Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

pohyby IV

31. 08. 2004
2
0
2284
Autor
stromovka

Běžela těmi chodbami. Glassova hudba uvnitř pyramid. Břicho velryb. Nejhlasitější pozemský křik. Slyšený jako chvění. Tak si povídají mámy a mláďata v hlubinách. Slyšela kůží, slyšela svaly.

 

Oharky svic. Krvavé řasy pod bouří navzájem se požírajících ryb. Prostupnost světů. V jednom tenkrát řvala z plných plic, v jednom se nedalo slyšet ušima s lalůčky, třmínkem a zlatem náušnic. Řvala světem hladinou rozčíslým, hladinou hustých vrstevnic. Ve druhém zpomaleně plula. V chodbách se nesl tichý zvuk. A tiskl světlo jemně v úkryty. Prostupnost světů - ty... a  ty... a ty. A kovové zástrčky přes dřevo zaklíněné praskaly jako plameny.

 

Pyramid svět se dme pod hladinou zpod temných šupin skládaný. Kdykoliv sáhne si pro něj - studnou - snem ... jeho chůzí jakoby drnčení drátků, strun, chůze jako zvuk, chůze jako chuť.

 

Vidí jeho světy - někdy bez šupin, někdy šupinami fotek, slov, jakoby kůže spletených jazyků stříbřila matný povrch dávných let. To jsou ty šípy. Drnčící ve větru. A on je někdy flétnou v chodbách přítomný. Jako jemný zvuk se nese chvěním zdmi jednotlivých životů. Hluboko pod bouřemi, svanulým vínem v nádobách narozením voskem zalitých.

 


Noe1
04. 09. 2004
Dát tip
*t*t*t

stromovka
04. 09. 2004
Dát tip
todle mi vyšlo ve Wellesu - a bylo velmi oceněno:) - je to fakt dobrej text

Noe1
04. 09. 2004
Dát tip
Ve Welleštině?????? :-)))))))

stromovka
04. 09. 2004
Dát tip
ale no tak, noe!:)))

Noe1
04. 09. 2004
Dát tip
No že se ptám. Je to fakt dobrej text. A já trošku komediant. Taky dobrej. :-)

stromovka
04. 09. 2004
Dát tip
nepochybuju:)

Rowenna
01. 09. 2004
Dát tip
***************hluboko, hluboko.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru