Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Alkoholismus

17. 09. 2004
2
0
3800
Autor
Marqués

Málo lidí ví, jak je to snadné. Možná, že jen ti, kteří tam byli. To si takhle kráčíte cestou necestou a najednou jste tam. Město plné lákavých reklam, blikajících neonů a zdanlivě nekonečných možností. Leží na samém okraji lidské duše. Město jménem Alkoholismus.

Člověk tam příjde, všichni se na něj usmívají a zvou ho ke stolu. Řekne si: "No páni, co je tohle za skvělé místo? A proč mi o něm už někdo neřekl dřív?"

No tak na to je jednoduché vysvětlení. Jen málo lidí chytne zpáteční vlak. A to ze dvou důvodů. Tak za prvé, jezdí opravdu málokdy. A za druhé, člověk musí sedět na tom zatuchlém, prochcaném a depresivním nádraží několik měsíců, než se rozhodnou vám prodat lístek.

A teď mi řekněte. Po pravdě. Kolik lidí má na tohle sílu? Buď si výjde do víru toho na pohled úžasného velkoměsta, prozkoumávat další uličky, památky, kasína a vábivé, příjemně vyhlížející hospůdky, nebo jde do té betonově šedé neosobní budovy si sednout na tvrdou betonovou lavici a doufat ve vlak, kterej možná ani nepřijede.

Něco vám řeknu, není žádný div, že vždycky jede téměř prázdný.


zuzuzu
25. 09. 2004
Dát tip
jakože child i darcy jste v klubu a každej se na to díváte jinak a já si nemylsím, že by to bylo na klub, ještě to přhodnoť, taková sračka to neni že

zuzuzu
25. 09. 2004
Dát tip
tak to prosim vytahni z toho klubu

sweetCry
20. 09. 2004
Dát tip
nechápu žes nedostal žádnej tip.Ale jo, co bysme si povídali, jsou to ignorantští tupci.Je to na Klub nesmrtelné geniality, ale nechce se mně ho zakládat a stejně by to bylo k hovnu, tak aspoň ten tip

to vies, musis sa vediet trochu prikradnut k sebe samemu ... to neni o abstinovani ... chlast je sialenstvo a ked to ustojis zistis zaujmave veci ... ale cesty zpat neni ;)

Litochowitz
16. 09. 2004
Dát tip
Klub....

jo....

Kytiii
13. 09. 2004
Dát tip
úvaha jako taková má mít úvod, kde naznačíš problém, který chceš rozebírat, pak část, kde porovnáš pro a proti a nakonec závěr, kde nalezneš nebo navrhneš řešení problému... tohle byl asi úvod, ne?

Craerassy
12. 09. 2004
Dát tip
kdo se potkal s někým z tvého města, ví jak může to setkání bolet a nechápe, že vlak jezdí prázdný...

StvN
12. 09. 2004
Dát tip
A cos tím chtěl říct? Neměla by mít úvaha nějaký závěr?

JiKo
12. 09. 2004
Dát tip
jj, vlak jezdí sakra prázdnej....

child
11. 09. 2004
Dát tip
youreright!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru