Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Malíř

13. 10. 2004
3
0
2651
Autor
romi

Procitnutí

Ta žlutá svině už přeprala dvě okenní tabule a nenechá se odbít prosbou "ještě chvilkůůů", nikdy se nenechala, mrcha - koule, co si myslí, že by bez ní svět pošel, drze si dovoluje určovat lidem, kdy budou chodit do práce /ale i kdyby ne ona, někdo by se vždycky našel, třeba ten chcípák odvedle, co snad nikdy nedokokrhá/

 

v ústních dutinách alkoholová pachuť a pohled do zrcadla mírně šokující  /lepší je se nedívat/

Vyhodit z postele žábu, co jí je sotva šestnáct a na jejíž jméno jsi si včera asi ještě vzpomněl, když....

 

U ranní cigarety znovu zapřemýšlet /smířen s tím že marně, ale přeceněn - za pokus nic nedáš/ ?Kde jsem sebral tuhle? V hospodě jsem byl s klukama a .... kurwa, hodin jak nasráno.

 

Spí jak andílek, co večer v ďábla znovu a znovu...ďábelsky - dračice. Mlaďoučká a ty hrdý. Křičela /sousedi si opět budou stěžovat, ale za takovej sex ti to stojí, brácho, jednou stát nebude, tak jakýpak copak?/

 

Načmrkat na papír veršík, co se navzdory povaze dere na mysl, jen tak načmárat a přikreslit kytku, srdíčko ne, nejsi úchyl...dopít kafe a...a vynaložit všechny zbývající síly k probuzení sličné panny / ... jo panna už není dávno, to se hned pozná/

 

Ať mi zatraceně někdo vysvětlí,  JAK SE BUDÍ PRINCEZNY.

 

"Vstávej, slyšíš?"

Včera jsi ji tohleto a dneska se jí bojíš dotknout, natožpak zacloumat...nedá se svítit, kočko, musím pádit. Hergot vstávej!!!"

Výraz dítěte - spící je krásnější než když byla nahoře.

Jenom ateista může prznit něco takovýho.

 

Otevřít oči, zamrkat, posbírat svršky, koupelna /... je rychlá/

A ani pusu při odchodu po tobě nechtěla, asi je dokonalá. Ta předtím byla děsná, pořád city city a nic z toho...

A prosté "ahoj","ahoj" tě utvrdilo - možná si někdy vzpomeneš, i když nevíš jméno....roztomilá holčina. Mohls´ jí říct, že ti s ní bylo fajn aspoň, hulváte.

 

Jak je to dávno, co jsi pro holku kradl kytky u děkovného památníku našim vojákům za položení životů v druhé světové válce?

 

Nebo tenkrát jak...ale co. Před domem pozdravit sousedku, co zabíjí pohledem a pocítit, jak ta žlutá svině rozehřívá naprosto všechno, každý nerv a ...do konečků malířových prstů vlito teplo alespoň do-časné, sluneční brýle jistí kontrolu situace, jako je například nařčení ze závislosti na tvrdých drogách. A jako každý den pozorovat tenhle zavšivenej svět tak, aby on na tebe nemohl.

 

Večer jít s kámošem do hospody a pak se uvidí.


Alojs
17. 06. 2005
Dát tip
Nevím, jak příběh, ale tady hraje prim forma a i tu je třeba někdy ocenit. Vzalo mě to prolínání básnických návyků s těmi klasickými povídkářskými. *

guy
15. 10. 2004
Dát tip
Kdyby v názvu byla uvedena jiná výtvarná profese, tak by to mohlo mít podtitul: ... aneb z deníku Opočenského ... akorát ten probuzenej andílek by musel mít aspoň o 2 roky míň ... :-)

johanne
15. 10. 2004
Dát tip
pod tím názvem jsem čekala něco trochu jiného :), takže mi trvalo trochu dýl, než se to dalo vstřebat... nedokončený věty a hlavně ta lomítka na začátku, to mi docela vadí celkově - nevím, nijak zvlášť nezaujalo

StvN
14. 10. 2004
Dát tip
V podstatě se mi to líbí. Dost mě ruší zmatečný styl nedokončených vět, ale na druhou stranu to patří k náladě a atmosféře, takže dobrý.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru