Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slzy

22. 07. 2005
2
0
1696
Autor
Perchta

Město na jihu Francie. Ve městě je arabské tržiště, je to ten nejhustší bleší trh, co jsem kdy viděla. Zboží se nabízí na zemi, staré boty, rozvrzané židle, úplně nové reklamní zapalovače, použitý kočárek, na české poměry hodně použitý. Zboží hlídají muži. Středem trhu je nejkratší cesta na nádraží. V krásném a moderním obchodním domě, co mi tuhle tak krásně hráli, taky je klimatizovaný, jsem si před záchodem nabrala do kelímku čistou vodu. Byla zadarmo. Už za hodinu mi má někdo přijet z dalekých Čech, je horko, vodu mám, abych netrpěla. Už jsem skoro prošla tržištěm. Zbývá jen pět kroků. Za silničkou stojí ženam je středního věku, štíhlá, přísná, trochu moc udřená, ale hrdá. V každé ruce má dítě. Vlevo je chlapec, asi třináctiletý, vpravo dívka, asi dvanáctiletá. Jdou proti mně. Nemám kam uhnout. Cítím napětí. Matka vede dceru přímo na mě. Dcera mi drkla do ruky. Moje voda se vylila, smočila její nohu i vyprahlý asfalt. Zlobím se, sami si netroufli, poslali děvče. Arab, prodavač se stolečkem, na mě něco francouzsky křičí, nechci rozumět. Ani se neohlídnu. Najděte ji!


Hvězda vyšla!
Vidím krále
ve tvých šlépějích

Dnes

Perchta
11. 10. 2005
Dát tip
Děkuji všem, bylo to moc těžký, tehdy, a je pořád. Malé násilí je také násilí a nemůžeš-li uhnout, je to fuj. Ale jinak: svět je plný dvojníků a podvodníků. Najít pravdu je fajn. Vždycky.

stanislav
23. 07. 2005
Dát tip
...nějak si to moc představuju... myslím, že jsi docela mistr toho, co je za slovy...

Zden
23. 07. 2005
Dát tip
Prolog trochu dlouhý, ale jinak ok.:)

enehi
22. 07. 2005
Dát tip
hu trochu obtížné ale líbí

Rabb
22. 07. 2005
Dát tip
Líbí..:-) Možná jsem pochopil i jiný smysl, který tahle miniatura neměla obsahovat:-) ohledně stylu psaní nemám tolik zkušeností a znalostí, abych mohl kritizovat nějaké nedostatky, ale přece jen si troufnu: Věty se mi zdají moc kostrbaté až jednoduché, protože úplně stejné dělám i já a jeden autor mne na to upozornil. Ale třeba to bylo úmyslem autora:-) To je vše:-) T!P za nalezený, možná nepravdivý smysl:-).

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru