Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

30.9.2004

07. 10. 2004
5
0
4774

Čtvrtek. Jak já nemám ráda čtvrtky. Nevím, čím to je, ale ve čtvrtek téměř vždycky zaspím a dnešek rozhodně nebyl výjimkou. Jelikož jsem ještě školou povinná, zákonitě mi na tento den vycházejí ty nejhorší předměty. Už od základky. Dnes mě nejvíc děsila chemie. A právem. Dostatečná z písemky není zrovna potěšující. A pak se sesypalo i vše ostatní, jelikož udržet pozornost při naprosto nezáživném výkladu na nenáviděné téma mi dělalo dost problémy. O zvednutí nálady se mi postarala až češtinářka, když moje slohové cvičení na téma "První seskok padákem" pokládala za autentické. Pak zvonek konečně ukončil moje školní trápení a já si naplnila žaludek těstovinami s uho.

Odpoledne bylo typicky podzimní, zamračené, ale poměrně teplé, tak jsem vyrazila do města kreslit. Bylo to jako znovuzrození. Z nezbytného discmana mi do uší zněl akordeon a piáno z Amélie a tužka jezdila po papíře téměř sama od sebe. Mou náladu nezkazili ani první kapky. Podvečer jsem završila návštěvou oblíbené čajovny a místní specialitka zahřála na duši i na žaludku.

Po návratu domů jsem se vykašlala na všechny další povinnosti a hned zasedla ke kompu.

Kromě toho, že píšu tuto zprávu o jednom "obyčejném" dni, se taky probírám maily. Mezi pěti nově přijatými na mě září jeden, na který už dlouho čekám. Jeden, díky kterému zas dneska nebudu moct usnout.

V předmětu je psáno: Modlitba pro Svatou Bereniku...


stačí jen nick...

Noe1
31. 01. 2005
Dát tip
Ahoj, mám ještě jeden dotaz ohledně publikace. Chceš zůstat pod nickem, nebo vedle nicku chcete uvést i "občanské" jméno či pseudonym? Pokud tam chceš něco jiného než nick, pošli mi zprávu, co k tobě uvést. Díky N.

máš mé svolení i požehnání, Noe:-))

Noe1
04. 01. 2005
Dát tip
Ahoj, konečně se mi vrátila z Francie kamarádka, která mi slíbila vyrobit tištěnou podobu projektu 30.9.2004. Kamarádka je moc šikovná grafička a knihařka - navíc materiál, který se sešel je dost různorodý a kvalitní, takže předpokládám, že vznikne zajímavé dílko. Chci se tě zeptat, zda souhlasíš s zařazením tvého díla do téhle sbírky. Budu tisk financovat sám, takže ti kromě jednoho výtisku zdarma nemohu nabídnout žádný honorář. Mám představu, že bych za další výtisky, které by si někdo chtěl doobjednat, vybral nějaký drobný peníz, aby se ten tisk pokryl. A kdyby náhodou ... což nepředpokládám ... něco přebylo, mohli bychom to věnovat na provoz Písmáka. A zároveň chci ještě poprosit o svolení, abych tvé dílo začlenil do komponovaného pořadu „30.9.2004“, který bych rád připravil a představil na nějakých čteních ... Dej mi vědět, zda souhlasíš s jedním, druhým, či oběma způsoby zveřejnění. Díky za odpověď, Noe.

Milly
02. 12. 2004
Dát tip
No jo, chemie.................. "nezkazily kapky".. jinak ten zbytek- to muselo bejt skvělý........... + tohle pololetí máme ve Čt 4 dvouhodinovky..- to mluví za vše.. Já si týhle akce 30.9. všimla až když skončila.. :-)

synáček
17. 10. 2004
Dát tip
Každý druhý čtvrtek mám operační den, ale jinak mi jsou čtvrtky ukradené... nemám rád neděle... čím déle trvá, tím víc mi vadí... ale piáno z Amélie, kreslící ruka a email, po kterém se neusíná... tak to se mi líbí moc... T*

vesuvanka
08. 10. 2004
Dát tip
Pěkně napsané... zaujalo mě a krásný je i závěr... Já mám ráda čtvrtky a chemii jsem si dokonce vybrala jako maturitní předmět. Kreslíš? To je skvělé - přeji Ti hodně úspěchů v kreslení i psaní a ještě přidávám TIP

Noe, Vesuvanko díky za tipa a tobě Eilil, za pochvalu. StvN je to tvůj názor. Já jsem tohle dílko psala pro projekt 30.9.2004, takže mi na literární hodnotě nijak moc nezáleží:-) Vždyť je to jen "kamínek z mozaiky"

Noe1
07. 10. 2004
Dát tip
jéééje, milý kamínek do mozaiky ... *t

Eilil
07. 10. 2004
Dát tip
:o) pěkně pěkně.. :o))) hezký den.. :o))) a škola. pcháááá.. :o) ta nás nemůže rozházet.. :o)))

Noe1
07. 10. 2004
Dát tip
A ta Amélie :-)))) (avi)

Eilil
07. 10. 2004
Dát tip
hmmm... ano. :o))) to je ono.. :o) Amélie se rozezněla na několika místech v ten samý den... :o)))

StvN
07. 10. 2004
Dát tip
Připomíná mi to zápisky dětí na táboře do kroniky - ráno jsme vstali a šli na snídani, apk byl nástup atd. Ano, máš tam pár dobrých momentů, ale to je dost málo.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru