Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VEČER BOŹENY NÉMCOVÉ

11. 10. 2004
0
0
2618
Autor
Mabi

Koná se již 14.10. v klubu Souterrain… VSTUPNÉ ZDARMA!

Večer se koná ve čtvrtek 14.10.2004 v 19 hodin v klubu Souterrain (www.souterrain.cz) Bělehradská 82, Praha 2, kdy se v programu o Boženě Němcové diváci jednak dozví něco navíc o životní dráze a údělu této výjimečné ženy z pera Martiny Bittnerové, ale také nebudou chybět ani ukázky z její poezie, jíž vlastně do literatury vstupovala a rovněž citace z její soukromé korespondence v podání stálého spolupracovníka sdružení Libora Ulovce.

 

Odkaz osobnosti Boženy Němcové v dílech J. Seiferta a F. Halase představí Lucie Jankovská.
V druhé části pořadu se diváci seznámí ve „dvacetiminutovce se současnou poezií“ s poetickou tvorbou Jany Rubešové a Jindřicha Valenty.

Celý program pak završí moderovaná diskuse na témata týkající se přímo Boženy Němcové, přičemž tak budou návštěvníci moci otevřeně sdělit své názory a rovněž se i zeptat na to, co třeba v pořadu nezaznělo a co by se přesto chtěli dozvědět.

 

Festival bude mít samozřejmě i svou hudební složku, kterou v tomto prvním případě zajistí pražský písničkář Zbyněk Zeman.


John_Ceder
14. 10. 2004
Dát tip
jo takhle to je, já snad to tvý dílo nakonec pochopím:)

Rimmer
14. 10. 2004
Dát tip
Jen aby... :)

Rimmer
13. 10. 2004
Dát tip
John: :))) Božena Němcová mě zajímá pouze, je-li na pětisetkorunové bankovce.

Něco navíc o Babičce zde: http://www.guild.cz/babicka.php :))))

John_Ceder
11. 10. 2004
Dát tip
to je něco pro Rimmra

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru