale je to nadherne a podle me to tam vsechno je.. ale jak uz jsem jednou rikala zalezi na nazoru:*))))

nepovazuju tohle dilko za neco svetoborneho ale vytrysklo ze srdicka:*)))a snad proto ma urcitou hodnotu...ale samozrejme kazdy ma jiny nazor:*)))ja to proste napsat potrebovala... jo jeste..umela mi ta pointa neprijde..japak dlouho si se staral o male dite? nemusis hledat hlubsi smysl za tim co dela a jak se chova ale je to nadherne a podle me to tam vsechno je.. ale jak uz jsem jednou rikala zalezi na nazoru:*))))

sk8ergirl
16. 08. 2004
Dát tip
No...ono je to spíš takový povídání :-)...ale celkem příjemný...i když hlavní věc, kterou to říká, je, že musíš mít brášku hodně ráda a to je moc hezký :o)...pro myšlenku zařadím do jednoho klubíku

dikyy:*)))))))je to takova blbustka jentakproradostska:*))))))...jak bych nemohla mit rada brasku ne?:*))))i dyz je malinko nevlastni:*))))..kuji i za klubik..

StvN
16. 08. 2004
Dát tip
Podle mýho se literatura nedá posuzovat podle úmyslů. To by mohl psát každý. Na rozdílnost názorů se odvolává ten, kdo nemá argumenty. Tím nechci rozdmýchávat další diskusi. Jen konstatuji.

takze mi sdelujes ze konec?:*)))na rozdilnost na¨zoru se odvolavam z toho duvodu ze ti nehci brat to co si myslis ty...snazim se to pojmout ale to neznamena ze s tim budu souhlasit...kazdopadne tve pripominky beru podnetne..jenze neco mi prijde jen jako placani do vody... no ale jak vidis na Pismaku on taky pise kazdy...:*)

StvN
16. 08. 2004
Dát tip
Ono braní názorů je kravina. Nechápu, jak může bejt vůbec někdo tak namyšlenej, že si myslí, že by mohl někomu vzít názor. A souhlasit s tím taky nemusíš. Nemusíš souhlasit s tím, že svítí slunce, když zrovna svítí. Dělej si co chceš, ostatně jako každý a nejen tady. Ale o jedno tě prosím. Když píšeš, snaž se, ano?

jojo asi sem priiiserne namyslena:*)))))))) tak joo..slibuju ze budu hodna holcicka a budu poslouchat strejdu StvNa:*)))))))a budu chodit brzo spat..a cistit si zoubky...a curat na nocnicek..:*))))))))) ja fiiim rejpu...dyz ty si nadbihas:*))a taaak hezky...

StvN
16. 08. 2004
Dát tip
Ne, ty jenom neumíš číst. Ve druhé větě nejsi podmětem ty a vzhledem k tvému předchozímu příspěvku, kde píšeš, že mi nechceš brát názor, bych byl hlupák, kdybych si myslel opak. Zkrátka ta věta o namyšlených je obecná a ty jsi moc vztahovačná. Klidně si rejpej, ale tam, kam rejpeš, já už dávno nejsem.

tak rejpu do prazdna...:*)))))))vzduch je pomerne prijemna vecicka:*))))) ja to precetla dobre a pochopila...ale presne tohle jsem delala ne?:*)))takze ta namyslena jsem ja...:*))))vztahovacna..promin ale vzhledem k tobe urcite:*)

StvN
16. 08. 2004
Dát tip
Vzhledem ke mně asi každá. Třeba věta - Ale jen tak napůl. Přečti si ji a řekni mi, jaké vidíš větné členy? Hodí se taková věta na začátek krátké povídky, hodí se tam vůbec? Hodila by se vůbec někam? Záleží ti na tom?

zni jako sebelitost?:*)))) booze vetny cleny sem neumela ani na zakladce:*)))...sama o sobe hrozna veta..to joo...siiiiiilena.. a ted co s ni...co treba udelat jen carku a napsat napul...??chmm?...ona tam tahle informace byt musi...

StvN
16. 08. 2004
Dát tip
Jak říkám, napsat to jde mnoha způsoby. Jen jestli ti na tom záleží.

dyz neco delam...delam to poradne...teda ja moc ne ale rika se to:*)))))) moji slabustkou je nedotahovat detaily:*))))))sem detailista ale jen u jinych:*))))))))))

StvN
16. 08. 2004
Dát tip
Mě se zdá, že ty nedotahuješ ani větší celky, natož detaily. No, promysli to, já jdu spát.

sem myslela ze stihnu poprat dobrou noc:*)))tak nif... a vetsi celek to je veta? ;*)))))))))))))))brum

Dero
15. 08. 2004
Dát tip
Kráááása ... :o) *

Arienalia
15. 08. 2004
Dát tip
Mooooc moooc moooooc líbí... taky bych si někdy přála sourozence.. T*I*P

vesuvanka
15. 08. 2004
Dát tip
Znovu s ním objevuju svět. Zkoumám každého broučka, prohlížím si kamínky. Raduju se z každé květinky, motýlka, hračky. Všecko je úplně nové........ chce mě pohladit, obejmout, nebo mi dát něco překrásného - třeba malý placatý kamínek, co našel v písku. Mé srdce létá, směje se a pláče.... Nádherné vyznání.... moc mě zaujalo - díky a velký TIP

Elyn
15. 08. 2004
Dát tip
:) jo, taky si vzpomínám..:) jenže mýmu bratru-čahounovi bylo letos už osmnáct..:) letí to, užívej to, dokud můžeš..;)

Fouckault
15. 08. 2004
Dát tip
krásssnnnéééé T*

milééé ... hned mě to rozkotačilo.... :-)) t + avi

diky vseeeeeem..booze sem cekala jak me vsici sjedou ze je to divny a silene pateticky a vubec nedulezity:*))) ondrech: jinak to s takovym skvrnetem ani nejde:*)) Dero: diky brasko:*)))))) Arienalia: nooo ja k tomu prisla ponekud pozdeji nez sem chtela ale zase si to aspon vic uzivam:*)))))) vesuvanka: diky:*))))))) Elyn: snazim se:*)))))))))))))tenhle broucek ma rok a pul..skoro:*)) chrr: :*)))))))) Fouckault: taky kujiiii kouzelna: kujiiiiiii

machal
15. 08. 2004
Dát tip
Když jsem to četl měl jsem k tomu puštěnou pomalou ladnou píseň od Leonarda Cohena a krásně to podkreslilo To s medvídkem se mi líbilo nejvíc :) - Tip

Aerotik
15. 08. 2004
Dát tip
Moc hezky napsané a láska z bráškovi je z toho opravdu cítit! * Drobná přimomínka: "vískat" znamená vybírat vši, veselé volání je výskání.

machal: :*))))))))aspon vim ktera hudba se mi k tomu hodi:*)))))))diiiik...dyz on beha jak malej medvidek:*)))))))) Aerotik: hned udelam opravu diky...ten pravopis je desne narocnej na hrosi hlavicku:*))))))))

arthamir
15. 08. 2004
Dát tip
krááásný příběh... až se mi slzička za víčkem zachvěla, jak je milý a něžný... -tip (radostně)

StvN
15. 08. 2004
Dát tip
No to je ale kravina. Holka, tohle ti moc práce nedalo a ta umělá pointa....cha. Já si myslim, že je spousta jiných, dostatečně patetických věcí, o kterých se dá psát pro radost, ale taky si myslím, že jsou věci, o kterých se psát nemusí.

arthamir: :*)))))))))diky Stvn: konecne se nasel nekdo kdo to rek:*)))ne vazne sem to cekala ze to nekdy prijde...proste nejses zenska drahousi:*)))takze nechapes urcite pohnutky...ale co uz:*)))i tak diky..

tumtum

ondrech
14. 08. 2004
Dát tip
to je pekny! žeby indispozice? ne, je to vážně dobré. Hlavně medvídek v pyžamu a se svářečskou maskou....:-)***

proste mi bylo hezky z brasky:*)))))))))))diiiiik...dyz to on presne dela a ja se pak musim smat:*)))))))))))))

ondrech
14. 08. 2004
Dát tip
krásné sourozenecké vztahy.....:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru