Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smrt

08. 02. 2005
1
0
2193
Autor
jufonka

Podíval jsem se kolem sebe.



Tma



Podíval jsem se nahoru.



Prázdnota



Zaposlouchal jsem se.



Ticho



Slyšel jsem jen svůj vlastní dech, byl zrychlený. Slyšel jsem bušení vlastního srdce, bylo nepravidelné. Viděl jsem pouze tmu a nic jiného. "Kde to jsem?", ptal jsem se sám sebe.



Neznámý tlukot



Něco jsem uslyšel, zaradoval jsem se. Něco je slyšet! Tlukot! To znamená, že tu nejsem sám. Něco tu musí být, něco co vydává hluk, co právě teď slyším! Rychle jsem uvažoval. Najednou bylo opět ticho. Zdálo se mi to? Byl to jen výplod mé mysli? Nebo realita? Nevěděl jsem.



Paprsek světla



Uviděl jsem paprsek světla. Na konci temnoty! Světlý. Je tu snad den? Jsem někde zavřený? Otočil jsem se do míst, kde byl paprsek. Zmizel. Opět výplod mé fantazie? Sen? Nevím.



Propadal jsem depresi. Ticho. Tma. Hlad. Co tu dělám a proč tu jsem? Jaké byly mé poslední vzpomínky z normálního světa? Nemohl jsem si vzpomenout. Bolest. Hlava mi praskala bolestí.



A najednou



Opět světlo. Opět tlukot. Nepřestával. Světlo svítilo dál. Byl jsem v tunelu. V tmavém tunelu, na konci bylo světlo. Od konce vycházel tlukot. Sebral jsem své poslední síly, zvedl jsem vyhladovělé a špinavé tělo a blížil jsem se ke světlu. Neskutečný paprsek mi ozařoval oči. Musel jsem si je krýt rukou. Druhou jsem si musel krýt uši. Tlukot byl k nevydržení. Najednou jsem stál na konci tunelu. Mohl jsem si vybrat. Buď jít dál, skočit. A nebo být zde ve tmě a zemřít.



Šel jsem dál.



Světlo pohltilo celé mé tělo. Tlukot neustával. Najednou jsem byl lehký, lehký jak peříčko. Už jsem nic necítil. Nemohl jsem pohnout rukama. Nemohl jsem se nadechnout, zavřít oči - nic. Propadl jsem do smrti.



Smrt

Alojs
08. 02. 2005
Dát tip
Bohužel, logicky smýšlející čtenář si již podle názvu vyvodí, o co tady půjde a ten konec, alespoň u mě, vyzněl do prázdna, jelikož jsem ho čekal od prvního odstavce. Nicméně... máš asi dobře pesimistický styl, co se týče psaní, taky jsem takhle začínal.

Dandelion
08. 02. 2005
Dát tip
už čtvrtý negativistický dílko- když ne věci pozitivní, tak aspoň něco přibližnš neutrálního v repertoáru nemáš? :) zdá se mi, jako kdybych pořád četl skoro o tom samém

Jehanne
08. 02. 2005
Dát tip
Smrt - jak krátké slovo.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru