Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Muška jenom zlatá

10. 09. 2004
1
1
2768
Autor
racek

Potřebovala jsem povídku zjevně na téma \"štěstí\".

Muška jenom zlatá

 

 

   V Klementinu vládlo ticho a nesnesitelné vedro. V proudech světla vířil prach, který vypadal jako zlatý.

Jindřich zaklapl další z tlustých svazků, které ležely před ním. Měl všeho dost. V knihovně trávil už celé týdny a týdny od rána do večera. Prvotní nadšení dávno ztratil, ale teď začal pochybovat i o smyslu celého projektu.

   Objektivní odpověď na otázku CO JE ŠTĚSTÍ? stejně neexistuje. Asi nejvýstižnější definicí, které se dobádal, byla ta známá: MUŠKA JENOM ZLATÁ.

  Rozbolela ho hlava. K čertu se vším.

Bzz…Moucha. Kde se tady berou? Kde se vezme moucha tam, kde se ani nevětrá? Knihovna sice vypadá na to, že už tu prožily život celé muší generace, ale…. Bzz…bzz. Kladiva v hlavě a ještě tohle! Rukou mouchu odehnal a zvedl hlavu od spisů. Moucha mu teď lezla po novém mobilu. Zuřivě se po ní ohnal, až shodil krajní svazek na zem. Studovnou se rozlehla rána jako z děla.

Badatelka před ním v lavici se pohoršeně otočila: - Psst!, položila si prst na rty. – Dejte pozor. Zmateně vysvětloval: - To ta moucha, promiňte, nesnáším mouchy…Cítil, jak mu rudnou uši a měl na sebe vztek. Svazek, který zvedal z podlahy, mu opět vypadl na zem.

Ženino pohoršení vystřídal pobavený zájem. – Klid, to chce klid…To všechno kvůli té mušce? Co když vám přinese štěstí? A ukázala někam do proudů vířícího se prachu:  -Sledujte, vypadá jako zlatá…

 

/9.září 2004, v autě cestou do Boskovic, mezi 12*00 a 14*30 hodinou. Psáno speciálně pro pořad v B. Byl na téma ŠTĚSTÍ/


1 názor

jezesu
17. 01. 2007
Dát tip
mně se to slabší věru nezdá..

ShArKeY
10. 09. 2004
Dát tip
Taky jsem byl v Boskovicích a taky tam četl, ale tohle by se mi asi číst nechtělo. Já nevím. Nic se tam neděje, sorry.

StvN
10. 09. 2004
Dát tip
Taková rychlovka.

FLO
10. 09. 2004
Dát tip
Hm, mně se to taky ňák zdá slabší.

a2a2a
10. 09. 2004
Dát tip
Drobná momentka, ale docela půvabná, život se skládá ojediněle z dramat a pak už jen z drobností a já klidně dám tip, protože proč nesdělit trapas s vyústěním ve stylu studentsky elegantním

Poněkud nicneříkající momentka. Nenašel jsem tam nic o co by se mohl čtenář opřít.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru