Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dotaz

28. 09. 2000
2
0
4540
Autor
zirafka

U jedné básničky se objevilo několik rozhořčených kritik, že toto nepatřído burzy nápadů. Protože jsem nikde v nápovědě nenašla co to vlastně je burza nápadů ptám se tímto způsobem. Kategorii auditotium volím proto, že se mi to zdálo nejvhodnější a proto, že si nejsem úplne jistá k čemu auditorium slouží. A taky jsem si to chtěla vyzkoušet. Doufám, že jsem jej použila správně. A s napětím očekávám vaše odpovědi :-))
Prokletí
28. 11. 2000
Dát tip
*Dotaz: všichni: auditorium-posluchárna, posluchačstvo (tolik můj slovník cizích slov)(zollinko, pro Tebe jsem chtěl z Čepelkova slovníku naučného. leč na regálech jich v knihkupectvích není mnoho) ... s Burzou bápadů jsem se viděl sna djen 3x ... ani nevím ... možýná poprosím Oldíka, zda by nemohl dát něco jako vysvětlivky ke Kategoriím dílek, ju? JET!!!! To je něco!!! škoda že nejdou dávat tipy za kritky ... jupííí Děda+Míwa: ale no tááák, fůj ... m.

PS
04. 10. 2000
Dát tip
Mno, tak mi přišlo avízo na tohle dílko, ale nevím, jak to. Zvlášť když ho mulis asi posílal JETovi... Ale debata se tu vede pěkná, což o to. :o) Jo a Zolli! Hezky jsi rozebrala, jak to s námi je, ale NEZAPOMEŇ! C je správně!!! :o)))

Saša
03. 10. 2000
Dát tip
Jestli se nepletu, jedinným úspěšným tématem burzy nápadů byla vloni Hranice hříchu ... :c)))

mulis
03. 10. 2000
Dát tip
To s tou Torri Horchovou se mi libilo , uz proto, že jsme auto Horch měli doma a prodali jsme ho pod cenou nějakýmu sběratelovi.

Miroslawek
02. 10. 2000
Dát tip
Dědouch: taky 18 - 20 cm (podle toho, kdo měří ;o))) Asi budeme muset provést srovnávací analýzu (btw. a co průměr? 5,5 cm ;o)))

Dědouch
02. 10. 2000
Dát tip
nesplet si se v řádu ? neřáde ?

Dědouch
30. 09. 2000
Dát tip
18 cm ....včíl se předveď, ty vodmocnino...

zolli
29. 09. 2000
Dát tip
Já, jako známý burzián, naprosto bezpečně vím, že burza nápadů je místo, kam lidé /vesměs plodní autoři/ snesou nápady na literární díla. Za různý obolos se je snaží vnutit méně plodným kolegům. První případ burzy nápadů byl zaznamenán J. Cimrmanem, kdy jeho dílo se dochovalo /jak vime pouze ve zlomcích u jiných autorů/ U nás tato kategorie skomirá, neboť řadový písmák buď: a// trpí přehnanou přesdstavivostí, ale hamižně své nápady zpracovává sám /v touze po nezměrné slavě/, nebo b//jde o méně obdařeného jedince. Ten však svůj nedostatek nepřizná.

Dědouch
29. 09. 2000
Dát tip
Já pododýkám pouze toliko, že jsem mimořádně obdařený jedinec...hihi...

Merle
29. 09. 2000
Dát tip
JET :-))))))))))))) burza nápadů se dá použít k prezentaci jakéhokoliv nápadu pro celou písmácku veřejnost... ale na to je stejně výhodnější upoutávka (tehdy neexistovala). Kromě toho vyhlašování společnýho tématu (viz Rivka), nemá žádný využití.

Slunce
29. 09. 2000
Dát tip
fandím ti :)

Miroslawek
29. 09. 2000
Dát tip
Dědouchu, Ty taky? Musíme tu míru obdařenosti nějak změřit ;o)))

JiKo
29. 09. 2000
Dát tip
Mimořádnoobdařenojedincoměrem :-)

Mahoney
28. 09. 2000
Dát tip
faktem je, že jsem také nikde nenašel, k čemu která kategorie slouží...

JET
28. 09. 2000
Dát tip
Milá žirafko, praotcem Auditoria je August Horch, který v roce 1923 založil firmu Audi Auto union později přejmenovanou na NSU Motorenwerke. Tento muž nebyl jen dobrým obchodníkem a managerem, ale hlavně byl dobrým otcem. Ještě před narozením svého prvního potomka nechal na dvoře své továrničky na automobily postavit malebný děcký ráj, který po narození své dcery Torry, pojmenoval Auditorium. Tam se malá Torry naučila svým prvním krůčkům, prvním slovům, tam Torry o patnáct let později prvně ochutnala nerodičovské rty, mužké sperma a v přeneseném významu slova by se tento kdysi dětský ráj mohl v nadsázce nazývat i Audidefloratorium. Postupem času tomuto významu však uhnily kořeny a dnes je používám "bůhví" k čemu. Jedno je však jisté, láhev piva ani vepřovku s tím neotevřeš....

Mámalibor
28. 09. 2000
Dát tip
OOOOO KKKKKK SUPER VYSVETLENI FAKT !!!!!

Dědouch
28. 09. 2000
Dát tip
JET : uáááááááááááááááá:-)))))))))))))))))))))

JiKo
28. 09. 2000
Dát tip
No já bych zkusil trochu vědy Audio = zvuk -ORIUM = tuším z latiny přípona, označení jakého si prostoru AUDITORIUM = Prostor kde se diskutuje. Prostě když máš téma které stojí za diskusi dáš ho sem

JiKo
28. 09. 2000
Dát tip
To orium berte jako blbost :-)) ale podobně vzdálený význam to má

zirafka
28. 09. 2000
Dát tip
JET: a co ta burza nápadů? :-)

Rivka
28. 09. 2000
Dát tip
Well, to je stará záležitost - použitá asi jenom jednou (pokud mě má letitá paměť nemýlí):) V podstatě to znamená, že se někdo rozhodl, že by ho zajímalo, jak jiní čmarýci zpracují jeho nosné téma, tak to hodí na burzu nápadů a čeká, jestli se někdo přidá:) Zkuste si - máte-li zájem vidět, jak to jednou skutečně bylo zužitkováno - najít různé verze "Hranice hříchu" (jestli se tu ještě vyskytují):))) Ten nápad nemusel být jenom v tématu - mohlo jít třeba o verš, různě zapracovaný do dílka, a tak...:) (Tolik praví Kosmova kronika):))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru