Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Malebná Tvá krajina

13. 12. 2004
0
0
1501
Autor
Samicka007

 

Malebná Tvá krajina

 

 

Na úpatí ňader tvých

obkresluji mléčnou dráhu

zlehounka

co by do náznaku

otisky prstů nesmělých

 

*

 

Snad čekají až zjihnou

až dechem samy vyjdou vstříc

a malebnou Tvou krajinou

se rozvíří do přítomnosti

peříčka bílých holubic

 

 

 


Tady
23. 12. 2004
Dát tip
co by do náznaku otisky prstů nesmělých - pěkné snad čekají až zjihnou až dechem samy vyjdou vstříc - taky pěkné a malebnou Tvou krajinou se rozvíří do přítomnosti - oboje se mi zdá bohužel příliš dlouhé, u "se ... přítomnosti" se úplně zastavím, jak to přes ty slova nejde. Do těchto dvou veršů ale báseň plyne hezky. Dej mi prosím vědět, kdyby se Ti tohle moje rozebírání nelíbilo. Měj se hezky :o)

Samicka007
23. 12. 2004
Dát tip
Tady - samozřejmě, že nevadí, spíše potěší, když si dá někdo tu práci napsat něco konkrétního k obsahu či formě. Ohledně čtení téhle básně - zkus si ji přečíst vícekrát, třeba se k ní vrátit, ono na první přečtení ti to třeba trochu vadí, ale uvidíš, že melodičnost i rytmus najdeš - tedy pevně doufám, protože já ho tam cítím :-)

Tady
23. 12. 2004
Dát tip
Fajn :o) No, minimálně bych dal pryč to "a" u "a malebnou Tvou krajinou", protože pak budeš mít stejný počet slabik jako ve verši "snad čekají až zjihnou" u "se rozvíří do přítomnosti" nevím, co s tím udělat, ale stále narážím jako loďka na břeh

Samicka007
15. 12. 2004
Dát tip
no, ono psat odu na muzske telo mi nejak nejde - snad nekdy... ale proste mi muzske telo neprijde prilis poeticke ... kdyz pisu, nemusim psat vzdy jako "zena", proste jsem jen "clovek", vypravec, jsem ten, koho basen pouziva proto, aby se sama mohla vyjadrit... skrze mne ... a jinak, ja proti holkam prece nic nemam ;-)...

3/5 příjemné...ale když holka píše o ňadrech...no nevím :)

Zbora
13. 12. 2004
Dát tip
hezká, líbí

Samicka007
13. 12. 2004
Dát tip
Neni zac :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru