Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O mně

05. 12. 2004
2
0
3216
Autor
Makrelka

O mně

 

Mám ráda slunce,
mám ráda jaro,
mám rada nebe,
kde se tu vzalo?

 

Nesnáším bolest
a mokro v botách,
v tomhle prý kráčím
v máminých stopách.

 

Mám ráda stromy
a vůni ohně,
spousta věcí je
zadarmo pro mě.

 


Čumák
27. 03. 2006
Dát tip
...

Shamrock
07. 12. 2004
Dát tip
:o))Funny...a je to pravda???

nyma
07. 12. 2004
Dát tip
pekne,lehke,temer o me:))

Noe1
06. 12. 2004
Dát tip
Jeheman je zase veklá chytrá kritik a ochránce velkého umění vid? Ještě že se tak dobře známe hombre.Pche, zajíčky raděj chráním živé, né ty plyšové. A co se týče Vesuvanky, použils průhlednej řešnickej trik.

Noe1
06. 12. 2004
Dát tip
PS: Vesuvanko máš talent najít i na nejvetší "sračce" něco co ti na ní líbí ... a to je dar, který obdivuju.

Jeheheman
06. 12. 2004
Dát tip
Noe1: Jo! No.. velkého snad né:o)) Jó, průhledné řečnické triky jsou má silná stránka, bohužel asi jediná;o) To není talent, nebyla by dala tipa, kdyby to považovala za sračku, zase tolik důvěry ke zdejším tipůjícím chovám:o)) Taky se měj fajnově Noe ps. líbí se mi tvoje fotka zdi, poselství psané kouskem omítky v elektronické formě:o)

Noe1
06. 12. 2004
Dát tip
Jehehman: :-)

Noe1
06. 12. 2004
Dát tip
PS: ta fotka ... vznikla dlouho, dlouho před tím, než jsem se stal Noem ... a náhodou (checht) jsem ji letos objevil při likvidování starejch fotek ... stejně by mne zajímalo, co te človíček věděl, že to musel napsat na zeď staré brněnské radnice :-)

vesuvanka
05. 12. 2004
Dát tip
Mám ráda stromy a vůni ohně, TIP

Jeheheman
05. 12. 2004
Dát tip
vesuvanka: nic mi do toho není, to předem uznávám, ale nemáš pocit, že ti ke štěstí (rozměj k tipu potažmo výběru:) stačí často jaksi dost málo??:o)))

Noe1
05. 12. 2004
Dát tip
jeheman: nic mi do toho není, ale nemáš opravdu pocit, že ti do toho sakra nic není????

Jeheheman
05. 12. 2004
Dát tip
noe: héé máš smůlu, předem jsem to uznal!:o))) a je to jen na ní co mi odpoví ovšem otázkou zůstává co je do mé diskuze s vesuvankou tobě

Silvita
05. 12. 2004
Dát tip
no já nevím, jsem skeptická....

vesuvanka
05. 12. 2004
Dát tip
Jeheman Máš pravdu, že je to moje věc.... někdy totiž ke štěstí nebo k radosti stačí docela málo, lidí - ne samozřejmě všichni - se v dnešní době honí za kdovíčím - neustále někam spěchají a vytvářejí kolem sebe nepříjemnou atmosféru (pomaleji chodící člověk na ulicích překáží a nemá na ulici kde vegetovat). Nedovedou se pozastavit třeba nad krásným stromem, podívat na oblohu, zaposlouchat se do ptačího zpěvu, posedět v klidu u ohně atd. A to je moc veliká škoda. Já oceňuji právě taková dílka, v nichž autoři si všímají těch zdánlivých maličkostí z přírody i ze života lidí rozdávajích radost :-))) Noe1 - díky :-)))

Jeheheman
05. 12. 2004
Dát tip
vesuvanka: Nojo, noe je velká ochránce plyšových zajíčka:)), díky mu patří po právu. Mám radost, že máš radost:)), mch. já si taky myslím, že o nějaké umění na písmáku nejde, jen o radost a že se tu lidi seznámí adtadt. bla bla bla.. ale přecijen, to co tady píšem jsou jakože literární dílka a kritiky.. aspoň jako..:o)) ..prosíím:)) mno, a když už se ti zalíbila i tato říkanka.. no dejme tomu.. ovšem tvůj výpich toho nej z ní už mluví fakt trošku krutě k věci (nebuď příště tak krutá:))) ..tedy "Mám ráda stromy a vůni ohně," ..jedním slovem literárně ohromující úsek:-) Je na tobě posoudit, jestli se ti to nelíbí spíš jen jako "rys autorčiny povahy", tak jsem to myslel.. No já vím, že mi nic do toho není no, ale diskutovat se na písmáku snad ještě smí ne? Jinak by se takřka o každé diskusi dalo říct, že diskutujícím do sebe navzájem nic neni, ať toho nechají!:o) Ahoj Noe, věřím že máš z avi velkou radost:))

vesuvanka
05. 12. 2004
Dát tip
Jeheheman nechtěla jsem se Tě dotknout - navázala jsem jen na Tvoje slova ... "nic mi do toho není" tím, že" je to opravdu moje věc" (ono se to doslova nabízelo - vysvětlím níže) a vpohodě jsem Ti vysvětlila co na básni hodnotím a proč... Proti diskusi nejsem - samozřejmě si můžeme vysvětlit své rozdílné názory, které máme, jak jsem si všimla, i na jiná díla .... Sama se totiž domnívám, že by čtenář měl mít svobodu v tom, jakou kritiku pod dílo napíše a nemít nepříjemný pocit, že je sledován a já tento pocit bohužel trochu mám z Tvých slov v prvním avi: "že ti ke štěstí (rozměj k tipu potažmo výběru:) stačí často jaksi dost málo??:o))) " Právě proto ta moje výše uvedená reakce... Jestli jsem se Tě tím dotkla, moc se omlouvám.... :-)

Jeheheman
05. 12. 2004
Dát tip
Vesuvanka: no to s tím "nic mi do toho není" jsem použil spíš jako frázi, ani by mě nenapadlo, že mě za to někdo bude chytat, přijde to trošku laciný a v rámci slušné diskuze vyloženě zbytečno, ale tak to je moje mínus. Jsme asi fakt na jiných planetách, to "sledování" neber tak stihomamsky, konec konců jsi taky napsala "..rozdílné názory, které máme, jak jsem si všimla, i na jiná díla.." a nijak mě to nevzalo:o) Tak se nezlob, já fakt chápu, že je podle tebe dobrý, když někdo vnímá v přírodě zdánlivé maličkosti. Vlastně jediné co mi vrtalo hlavou bylo.. ale ne.. zkrátím to - "Mám ráda stromy a vůni ohně," podle mě není opravdu žádný hvězdný LITERÁRNÍ okamžik, když už nemluvím o celku. To je prostě konstatování z dopisu babičce. Měj se fajnově:o)

vesuvanka
05. 12. 2004
Dát tip
Díky, i Ty se měj krásně :-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru