Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ples schizofreniků

21. 12. 2000
3
0
2430
Autor
Nyx

Černá tma svítí v tvých tajech a bludičky kategoricky popírají účast. Schizofrenní slavnost je v plném proudu a já se nemohu upomenout, kým teď vlastně jsem. Krásná hosteska podává mi pohár piva a říká, že ji musím znát, že jsem s ní chtěl být. Tomatový džus s alkoholem se nese a hromady rukou šmatají po dámských pozadích a oplzlí dědkové tančí velice a hudba hraje jazz, ale trumpeta schází. Neznámo se mi prochází v tvém těle před stojanem s karafiátem. Totem chtějí vysekat z dubu. Jeden si usmyslel, že se stává kapitánem lodí a druhý, že je muší hrad a létají do něj vosy. Jsi stále temnější a patrně se rozmazáváš po skleněné podlaze v prosvíceném prostoru. Sexuchtivý stařec se plácá do stehen a šklebí se na polonahou dívku, která je znechucena, ale může si za to sama. Otrávený kokršpaněl bez jakékoliv odezvy plave v bazénku a požírají ho piraně. Král večera shlíží na hybnost pod ním, celou noc totiž sedí na stožáru elektrického vedení a nechává si posílat pouze malé množství alkoholu, které mu zapříčiňuje to, že si myslí, že je klaunem na laně a pod ním se mele dav mravenců a on pro jejich potěšení musí hopsat a nespadnout. Přeje si sletět dolů, ale nemůže, je přivázán a nesmírně se mu to nelíbí. Návštěvníci plesu schizofreniků se mění na armádu dvojakých tvorů a každý je svým druhým já. Páry se trhají a kokršpaněl si uvědomí, že leží pod balvanem a žerou ho blechy. Král však stále je tam, kde byl, pouze on je neschizofrenní blázen. Děkuji ti za tvou lásku, která se dá spočítat na dvou prstech, které utrhlo lano vleku. Dopřáváš si oddechu, máš bílou halenku a šetříš si na staršího bez závazků, který se nechá nachytat svůdností hloupé labutě s krásným peřím.
Garalela
08. 11. 2002
Dát tip
Moc se mi to líbí!!! Máš můj tip. :-)

Nyx
08. 11. 2002
Dát tip
Díky.

Mara
26. 12. 2000
Dát tip
obsahem mě to připomíná schizofrenní automatický dada - chacha

Nyx
23. 12. 2000
Dát tip
OK milý JIKo, je to o včerejším večeru, ještě teď mi brní hlava, nejprve jsem byl v nějakých starých papírnách ve věži v ateliéru jednoho pražského fotografa, kde jsme následně ze střechy budovy hráli na trubku, která ovšem nechyběla a močili na izolaci, fotil nás v různých polohách ten fotograf, byli tam lidé mladí, staří, balila mě tam asi taková čtyřicítka a naopak Moniku, kamarádku, balil nějakej čteřicátník, kterej byl moc ''chytrej'',potom jsme se taxíkem projeli za nákupy a když jsme se opět vrátili, v ateliéru byla červená, byla nádherná, byla modelka, na zdi visela Tereza Maxová, pil jsem hlty víno a whisky z láhve,vše se točilo, kokršpaněl tam nebyl,ale knírač, Honza opět hrál na trubku a jamoval s chlápkem, co měl saxofon, přišla Lenka s frajerem, co vypadá jako Zeman a zároveň s ním chodí asi už rok a na Silvestra s námi do Pardubic si nepojede...Nějak jsem najednou byl v Akropoli, nelíbilo se mi tam, strašně nahlas, na lidi jsi neviděl,všichni se zmítali jakoby v křečích, byli tam nějací lidé ze školy, asi ve čtyři jsem seděli v kožených sedačkách v nějakém podniku, Honza rozbil popelník a potom půllitr,vyhodili nás,tak jsme jim to tam alespoň ještě trochu polili, napadl mě nějakej kluk venku na ulici, ale nakonec nám asi půl hodiny plakal na rameni, svou ženu s kterou má dvouletého kluka našel s nějakým chlapem a ona se chce rozvést, říkal že kdybychom ho nepotkali a nebavili se s ním, tak už by byl asi tuhej, protože se šel zabít, taxíkář co nás vezl už domů byl pěknej švindlíř, protože jel trasou schválně minimálně dvakrát delší, nebylo sil se ozvat,v mrazu jsem počítal metry, než se dostanu k brance domu, Honza musel jít asi tři km pěšky, protože došli peníze, říkal mi že mu málem zimou upadly ruce.

Nyx
23. 12. 2000
Dát tip
Aby nebyla zase nějaká mejlka, uvědomuji si že v předchozím slovoshluku, jsem udělal překlep, prosím milí přátelé nemějte mi to za zlé, to se stane i jiným kolohnátům. Ahojjjjj

JiKo
23. 12. 2000
Dát tip
a...ha... :-) ty máš ale zajímavej život :-)

JiKo
22. 12. 2000
Dát tip
o čem to je? ps: Tobě i budoucím (jakožto i minulým): Chceteli se ohánět schizofrenií, měli byste vědět co to vlastně je!

Nyx
22. 12. 2000
Dát tip
Neoháním se schizofrénií, co jsem napsal, to jsem napsal a nemíním to nijak přehodnocovat. A očem to je? Hm mylím že je to jedno, každý ať si v tom hledá, co chce.

JiKo
22. 12. 2000
Dát tip
Sory, ale myslím, že bys měl vědět o čem to je

PetrViP
22. 12. 2000
Dát tip
mě se to zdá docela dobrý (je-li zařazení do kategorie správný) JiKo: neznám definici schyzáků (takže nevím, jestli to je vono, nebo ne)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru