Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Půlhlavý písař sms

18. 03. 2005
1
1
9563
Autor
Fouraix

Dobrý den, chtěl bych podiskutovat o této své umělecké fotografii. Myslím, že se mi podařilo zachytit určitou náladu okamžiku. Fotku jsem nazval Půlhlavý písař sms. Zvažuji presentaci fotografie na výstavě moderního umění v divadle na Fidlovačce spolu s ostatními. Jen dodám, že na fotce je šestadvacetiletý objekt z Moravy.

Půlhlavý písař sms


1 názor

FunThomas
22. 05. 2007
Dát tip
no, má to něco do sebe - ale chtělo by to imho mininálně ořezat.. já bych to hodil černobíla a vykoloroval třeba růžově ten mobil a modře pyžamo... btw, jesli chceš, můžem spolu prokonzultovat pár - i mých fotek - taky si je hodlám hodit ke sbírce.... tak kdyžtak napiš....

Petr_Pan
26. 03. 2005
Dát tip
kdepak - rozhodně ne v důsledku debaty pod tímhle dílkem - svého pyje ( nejen ) mám zmáklého a i když by se hodilo říct, že není co dál objevovat, byla by to určitě chyba .. :-)

71_Art_72
26. 03. 2005
Dát tip
to je dobře, moje situace je obdobná. občas si myslíš že už nic novýho být nemůže a najednou se ti otevřou zcela nové obzory, o kterých jsi nevěděl a můžeš jenom litovat ztraceného času.

Petr_Pan
24. 03. 2005
Dát tip
fajn - proveďme rekonstrukci + nezapomínej vzít v potaz odpor pyžama .. ! :-) + mi se pořád zdá, že má dobrej tvar tak jak je ..

71_Art_72
24. 03. 2005
Dát tip
petr_pan: zkusil jsem to tedy (sice bez mobilu, ale zase několikrát), no asi máš pravdu, ale neznám focený objekt. proti tvaru nic :) rekonstruoval jsi také?

Petr_Pan
23. 03. 2005
Dát tip
nic si z toho nedělej - já jsem smázlej za údajnou přímou podporu terorismu, takže se už ničemu nedivím ..

Petr_Pan
23. 03. 2005
Dát tip
71> neboj - honím tak často, že bych tohle nemoh opomenout - ale - tenhle vypadá probuzeně.

71_Art_72
23. 03. 2005
Dát tip
petr_pan .. to by mě nenapadlo, věřím že s tím máš dost zkušeností. ale třeba ho jenom drží. dneska provedu rekonstrukci a uvidí se. :)

Petr_Pan
22. 03. 2005
Dát tip
ten malej pyj to celý dotváří - je to rozhodně zahímavý foto

71_Art_72
22. 03. 2005
Dát tip
no jo, provokace, ale čeho :) a o čem je umění když ne o provokaci. no vida, to jsem paralelně překvapený. pro petr_pana.. třeba není malej. třeba je někdy malej a někdy velkej. to je podle situace.

Fouraix
22. 03. 2005
Dát tip
Slůůůůníčko: naprosto jsi to vystihlo, děkuji. Petr, 71.. děkuju kluci, díla o kterých se nediskutuje, jsou mrtvá. Malý přídech provokace je nutný. Elyn: V čem je námět tuctový? A co rozumíš pod "uchopením" temetu? Co je dle tebe tematem? Umíš tato svá tvrzení i osvětlit, nebo to jsou jen takové nabiflované řeči, za kterými ve skutečnosti žádný názor není?

papouch
21. 03. 2005
Dát tip
jo napřed se nauč pořádně fotit a pak teprv vymejšlej a už nechci avízo

Romy
21. 03. 2005
Dát tip
Dobrá recese. :-)

Elyn
21. 03. 2005
Dát tip
myslím, že to tu nemá co dělat. Fotka je nekvalitní, námět tuctový, uchopení tématu taky... spíš je vulgární a urážlivá, než cokoliv jinýho.

JiKo
19. 03. 2005
Dát tip
Fourax: ano moderna měla, ale vždy to mělo nějaký cíl směr a smysl. Moderní věci a to vlastní boření zažitých tradic je si vzalo na paškál staré postupy a smysluplně využívalo nového postpu k dosažení uměleckého účinku viditelně rozdílným způsobem. To u tohoto snímku prostě chybí. Je to jen zkažená fotka, změnils nesmyslně moc parametrů naráz bez efektu. Toť problém této fotky.

Mám pocit, že v tom něco je, taková náladovka, zachycující (možná trochu nelichotivě) atmosféru (prostřednictvím rozostřené pohovky a zastíněného pozadí) a písař mající ruce (tedy schopný esemeskovat), ovšem nikoli mozek... jo

hm, jako divak rikam : nic moc proc moderni a proc umeni? moderni ze je tam mobil a umeni ze umis pouzit fotak? nic v tom nenachazim.... rozmazana fotm,a s nahodnou kompozici... sorry

Wuzzy
19. 03. 2005
Dát tip
Jestli je tohle směr, kterým se bude ubírat moderní fotografie, tak to jsem s ní skončil. Doufám, že se jedná jenom o unikátní (v původním smyslu slova) výstřelek, který se nebude masově opakovat. Nerad bych, aby fotografie dopadla jako malířství s příchodem kubismu.

StvN
18. 03. 2005
Dát tip
Budu ti držet palec. Doporučuju změnit název na devatenáct šestadvacetinový písař sms, půlka je málo.

71_Art_72
18. 03. 2005
Dát tip
modernímu umění moc nerozumím, ale nálada okamžiku je zachycená dobře. :)

papouch
18. 03. 2005
Dát tip
já fotil dřív... taky pár výstav a soutěží .. Dnes tomu asi už nerozumím, ale osobně si myslím, že tato fotka je naprosto příšerná a blbá a má tolik chyb, že za mě by nesměla vůbec vylézt z temný komory... ..ale si tomu nerozumím..?

Zolo
18. 03. 2005
Dát tip
To péro v ruce, byť v pyžamu je docela dominantní prvek, takže nevím, nevím, jestli by se to nešiklo spíš na nějakou výstavu s choulostivější tématikou - fotil to kluk, že? A tam by se to mohlo, koneckonců, jmenovat i Půlhlavý písař sms. Každopádně pěkný název. A nekamenujte mě za můj názor, prosím.

johanne
18. 03. 2005
Dát tip
Ve fotografování se taky nijak neangažuju, ale tahle fotka mi nepřipadá o nic výjimečnější než tisíce a více fotek, který lidi nafotí na různých akcích digitály - kdyby se něco takovýho podařilo vyfotit nějakýmu mýmu kámošovi nebo mně, asi bych to smázla jako nepovedenou fotku. Btw, tohle je literární server.

katugiro
18. 03. 2005
Dát tip
vtipálku :)

Fouraix
18. 03. 2005
Dát tip
Papouchu, osvětlení nebylo z nejdokonaleších, krom toho, dneska už na puntičkářské chybičky nehrajeme, protože vše je záměr. Ale to vy starci s flexaretou už nevíte.. Možná by kvalitativně pomohla delší expozice a osmiškový šajntr, ale zachycení okamžiku nemůže trvat věčně. Jinak chci dodat, že jsem snímek vložil jen narychlo přes kopretina.com, což se také negativně projevilo na kvalitě tou komprimací. Ovšem, technickou kvalitu po vás hodnotit nežádám.

katugiro
18. 03. 2005
Dát tip
když už jsem taky dostal avízo... diskutujme bez ohledu na to, co o fotografii víš, mi tenhle kousek přijde zkrátka zkažený, osvětlením, ostrostí, kompozicí... a jestli to byl záměr, tím hůř :)

JiKo
18. 03. 2005
Dát tip
Ta fotka stojí umělecky zaprd... chcešli rozvedu proč.. pokud teda nebudeš povýšeně plácat odpovědi typu "Ale to vy starci s flexaretou už nevíte.. "

71_Art_72
18. 03. 2005
Dát tip
mně přijde, že to není umělecká fotka po technické stránce (ale nechci se pouštět na tenký led a při sebemenším odporu to odvolám:)), ale že jde opravdu o zachycení okamžiku, jak to leží a běží, i s tím, že se můžeme zamyslet nad tím jak to autor fotil, nemyslím že by to špatný osvětlení byl záměr, jestil neměl teda evokovat pocit toho že je to vyfocený narychlo

papouch
18. 03. 2005
Dát tip
ty blbečku, toho starce jsi přehnal nehledě na to, že flaxaretu nemám a fotím na desky 9 x 13 na harmoniky ale to ty víš asi prd co to je :-) ta fotka je skuečně ubohá .. jesti nicneříkajíci momentka bez hodnoty je uměleckej záměr, tak to jsou umělci všichni, kteří si zakoupí jakejkoliv digitál a cokoliv spáchají je podle tebe umění ... no potěšpánbu .. a sem to nepatří, toto je literární server

pozorovatel
18. 03. 2005
Dát tip
on má dva mobily

Domácí foto... :(( Jestli má ta výstava jen trochu soudnýho kurátora, tak chytneš tečku hned mezi dveřma. Promiň.

Kolouch
18. 03. 2005
Dát tip
:)

drfaust
18. 03. 2005
Dát tip
ti nevím, jestli tohle vhodné místo... ale jinak: je to o ničem... sorry

Fouraix
18. 03. 2005
Dát tip
_JiKo_: Ano děkuji, s panem holčičkou se mi již bavit nechce, protože se nedokáže oprostit od svých rigidních zásad z dob fotografického fundamentalismu o jakýchsi technických axiomech zcela vybočujících z dnešního pojetí svobody tvorby. Navíc roztáčí kolotoč urážek, který by mne nebavil. A vzhledm k tomu, že bude fotka v černobílé formě součístí ilustračních obrázků mé chystané básnické sbírky, si myslím, že by ste tu na mě nemuseli být až tak striktní v tom co sem patří atd.. Chtěl jsi _JiKo_, jak jsem si všiml, učinit pár čistě uměleckých poznámek, které mi i při případné kritice mohou pomoci.

zvedavec
18. 03. 2005
Dát tip
Mne to tak trochu pripadá, ako nedovolený vstup do súkromia niekoho. Ja by som to nefotila. ale zachytáva to náladu okamžiku

JiKo
18. 03. 2005
Dát tip
No už asi nechci.. protože pokud argumentuješ novátorstvím a zatracováním starých a stoletími ověřené axiomy umění, není o čem mluvit. Na té fotce je dle mě špatné téměř vše: výřez - motiv je vytahován z obrazu ostrost - vysoká ostrost není doménou tohoto snímku hloubka - příliž velká a členité okolí motivu rozbíjí fotku a tříští obraz světlo - o světlu se tady mluvit nedá, první plán přesvětlený, druhý plán se topí v stínech a naprostá ztráta detailu je nabíleni, účinek světla = 0 O co vlastně na fotografii šlo, ptám se? V čem dle tebe spočívá ta moderna?

Fouraix
18. 03. 2005
Dát tip
_JiKo_: Sliboval jsi ryze umělecký pohled.. o technických detailech se fotografy amatéry sice bavím rád, ale spíše v domovech mládeže a podobných seminářích. Ale zmíním, že přisvětlováno nebylo, matná atmosféra byla docílena použitím jediné 60W pokojové žárovky a výřezy nejsou zakázány ani ve fundamentálním pojetí. Tedy.. dočkám se i toho uměleckého pohledu, nebo to bylo plácání do vody?

Fouraix
18. 03. 2005
Dát tip
_JiKo_: Moderna měla vždy tendenci potlačovat zažité konvence. Ewonne: Děkuji za radu, podívám se tam. Nějaký názor by nebyl?

johanne
18. 03. 2005
Dát tip
fouraixi, přestaň rozesílat avíza na všechny strany

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru