Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Female

22. 04. 2005
2
0
2917

    Dneska bych se chtěla zamyslet nad tím, proč musíme žít ve smíšených párech. Protože o tom přemejšlim už leta a kalého výsledku jsem se nedobrala. Několikrát v životě jsem sdílela domácnost se ženou a bylo to skvělý! Ženská totiž chápe, že když mám krámy, tak je mi blbě a nevařim a že místo masa koupim řasenku, protože ji fakt potřebuju a naopak zase chlap pochopí, že se chlap nutně musí koukat na fotbal, nutně musí koupit tu vrtačku a nutně, ale nutně potřebuje jít svlažit hrdlo! Takže přemejšlim, kdo ten blbej model muž – žena, vlastně vymyslel. Sloni, sloni to maj dobře zařízený. Ženy ve stádu a muži pobíhají bezprizorně okolo, kdyby byli náhodou zapotřebí.  Se samcem je fajn, ale je s nim fajn jen na chvilku, jak to trvá dýl, už nastupujou problémy, samci problémy nehodlají řešit, my je za ně nevyřešíme, takže se to tře a tře, až se to jednoho krásnýho dne ukáže být nesnesitelné. Já považuju za dokonalej model žena – žena s obíhajícími satelity několika samců, kteří zaplní volnou chvilku, či rodinný rozpočet. Žena je vcelku soběstačný tvor, pánové, nepotřebuje tichého ochránce, který leží doma na kanapi, o kterého se musí 24 hodin denně pečovat,  na kapající kohoutky si musí zavolat instalatéra a bránit se musí stejně sama.

     No dobře, uznávám, dneska jsem hodně nabroušená na chlapy a hrotim, předpokládám, že teď začne polovina z vás ječet, teda předpokládám, že to budou většinou chlapi, ale pár zrovna čerstvě zamilovanejch ženskejch tam bude taky. Tak jo, uznávám, že výjimka je možná. Uznávám, že někdy to může bejt fajn, znám minimálně jeden případ, kdy to klaplo. Jde mi o to, že by společnost měla brát v úvahu, že jsme se posunuli dál, dopředu k sebevědomé ženě a dát jí šanci. Předsudky jsou hrozná věc, o moc líp by nám bylo bez nich, potom bychom se mohli opravdu svobodně rozhodnout, jestli žít s osobou opačného pohlaví, nebo stejného pohlaví, nebo sám(a).


Slza_hvězd
14. 05. 2005
Dát tip
ehm...a kdo Ti brání abys žila s ženou ? trochu nesmyslné... pokud se ptáš kdo to tak zařídil, tak to tak zařídila příroda a je to už od dob pravěku Dnešní žena soběstačná být může, ale většina těch které takhle samostatně žít bez lásky začnou stanou se z nich ...nechci být vážně sprostej, ale pár jich znám a není to nic příjemnýho, lituju jejich děti, které musí snážet matku megeru. No raděj končím, je mi smutno z toho co jsi napsala...jdu si sbalit nějakýho chlapa... : )

Milly
25. 04. 2005
Dát tip
Šmarja, to se můžeš svobodně rozhodnout i teď, ne?

to mi nepřijde, stejně na tebe furt odněkud něco talčí, zamysli se, nečeká tvoje rodina, že se vdáš a budeš mít děti? Nepovažuje se to za samozřejmost, že budeš žít s manželem a tak všecko to okolo? :-)

Milly
25. 04. 2005
Dát tip
Ne......... Jen se trochu diví, ale za samozřejmost to nepokládají (aspoň myslím).

no já myslim, že jo a i kdyby rodiče ne, tak všichni ostatní okolo jo :-)))

scarbo
22. 04. 2005
Dát tip
No jo. Počkáme až věda vymyslí něco s tím zpropadeným plozením dětí a pak hurá vstříc světlejším zítřkům...:)

rybka
22. 04. 2005
Dát tip
docela dobrej napad, ale ja jsem asi divna, ja bych chtela zit celej zivot s brachou....ten mi rozumi, i kdyz koupim rasenku misto masa :-) a nepta se me kam jdu a kdy prijdu :-) asi se za nej vdam no nic, jdu se objednat u psychouse

Evička
22. 04. 2005
Dát tip
**** už jsme to probraly - on asi neexistuje univerzálně fungující model, je to záležitost ryze individuální ....ale je fakt, že soužití muže a ženy vyžaduje velkou dávku tolerance a chuti .... a ..a ...a... a je moc složité ... hlavně vydržet svorně i v tom zlém

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru