Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Světlo a kámen

13. 10. 2004
1
0
1641
Autor
kminnek

,,Bylo jsem první,,říká světlo, ,,beze mne by nebylo nic,,.Kámen se jen lehce usmál a dál poslouchal monolog světla.,,Jen já si stoupám kdy chci a procházím kudy chci sestupuji dolů a tříštím se na malé kousky abych pak mohlo večer svítit lampám,,.I tak citlivý kámen nechal světlo dál vyprávět poslouchal to bludné filozofické chytračení a nejraději by světlo umlčel navždy.A pak k čemu je to poslouchat to nesmyslné světlo když stejně každý přeci ví, že světlo vzniklo přeci díky kamenům.A kámen si najednou uvědomil, že on je Pán všeho.,,Víš,povídá kámen,, ,aby přerušl světlo, ,,nemyslím to vážně nějak zle,ale já kámen byl na světě už hodně dávno let před tebou.když mé ostré hrany hladili aby po nich mohli malovat a kde jsi bylo Ty světlo?Až když křísli mými hranami o sebe vzniklo jsi Ty,pamatuji si to přesně,i když je to už hodně dávno,skoušeli pálit mé stěny,ale nic a když do mě sekali majzlíky také nic byl jsme pořád jen a jen kámen i když Ty jsi zhaslo, ,,Jsi ošklivý kámen,, povídá světlo.,,Nejsem ošklivý,ale jak bys mohlo svítit když se stále jen odrážíš od mých stěn?Tu náhle světlo pochopilo,že vlastně kámen má pravdu.,,Tak už se nezlob,, ,povídá světlo,bylo jsem hloupé a za chvíli mě stejně zhasnou a pak budu slavit zas narozeniny.

Po chvíli světlo skutečně zhaslo a kámen zůstal zase sám.A ráno s příchodem světla někdo vyvrtal do kamene díry a pak se ozval hlučný výbuch.A to všechno co povstalo z prachu tam se také vrací.


Brosqička
15. 10. 2004
Dát tip
dobrá myšlenka. Jen Ti radím, aby sis to po sobě ještě přečetl, až to napíšeš, některý chyby fakt bijou do očí :o)

KayTee
11. 10. 2004
Dát tip
;o))) hezké* mimochodem všechno nejlepší ke svátku ;o)) psala jsem Ti ten den sms, ale až později mi došlo, že máš vlastně mobil mimo provoz ;o)) Tak jen abys věděl, že jsem na Tebe nezapomněla ;o))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru