Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pády ptačích dětí

Výběr: Kid_A, Print, Fouckault, absurd
16. 03. 2005
5
0
3276

 

 

 

Uvadla nám křídla…

Každý náš krok

byl

o pírko blíž

útesům našich zobáků.

 

Nejdřív jsme dopadali

na pravou,

pak i na levou

nohu

a teď… už jen padáme.

 

Zrovna dnes v noci,

když jsem tě chtěl

svléknout

na naší střeše s nebesy,

jsme spadli

 

z odrazové průlezky

rovnou

do pískoviště.

Jsme bábovky!

 

Uvadla nám křídla…

Den po dni byla

sušší a křehčí,

ale až dnes

se úplně rozdrobila,

 

takže nám po nich

na lopatkách

zbyla 

jen ta trocha písku,

na které ležíme

 

a koukáme nahoru,

do prostoru,

ve kterém se

už nikdy

nebudeme milovat.


probe
19. 03. 2005
Dát tip
Rovněž se těším na své příští dětství, to se mi líbí... :-)

Swan: Ok. Tak to si teď můžem společně zavřískat něco pěkného spolu s panenkami. Nepleteš a dík ( jo ještě - já už mám tu labuť tak nějak zažitou, tak se taky omlouv--ne! Labuť-Labuť-Labuť...)

nebe má dno (to mi řekl jeden finskej básník)...zase tak hluboko se spadnout nedá... *!!!

absurd
17. 03. 2005
Dát tip
přenádherná.,.-.

absurd: děkuju...mám radost. Sn_vojáček: On už na dně nebe byl? Věříš mu? Protože jestli jo, tak to zcela a radikálně vyvrací mou filosofii o obláčku. Tak mi budem na dně i v nebi....

Jejich kameny jsou lehčí než mám já vědí o nebi úplně všechno včera mi řekli že má dno a nad mým ostrovem se nedotýká Země (to je jedna z mých indispozic...tak dva týdny stará) dal mi ho přečíst drfaust, byl to jen jeden verš, něco jako " rybníky zamrzají, tady, na dně nebe" a jinej Fin zase povídal, že je nebe skleněné a kameny lehké...jejich kameny tam byly, musí to vědět... filozofie o obláčku? No, proč ne...třeba je naše nebe úplně jiný než finský...ale nějaké dno by mít mohlo, zní to krásně, na dně i v nebi...

- nádherná indizpozice - no já to chápu takto: rybníkům zamrzá hladina a v hladině se odráží nebe a když je čistá voda, je vidět odraženému nebi až na dno. - filozofie o obláčku...no znáš přece takový ty nábožný obrázky nahých andílků, co poletujou s harpunama kolem obláčku, na kterém sedí ten divnej fousatej stařec - asi nějakej filozof nebo co - proto filozofie obláčku. - ..... ..

jo, znám...ale podle mě andílci nikde nepoletují...žijí na dně rybníků...Ty jsi je ještě nikdy nepolykal? a ten divnej, to je slunce, ráno se narodí jako malé dítě a večer je z něj stařec, děd vševěd se zlatými vlasy...měl bys číst víc pohádek...5+2? Tuhle morseovku asi neznám...

Tak pak to na těch obrázcích nejsou andílci, ale slunáměsíčci(náměsíčné měsíce slunce). Jakože ve skutečnosti jsou andělé ryby? jako že - Kapranděl, Pstruhanděl, Línanděl, Ploticanděl, Štikanděl, Okounanděl a Úhořanděl ? já četl pořád dokola jen Krásu nesmírnou a tam, žádnej slunce nebyl. 7. Indispozice.

tak nějak, někteří andělé mají místo křídel ploutvičky a hlídají na dně rybníků dušičky v hrníčkách... sedmitečná indispozice ? :o)

-Aha, a mě budou hlídat taky, a tebe, až budem na dně nebe? -asi začnu jíst na vánoce krocana, ...a to jsi mi říkala, že jíš jenom andělí maso, no fuj!. -Ano, tahle indizpozice je sedmitečná, ale znám třeba i osmitečné, ty jsou nejindispozicovatější.

jej, to jsem nějak nedomyslela...proto mají asi ryby tak bílý maso...no fuj...ale snad všechny ryby nejsou andělé, ti by se přece nenechali jen tak chytit... jo, budou nás hlídat, třeba nás dají do jednoho velkýho hrnku... osmitečný znám taky, to ale nejsou žádné indispozice...

skurvene pocity.

...to ano, ale mám také pocit, že mé příští dětství bude zase úžasné.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru