Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jsou dekrety pana prezidenta Beneše pravé?

13. 01. 2005
1
0
3433
Autor
Perchta

\"Stát má šanci získat zámek v Opočně zpět\" Novinky.cz, 13.1.2005

   V Čechách jsme stále jen po válce, a stát je banda rozzuřených občanů, rozhodnutá to nandat všem, i paní Kristině Mansfeldové, dědičce zámku v Opočně.

   Tak já ne, já si přeju, aby ten zámek byl její! Válku jsme vyhráli, Němci zaplatili za obsazení pohraničí už dost. Za sebe vyhlašuji příměří. A chci jezdit do práce třídou Obránců míru!!! Pád totalitního režimu ji přejmenoval na Milady Horákové. Ale pamatuji ji jako Obránců míru. V zadním traktu domu bydlel jeden stařičký pán, jmenoval se Ladislav Horák. Párkrát jsem ho navštívila s jeho dcerou Miladou. Měl nádherné houpací křeslo a plno knih v otevřených regálech. Nelíbí se mi, že její jmenovkyně byla komunisty popravena. Tak alespoň ať jméno ulice nepřipomíná tu zkázu, ale je zase hezky optimistické: Obránců míru.

   A stát ať už není bandou rozzuřených občanů.


Movsar
18. 01. 2005
Dát tip
k tématu. státovědný a ústavněprávní exkurs, jak a proč vůbec měnit zákony, by asi byl nudný, tak něco víc ze života: discovery kdysi odvysílala dokument britské televize o odsunu sudetských němců a pár pamětníků vyzpovídali. Asi nejzajímavější, a pro brita vzdáleného tehdejší středoevropské realitě jistě dojemný, byl rozhovor s jedním staříkem. útrpný výraz následující po dotazu, který očividně zaťal pařát do ještě nezhojenné rány, následovala srdceryvná výpověď: "bylo to hrozné. nutili nás zametat ulice a mě bolely ruce...".... skutečně to není žert...

Perchta
18. 01. 2005
Dát tip
Děkuji, pravdu já ráda.

Movsar
18. 01. 2005
Dát tip
prosím, i když nerozumím

Movsar
17. 01. 2005
Dát tip
jako bioložka jistě víš, že v roce 1992 byla v riu podepsána smlouva o ochraně biologické rozmanitosti. v roce 1992 jsi se v riu podruhé narodila. týká se tě...

Perchta
17. 01. 2005
Dát tip
já nevím, co musím vědět jako bioložka...P a podruhé narodila? Země ze mě... Jinak dík za kritiku, i když k tématu moc není. Jsem ráda, když lidi čtou co píšu.

Aerotik
16. 01. 2005
Dát tip
K těm obráncům míru jenom lidovou moudrost: "Bojovat za mír je jako souložit za panenství."

Movsar
14. 01. 2005
Dát tip
ještě že bioložky neřídí společnost

Více bioložek na Hrad. Ne snad pro tuhle úvahu, která se mi nelíbí - je zmatená, skáká od jednoho k druhému, plete páté přes deváté, ale proto že na rozdíl od politiků se biologové učí přemýšlet reálně a racionálně. Jsem pro osvícenou biologickou monarchii.

Perchta
14. 01. 2005
Dát tip
Lidičky, děkuji vám za kritiky; Teichmane, že jsi se zjevil! Sobí Hnusec: Až založim politickou stranu, dám ti vědět. Tedy dám vědět tady na písmáku všem. Zatím není čas, myslím na tu malou gorilku Moju. Movsar: A kolik máš p? Evičko, děkuji.

Evička
13. 01. 2005
Dát tip
Bydlela jsem v ulici Nikose Belojanise - řeckého partyzána, byla přejmenovaná na Americkou ... nelíbí se mi to. Ale "obránci míru" byli za minulého režimu režimem tak zkarikováni, že snad Milady Horákové je teď důstojnější název. I současná politika - viz Bush a Putin a jejich příliš agresivní způsob obrany míru, tato slova nadále devalvují. Kristě její zámek přeju, jestli se o něj bude starat lépe než stát.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru