Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vizážista filmových hvězd

11. 12. 2004
25
9
10373
Autor
Vaud

Věnováno zaměstnancům Institutu Maxe Plancka v Drážďanech.

Psal mi kamarád-vědec.  Z Institutu Maxe Plancka v Německu. Jeho sestra z Prahy, kterou jsem viděl jednou před deseti lety asi ze vzdálenosti půl kilometru, má známého kadeřníka. A kadeřník má zdravotní obtíže.  Dost typický případ, jak se lze dostat na odborné vyšetření. Taky to mohlo ještě pokračovat tak, že kadeřník má švagrovou a soused manželky strýcova tchána od její pratety má kýlu. Nu což,  stát mě vybavil razítkem a sadou receptů. To abych problémy řešil nebo je aspoň úspěšně odsouval. Doktorským slangem se to nazývá – poléčit či zaléčit. Navíc jsem byl docela zvědavý.  Kamarád   na konci dopisu píše, že to není obyčejný kadeřník, ale vizážista zpěvaček a filmových hvězd! Panečku! To mě dostalo. Vždycky se mi vybaví reklama v televizi, kde napomádovaný herec tvrdí něco jako: „Tužil jsem vlasy Cameron Diaz ve filmu Něco na té Marry je“.  Nebo: „Líčil jsem pravé horní víčko Silvestra Stallone ve filmu Rocky IV“. Případně: „Kartáčoval jsem chlupy na hrudníku King-Konga!“ Slavný kadeřník! Vždycky jsem nějakého chtěl potkat!

 

Vyléčím ho a pošlu mu na oplátkou svou manželku. Pak ségru, maminku, tety a babičku.  Malé vylepšeníčko se jim může vždycky hodit. Podobný výměnný obchod funguje už tisíce let. Jen si nejsem jistý, jestli tenkrát existovali vizážisti. Možná lazebníci? Je mi sice jasné, že na kartičku VZP, vám neostříhají v salónu krásy ani chlupy v nose, ale za pokus to stojí.

 

Tak jsem ho jednoho dne pozval. Naše budova z minulého století s sebou nese i trochu konzervativního myšlení. Všechny sestry z oddělní se přišly tajně podívat na trochu divně vyhlížejícího mládence s náušnicemi. Když se svlékl před vyšetřením, tak o jeho životním postoji nebylo pochyb. Kromě zápasníků sumo znám jen jednoho chlapa, který nosí tanga. Je to můj svědek ze svatby. Polehčující okolností budiž fakt, že je měl tenkrát na hlavě.

 

Vizážistu zlobily cévy a chtěl letět k moři. Prý jedou celá skupina (asi 20 lidí) na dva měsíce na Martinique.  Pracovně. Dvacet kadeřníků na Martinique? Živě jsem si představoval výsadek lazebníků s fény mezi domorodci. Pak mi došlo, že to budou asi ty filmové hvězdy, se kterými letí. Ty si vozí vždycky své vizážisty! Hmmm, jak rád bych zavřel ordinaci a jel taky! Pak mě to napadlo! Pojedu s umělci  na výlet! Mohl bych být doktor a tlumočník zároveň. Dva v jednom – to kadeřníci znaj´. Kadeřník byl z mého nápadu nadšený. Jen mi dá vizitku a domluvíme detaily. Pak se začal trochu ošívat. Nemá vizitku do kadeřnictví, ale.. jaksi .. jinou vizitku.

„Ona to vlastně ani není vizitečka, jako spíš takový malý letáčeček..“

„Vizitka nebo letáček. Hlavně, že je tam telefon. Mně je to fuk“, ukazoval jsem liberální stránku své osobnosti. Ale nebylo. Letáček mi v mnohém udělal jasno. Až se mi z toho zatočila hlava! Tohle kdybych zjistil až při nástupu do letadla, tak omdlím!

Na letáčečku, jak mu říkal můj pacient-kadeřník, byla řada známých osobností z českého i mezinárodního showbusinessu. A uprostřed „můj“ kadeřník. Jako Iveta Bartošová! Bože!  Stačilo málo a mohl jsem být lékařem první expedice českých travestitů do Karibiku!


9 názorů

Vaud
19. 05. 2009
Dát tip
me by to asi taky nevzalo - chlap se prevlece za zenu, zmaluje se a otvira hubu na playback... ale kazdymu jeho nebe

Vaud
13. 04. 2009
Dát tip
já tomuhle žánru moc nefandím a asi bych na to sám od sebe nešel, ale viděl jsem kdysi Priscilu - královnu pouště, což je skvělý film na toto téma

Diana
10. 04. 2009
Dát tip
Viděla jsem PERFEKTNÍ travestity show v prosinci v Maspalomas. Byla to strašná sranda, ale i umění. Představení bylo vkusné, vtipné a pánové-zpěvačky zpívaly nádherně a moc jim to slušelo! Jeden (mohl mít už 80 let) byl oblečený jako Španělka z 18 století. Nemělo to chybu, fakt! Zase pobavilo T****

Vaud
12. 12. 2008
Dát tip
pokud bych ale nemel pokoj s Helenkou Ruzickovou :-))

Do Karibiku bych klidně jel i jako Helena Vondráčková.

Vaud
04. 10. 2008
Dát tip
:-)) to jsem rad - nekdy pobavim i sam sebe :-)

Vaud
16. 12. 2004
Dát tip
B_G: Myslím, že by mi v práci netolerovali, kdybych byl dva měsíce v prdeli.. :-))))

Vaud
14. 12. 2004
Dát tip
Erin - to jsem moc rád!! Teď jsem večeřel s jedním profesorem a chtěl jsem mu vyprávět nějakou svoji veselou historku. On mě po prvních dvou větách přerušil a říkal, že to zná. Prý mu to už vytiskla manželka z Písmáku! :-))

Vaud
13. 12. 2004
Dát tip
dream, Markel, Minim_Sladkyj, fungus2, Craerassy - mám radost, že jste si našli čas přečíst další moje veledílko a že jste se bavili!

podezdívka
13. 12. 2004
Dát tip
Možná by byl lepší, než skutečná Bartošová :))

Vaud
13. 12. 2004
Dát tip
podezdívka: O tom nepochybuju! Taky uměl Britney Spears :-))

vesuvanka
11. 12. 2004
Dát tip
Pěkná.... já bych určitě na Martinique letěla.... TIP

dadik
11. 12. 2004
Dát tip
dobrá...t

Kytiii
11. 12. 2004
Dát tip
taky mám takovýho kadeřníka... kamarádka mi ho doporučila, že prý stříhá skvěle, ale ať se neleknu, až se k němu budu objednávat. Když jsem zavolala na jeho telefonní číslo, ozval se klasický buzeranstský hlásek (přesně takový, jaký bývá napodobován puberťáky), měla jsem co dělat, abych se v klidu objednala a nedostala záchvat (ostatně ten jsem dostala hned po pověšení sluchátka). Ve smluvený den mě a mou mamku přivítala dosti hezká štíhlá slečna. Po pozdravu mi došlo, že to není slečna. A při stříhání mi vyprávěl, že je "transka" a že každej pátek chodí do "Karlovek jako holka" a jak tam balí cizince a oni "mi pak chtěj furt šahat na kozy a já mám takový ty implantáty pro nemocné rakovinou a jsou fakt na dotek k nerozeznání".... Ostříhal mě super a ještě jsme s mamkou měli zážitek na celej život :o)*

Delahaye
11. 12. 2004
Dát tip
:-) no tedy...mohl ses nechat v Karibiku ostříhat a ještě si sáhnout na implantát a Ty pohrdneš ! :-)) T.

Delahaye
11. 12. 2004
Dát tip
a Tip mi utekl :-) .. tož teď

Vaud
11. 12. 2004
Dát tip
vesuvanko - já bych jindy letěl taky.. Delahaye: Vidíš, to mě nenapadlo! Kytiii - normální lidi jsou děsně nudný, hezká historka :-)) dadík - díkas

Markel
11. 12. 2004
Dát tip
Zase moc dobrý- jsem si uděla dobrou náladu na celý den, tedy tys mi ji nadělil, díky a T

;)))

fungus2
11. 12. 2004
Dát tip
Pobavilo. TIP

Craerassy
11. 12. 2004
Dát tip
ty jsi nevyčerpatelná studna humoru:-))))) tip

Vaud
10. 12. 2004
Dát tip
Tenhle kadeřník se stal nakonec největším oblíbencem našich sester. Nikdy nesedí v čekárně, ale vždycky na sesterně obklopen štěbetajícími děvčaty, které mu vaří čaj a loupou jabka. Každá chce do salónu! Jednu jsem dokonce přistihl, jak se během vyšetření od něj nechává česat... Já tyhle vystoupení "zpěvaček" moc nechápu a nevyhledávám. Na druhou stranu se mi líbil australský film Priscilla, královna pouště, který doporučuji i vyloženým odpůrcům podobných show. Stejně si myslím, že bych se na takovém výletu cítil dost nesvůj.. :-)) Neumím totiž zpívat :-)) Díky za tipy i za komentáře!

Elyn
10. 12. 2004
Dát tip
no a proč ne, že?:)

Katariina
10. 12. 2004
Dát tip
:-))) T

JazROY37
10. 12. 2004
Dát tip
No, to Tě to nenadchlo? :-))))))

8D

Vespa
10. 12. 2004
Dát tip
Slabší, ale stejně se usmívam :o)

a2a2a
10. 12. 2004
Dát tip
co já bych za to dal, ale ke mně vizážisté nechodí a pokud zž ano, tak na hodně dlouho dobu a to by asi propadly letenky, tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru