Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Peklo na zemi

30. 11. 2000
2
0
2746
Autor
FLO

Můj pohled na svět.

Tmavý těžký mraky se vznášejí nad prokletým městem, který Osud dávno opustil. Štěstí a láska otočili se zády a nechaly děti pekla navzájem se vraždit ve špinavých ulicích. Přes den si čistí zbraně a posilují svou nenávist, potlačují strach. V noci pak hlasitá hudba přehluší zběsilý křik pistolí. Vášeň v černých srdcích probudí noční požáry. Hustý kouř ráno zapláče nad zbytky lidských obydlí a přidá se k oblakům, aby je ještě víc zatěžkal. V podobě mlhy a smogu se pak snáší na město a pomaloučku ale jistě sedá na plíce těch, kteří se pak dusí vlastními zločiny. Jejich těla zůstávají ležet na ulicích a dodávají rám obrazu hrůzy. Nikdo ničeho nelituje a nikdo se neraduje, protože není z čeho. Nikdo se nestará o nic a o nikoho. Když nenastoupí zlost a agrese, tak tu vládne apatie. Jediný smysl života je přežít. Zdivočelí psi se ve špíně ulic rvou o kosti. Morálku a soucit tu nikdy nikdo nepoznal, objevují se pouze v pohádkách, který pamatují ti nejstarší. Ti se vyklánějí z oken a se slzama v očích a třesoucí se bradou pozorují ulice, kde zasychají kaluže krve, které tam nechala noc. Sem se dostali ti, co pohrdali krásou a možná i samotným životem. Nemusím si tady na nic hrát, nic si nalhávat. Sedím na patníku a čistím svoji zbraň.
Yeziiinka
18. 09. 2001
Dát tip
Téééda... tak tohle je koncentrovaná ponurost! Podařilo se Ti podat věrný obrázek z těch nejčernějších představ... teda aspoň mých. - ovšem tak vemlouvavým způsobem, že se mi z toho udělala zima a... schopnost vyvolat ve čtenáři takové prožitky si prostě zaslouží típanec! *!

Kandelabr
10. 05. 2001
Dát tip
taky občas bývám znechucený tímto světem, tím kam došel, a tím že pro něj nemůžu nic udělat... místy až zbytčné obrazky typu psů tahajících se o kost

clovrdik
30. 11. 2000
Dát tip
Něco mezi povídkou a do povídky zabalenou úvahou. Takhle nějak na mě působěj občas zprávy v televizi, když se rozhodnu absorbovat večerní dávku hnusu pro lepší a klidnější spaní. Velmi se mi to líbí, je to takové reálnější, bez lehce absurdních představ z tvých jiných děl ( i když ty představy jsou velmi zajímavé a čtivé ). Posílám TIP

clovrdik
30. 11. 2000
Dát tip
... a jdu někoho zastřelit :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru