Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PUTOVÁNÍ \"SLEPÉHO HADA\" ZA PRAVDOU

08. 02. 2005
0
0
1470
Autor
moott

Knín (Od našeho dopisovatele) - Slavná americká herečka Meg Ryanová při příležitosti cesty po stopách jejích předků navštívila včera dopoledne jihočeskou obec Knín. Na místním hřbitově, který se spolu s kapličkou zachoval z dávné vesnice, jež v osmdesátých letech zanikla v souvislosti s výstavbou JE Temelín, již ale nenalezla, za čím se přes oceán vypravila. \"Hrob vašeho strýce Karla Lukáše, narozeného v roce 1904, jak říkáte, zde nikdy nebyl,\" informoval herečku, po její americké babičce přezdívanou indiánským přídomkem Slepý Had, jeden z místních pamětníků. \"Co já vím, ten se již před válkou odstěhoval někam do Prahy,\" poučil návštěvnici o možnostech dalšího pátrání bývalý starousedlík, amatérský kronikář, osmdesátiletý František Vrzák z Českých Budějovic. \"Děkuji. Jak se vede? Budu tedy asi muset navštívit nějakého rabína,\" poděkovala mu herečka. \"Já bych si moc od takového kroku ale nesliboval,\" ještě skeptičtěji zareagoval pan Vrzák. \"Co je mi známo, všichni zdejší Lukášové byli odedávna římskokatolického vyznání.\"

Knín  (Od našeho dopisovatele)  -  Slavná americká herečka Meg Ryanová při příležitosti cesty po stopách jejích předků navštívila včera dopoledne jihočeskou obec Knín.

   Na místním hřbitově, který se spolu s kapličkou zachoval z dávné vesnice, jež v osmdesátých letech zanikla v souvislosti s výstavbou JE Temelín, již ale nenalezla, za čím se přes oceán vypravila.

   "Hrob vašeho strýce Karla Lukáše, narozeného v roce 1904, jak říkáte, zde nikdy nebyl," informoval herečku, po její americké babičce přezdívanou indiánským přídomkem Slepý Had, jeden z místních pamětníků. "Co já vím, ten se již před válkou odstěhoval někam do Prahy," poučil návštěvnici o možnostech dalšího pátrání bývalý starousedlík, amatérský kronikář, osmdesátiletý František Vrzák z Českých Budějovic.

   "Děkuji. Jak se vede? Budu tedy asi muset navštívit nějakého rabína," poděkovala mu herečka.

   "Já bych si moc od takového kroku ale nesliboval," ještě skeptičtěji zareagoval pan Vrzák.

   "Co je mi známo, všichni zdejší Lukášové byli odedávna římskokatolického vyznání."


moott
08. 03. 2005
Dát tip
pište mi na adresu B.l.moott@seznam.cz.

Heulwen
12. 02. 2005
Dát tip
Ježiš :-)))

Gonsales
08. 02. 2005
Dát tip
vazane verse??

Nicollette
08. 02. 2005
Dát tip
to je dobrej výmysl a nemusim ho ani číst dvakrát čoveče

Noe1
08. 02. 2005
Dát tip
úlet s hadem klub

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru