Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Manželství

24. 11. 2004
1
0
3666
Autor
Perchta

Znám hezčí prstýnky než svatební. Nebo snad že by někomu šlo právě o ten svatební? Karel Gott, Blesk 24.11.2004 Nejsme manželé, jen dobří přátelé... písmák, soukromá korespondence, 24.11.2004

   Manželství přichází do módy, napsala jsem příteli, není to můj manžel, ale kamarád. Je to fajn kluk, známe se už ze studií a prý je šťastně ženatý. Svoje manželství mi zdůvodnil takto: Za Gorbačova se stejně nedalo nic jinýho smysluplnýho dělat, než si pořídit děti a rodinu. Nemůže pochopit, že děti a rodina jsou totéž, žena se mu někam vytratila.

   A proč jsem se vdávala já? Chtěla jsem mít děti a chytře jsem usoudila, že manželským se bude dařit lépe. Zapomněla jsem se jich zeptat dopředu a teď už je to stejně jedno.

   Mám vztek, manžel mě včera přived do divadla a mladá herečka si říká mým jménem:

"susanna"

a dívá se na mě zle, úplně cítím, jak mi tím svým nenávistným pohledem říká: já jsem lepší než ty!

   Tak jo, jsi lepší, já za svým vždycky stojím, ty říkáš cizí slova, cizí věty a já už dávno nejsem ta gymnaziální studentka, co hrála bojovnici Vlastu a učila se text z papírku. Všichni jste lepší, jo. A já jsem vdána za toho hloupýho úředníka, co se pořád někoho bojí.

   Slíbila jsem, že se rozvedu. Jo, pořád to platí, jen až mě budeš chtít.

   Kde jsi, Maxi?

 


Perchta
14. 03. 2005
Dát tip
Je mi líto, ale tahle série už skončila, viz Konec Zuzany na www.totem.cz Prostě nemám inspiraci...

Perchta
15. 01. 2005
Dát tip
Max je ideál :-), vysněný týpek. Max je samec, chrání svoji samici a je to švihák. Má i svůj reálný přeodobraz, ale ten už tak ideální není. Například se hádá se ženou.

Perchta
10. 12. 2004
Dát tip
Víte co, byla jsem moc rozlobená. Pak jsem tam šla podruhé a napsala jsem Mouchy. Hráli skoro ti samí, někdo chyběl. Díky za kritiky. Natasho, jojo, já jsem taková sebestředná. I ve fejetonech.

Natasha_
10. 12. 2004
Dát tip
Kdo není.

Natasha_
09. 12. 2004
Dát tip
Spíš deník než fejeton, viď...

maia
27. 11. 2004
Dát tip
Velmi dobre. * Aj zrozumitelne. :-)

Elyn
25. 11. 2004
Dát tip
...

Fejeton?

Andulka
24. 11. 2004
Dát tip
- nejak jsem z toho jelen.....nepochopila co jsem co si tim myslela...tou mladou hereckou , jako ze je milenka tveho muze....anebo hraje v divadle roli mlade manzelky? - tvuj muz je hloupy urednik co se boji a kdyz sis ho brala tak byl chytry urednik? a ted se s nim chces rozvist ze je hloupy urednik co se boji?...a ted chces Maxe....ale co kdyz se z Maxe vyklube taky hloupy urednik? Jaky je tu ukazan rozdil k pristupu k partnerovi mezi tim kdyz byl jeden jeste nezkuseny a ted je zkuseny? ja zadny nevidim....:-) Libi se mi, ze to mas napsany lehce, ze natukavas spravny tema....jen bych rekla, ze by to chtelo vic rozepsat....alespon trosku....aby ctenar jako z toho nebyl jelen......Ale je mozny, ze mam taky dlouhy vedeni...:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru