Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příběh ženatého muže

Výběr: Pisces
02. 01. 2005
8
0
9397
Autor
JazROY37

Toto dílko je takovou malou odpovědí na dílko od Sammary, které můžete najít zde: Příběh vdané ženy Sammaře tímto děkuji za inspiraci :-) Omlouvám se za případné chyby a překlepy, budu rád, když mě upozorníte, pokud se něco takového najde.

Budík mě probere ze snění. Slyším šustění peřiny vedle svého těla. Pak se něčí rty něžně dotknou mé tváře. Neotevírám oči. Předstírám i nadále spánek, protože vím, že polibek na tvář mi dala má žena a tuším, že vrátit jí jej na rty, začali bychom naše výročí slavit dřív než by bylo vhodné. Manželka musí do práce, a tak si jen představuju jaké by to bylo, ji teď obejmout, dotýkat se a cítit. Je dvanáctého února, na den přesně dva roky od okamžiku, kdy jsem ji vzal za ruku a  rozechvělým hlasem vyřkl své „ano“ jí a naší budoucnosti. Nevstávám, dnes mi začíná dovolená, budu mít tedy dostatek času, abych své milé připravil překvapení nejen k výročí, ale i k Valentýnovi. Poslouchám, jak se sprchuje a přemáhám se, abych nešel za ní. Dělá snídani. V hlavě se mi místo snů míhají vzpomínky na náš první polibek, snídani v posteli, poznávání. Tolik ji miluji.

 

Nevím, kolik je hodin. Zmateně pohlížím na budík na nočním stolku. Nemyslel jsem, že ještě usnu. Jedenáct. To není zlé, manželka chodí z práce kolem páté, mám tedy dostatek času na to, abych uklidil a připravil vše na večer. Vyskočím z postele a hrnu se do koupelny, jídlo odsunu na později. Nechávám stékat po svém těle proudy teplé vody a v duchu plánuju, jak co nejlépe rozvrhnout čas, aby vše vyšlo, jak má. Holit se teď nebudu, nechám to na později. Už oblečený vyrážím do sychravých ulici únorové Prahy. Naproti přes ulici zahlédnu auto manželky, stojí na špalcích. „Sakra“! Asi jí den nezačal zrovna nejlíp, budu se snažit, aby alespoň jeho pokračování, závislé na mně, bylo co nejkrásnější. Nasednu na svou Hondu 650, nasadím si přilbu a vyrážím. Nejdříve obstarám nejdůležitější pochůzku, malý medajlonek jsem nechal vyrobit u klenotníka už před několika týdny, originál mezi všemi, s vyrytými monogramy a datem naší svatby. Líbí se mi, zlatník je na svou práci právem hrdý. Zaběhnu do čístírny, která stojí skoro vedle.  Nechal jsem si vyčistit svůj nejlepší oblek. Žena miluje, když se hodím do gala. Nechci nikam vyrážet, večeři uvařím sám, ale chci se jí co nejvíce líbit, i když nesnáším škrtící kravatu. Pro ni to udělám. Doma ho budu muset ještě malinko vyvěsit, aby nebyl pokrčený. Teď už jen nakoupit potraviny a  květiny.

Růže miluje. Tucet by mohl stačit. Pohledem zabloudím k hodinkám, ještě není ani jedna, všechno stíhám s přehledem. Vyrážím k domovu. Co kdybych jí zavolal? Jen tak, popřát jí krásný den, aby věděla, že na ni myslím. Vytáčím popaměti číslo do  kanceláře. „Není tady, poslal jsem ji domů“, oznamuje  mi její šéf, nerudný starý chlap. Musím spěchat, zkazily se všechny mé plány. Nevadí, co jsou plány oproti času stráveným se ženou, kterou miluji. Ve výtahu se převléknu do obleku. Mám štěstí v neštěstí, nikdo nenastupuje a sako ani kalhoty na motorce moc neutrpěly. Třeba už je doma. Vezmu za kliku a dveře povolují. Kyticí napřed, aby viděla, že jsem nebyl venku jen tak, že jsem nezapomněl. Odkládám nevyužité klíče na skřínku u dveří a nákup na zem vedle. „Miláčku!“, zakřičím do prostoru bytu. Najednou mi zezadu někdo zakryje oči hedvábným šátkem a zaváže na uzel. „Miláčku, co se děje?“  Tápu  rukama kolem sebe jako slepec. „Pšššš!“ slyším naléhavý pokyn. Pak cítím lehký polibek na tvář a podmanivou vůni parfému, který jsem jí daroval na Vánoce. Vychutnávám ten kratičký okamžik doteku, usmívám se. Zdá se, že má drahá polovička si vymyslela vlastní scénář oslavy výročí. Mlčky mě vede bytem do jídelny, usadí mě, jsem v pokušení sundat si šátek, ale nechci jí zkazit její hru. Navíc, bez zraku vnímám všechno nějak zostřeně – vůně i chutě. Krmí mě jako malé dítě. Pokouším se jí dotýkat, ale vždy mi v tom jemně, ale naléhavě zabrání. Konečně je čas na dezert. Udělala nějaký pohár se šlehačkou. Nabídne mi dvě lžičky, to už ale nevydržím a vztáhnu ruce tam, kde tuším její boky. Uchopí mě za ně, přinutí vstát a odvádí mě do ložnice. Po ničem netoužím víc, než se jí dotýkat. Nemotorně usedám na postel a chci si sundat šátek, abych se mohl dívat, jak se svléká a pomáhat jí. Opět jsem zadržen. Chci protestovat, ale prst na mých rtech  jasně signalizuje, že všechno teď bude, jak chce ona. Nechám se. Pomalu mě vysvléká.  sako, košile… Hladí mě, líbá na hrudi, ramenech. Pak už na zápěstích cítím dotek hedvábí. Usměju se, když mi dojde, že dnes budu v roli oběti. Přivázaného k posteli mě dráždí, připravuje o rozum doteky a polibky. Chtěl bych cítit její nahou kůži, ale ruce mám pevně připevněny k čelu postele. A tak mohu zešílet, když do naší milostné hry zapojí šlehačku. Miluji její chuť oslazenou polibky. Předehra brzy přechází do vášnivého milování. Přestávám vnímat okolní svět, jsem jen já. V ní.

 

Prásk! Jediným hlasitým bouchnutím jsem zpátky. Přes tmu šátku nic nevidím, ale snažím se uvolnit zápěstí. „Co to bylo?“ pátrám po původu zvuku, který mě vrátil ze světa milování do reality. „Nic, asi průvan,“ slyším nepřítomně šeptat neznámý hlas zastřený touhou. Nepoznávám ho. Roste ve mně panika a vztek. „Sundej mi ty šátky!“, poroučím nekompromisně. Slyším cizí ženu, jak se směje, ale šátky přece jen povolují. Sotva se mi uvolní jedno zápěstí strhávám si hedvábí z očí. „Sakra!“ Vykřiknu, když v jediném okamžiku pochopím, co se stalo, při pohledu na nahou kamarádku mé ženy. „Mrcho!“ syknu směrem k smějící se ženě a co nejrychleji se oblékám. Ještě boty a vybíhám do ulic.

 

Rozhlížím se, ale nevím, kam se vydat, nikde svou manželku nevidím. Kam bych šel, být na jejím místě? Netuším. Bezmyšlenkovitě probíhám ulicemi, nahlížím do krámů a restaurací. Není. V hlavě mám zmatek, paniku, ale hlavně strach. Nemohu svou ženu ztratit. Čím bych byl bez ní. Hodiny ubíhají, do nohou jsem posbíral desítky kilometrů, ale po ní jako by se slehla zem. Třeba jela domů, snad si bude chtít promluvit, bleskne mi hlavou, když už nemám sílu ani nápady, kde ji hledat. Zoufale se podívám na hodinky. Za dvě minuty jede poslední metro, musím si pospíšit. Vběhnu do podchodu, abych ho stihl. Už jen schody a jsem tam. Slyším ho přijíždět. Běžím po schodech s metrem o závod, když koutkem oka zahlédnu známou postavu. Je to ona! Na vteřinu ze mě všechno spadne. Našel jsem ji, vysvětlí se to. Nepřijdu o ni. Běžím jí vstříc. Usmívám se a nastavuju náruč.

Ona si mě ale nevšímá, zlákalo ji jiné objetí.

 

 


sunny7
19. 04. 2005
Dát tip
Sice můj názor asi nebude už dvakrát aktuální, Napsal jsi to parádně, četla jsem to jedním dechem.Závěr nemohl být lepší! Oproti Sammare je to mnohem vypracovanější a mnohem mnohem lépe napsane!!

JazROY37
19. 04. 2005
Dát tip
sunny, nevím, kde ses tady teď vzala, aktuálně, ale moc děkuju.

Matylda
07. 02. 2005
Dát tip
Přiznám se, že v tom trochu lítám a návaznost na Příběh vdané ženy je hodně volný.

JazROY37
11. 01. 2005
Dát tip
Solitary: K znásilnění chlapa je zapotřebí 5 ženských... :-) a to už se pak nejedná o znásilnění... :-)))))

Solitary
11. 01. 2005
Dát tip
Hergot..a o copak? :) Ovšem jak jsi došel k tý číslovce 5 fakt netuším...... :)))

Solitary
10. 01. 2005
Dát tip
Tak ho holt ta manželčina kámoška znásilnila!!! To by šlo, ne? :)

JazROY37
07. 01. 2005
Dát tip
Cannisha: Já jsem o tom hodně přemýšlel, Can. Myslím, že máš pravdu, že bych to jako chlap poznal, ale na druhou stranu ... za jistých okolností... nevím, přiznávám navíc, tady je to čistě účelné...

JazROY37
07. 01. 2005
Dát tip
Can: a tak, aby nebyl hajzl? :-)

doute
04. 01. 2005
Dát tip
nuda....nezaujme styl ani děj....sorry kejmo....))))

JazROY37
04. 01. 2005
Dát tip
doute: Ok, díky za názor...

Solitary
04. 01. 2005
Dát tip
Taky mi to nepřijde jako druhá strana mince. Nic mi to neřeklo, jen to, že to má souviset s Příběhem vdané ženy. Možností jak navázat na něčí dílo jsou miliony. A myslím, že je velmi nepravděpodobné, že by si hrdina spletl svou manželku s její přítelkyní. Přece jen - každý se v určité situaci - v tomhle případě milování - chová jinak. Nevěřím, že by si lidi jen při týhle příležitosti zpestřovali sex. Ale už nebudu rejpat - četlo se to v pohodě :) měj se!

Solitary
04. 01. 2005
Dát tip
PS: příležitostí jsem měla na mysli výročí..

jeremiasz
03. 01. 2005
Dát tip
no nevim, asi sis měl mnohem lepe přečíst samaru, nepůsobí to jako druhá strana mince. ale jako samostatný to není úplně blbý (až na těch 12 růží, v podstatě jsi ji pohřbil už předem, pokud to teda nebyl záměr), to zakončení jsem musel číst několikrát, abych pochopil, co že to vlastně prozaik chtěl říct. Ostatně ono to bylo podobně komplikovaný i se samarou:)

JazROY37
03. 01. 2005
Dát tip
jeremiasz: Sammaru jsem četl hodněkrát a řekl bych, že než jsem naspal tohle, její dílko jsem se naučil prakticky zpaměti. Že Ti to nekoresponduje? Co na to říct? Zkus to napsat z druhé strany, aby to mělo smysl a zároveň, aby ten chlap nebyl za hajzla... Rád si to přečtu. 12 růží mi tady už bylo vyčteno, ale zrovna tohle jsem nepochopil. Sudý počet se sice dává na pohřeb, nicméně zkus se podívat na nějaký jakože romantický film, kde se darují květiny... 12 růží se objevuje poměrně často - a já se na to ptal i v květinářství už kdysi a dozvěděl jsem se, že ve větším množství (asi od té 12 se to tak nebere...) Pokud jde o zakončení, mi ho vytýkat můžeš, já mám vždycky tak nějak otevřené a složitější (alespoň u povídek, ne každý chápe), ale u sammary je konec jasný, pokud jsi povídku četl.... Má tam jasné vodítko, kterým je závěr vysvětlený. Díky za zastávku a přečtení. Pisces: Moc děkuji, jsem rád, že se Ti líbí. :-) doute: Jak to myslíš? solomon: Jinak by to asi fakt nešlo, ale zkoušel jsem si to představit a propletená těla nemusí být nutně úplně zaklesnutá všemi končetinami... Navíc, sammara nepíše, odkud je viděla, tudíž se dá předpokládat, že jeho ruce a hlavu vůbec nezahlédla. Když bych byl detailista a myslel si, že je viděla tak nějak v rovině s nima, a milenka byla "zaklesnuta" na něm, nemuselo teoreticky jít ani o manžela... To už bych to ale moc překombinoval... Děkuji všem za kritiky a názory.

jeremiasz
03. 01. 2005
Dát tip
:) visjak, kritici pisi, jak by to udelali, kdyby to umeli. nepsal bych tu povidku z druhe strany. Ze je konec otevreny mi neprijde, ze je slozity, to ano. ale spis mi to pripada, ze mene je nekdy (a v tomto pripade) vice. mene komplikovany, slozite napsany a vice otevreny konec bych uvital vic.

JazROY37
02. 01. 2005
Dát tip
Asi by se hodilo avi :-)

JazROY37
02. 01. 2005
Dát tip
devi: Asi si budeš muset přečíst sammaru... :-) Že jsi to ale Ty, vysvětlím...to jiné objetí je metro, pod které se dá skočit než zabrzdí ve stanici...- trošku plechu není na škodu, když se chceš zabít.

JazROY37
02. 01. 2005
Dát tip
Proč pomátl? :-(

JazROY37
02. 01. 2005
Dát tip
devi: Trochu romantiky a vcítění, no tak? Je to v podstatě uslzený příběh, ne? :-)))) Jak bys to ukončila, tedy?

JazROY37
02. 01. 2005
Dát tip
I tak by se to dalo říct, ale stalo mě to dost práce. Tam je někde, že ji vidí v kolejišti? :-o Juj, to jsem zase něco... :-) Není to tam, že ne? snažil jsem se zachovat styl ukončení. Nechtěl jsem popisovat nějak zdlouhavě a je na čtenáři, jak si tu scénu představí... Já ji viděl něco ve stylu.. Sbíhám schody, vidím svou ženu. Jásám, že jsem ji našel. Myslím, že mě vidí, protože utíká směrem ke mně, tak otevírám náruč. Vedle ale přijíždí metro, které se jí zalíbí víc, ať už mě viděla nebo ne.

JazROY37
02. 01. 2005
Dát tip
Tak nevím, jestli jsem poslal avi, pokud jo, za další se omlouvám... Co bys ale chtěla v 5 ráno, jsem malinko mimo... :-)

JazROY37
02. 01. 2005
Dát tip
Popřemýšlím nad tím, až se trošku vyspím... Díky za připomínku. Jinak ano, pochopilas.

JazROY37
02. 01. 2005
Dát tip
devi: Jsem rád za připomínky. Pokud něco není jasné na první přečtení, pak nerýpeš zbytečně. Tohle není básnička, kterou si může každý vykládat jinak... :-)

Robinia
02. 01. 2005
Dát tip
Přečetla jsem si povídku od Sammara, teď chápu... Tip

solomon
02. 01. 2005
Dát tip
sammara měla propletená těla, takže to ten chlap evidentně chtěl.ty's ho přivázal k posteli s šátkem přes oči, nechal's ho přechcat.ale jinak to asi nešlo, alespoň mě nic nenapadá.je to dobrý

doute
02. 01. 2005
Dát tip
to se skoro nedá číst

Pisces
02. 01. 2005
Dát tip
Teda... nečetla jsem tu od Sammary, ale i tak... dech vyrážející... skvěle napsáno. A Sammru přečtu teď :) Jen snad T*** a V a klub :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru