Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tichý blázen

10. 01. 2001
3
1
2061
Autor
blázen

Jsem tichý blázen, když sedím na rybách, jsem tichý blázen, když se toluám nočním městem, jsem tichý blázen, když chtěl bych nahlas řvát a do poštovní schránky si hodit inzerát. Jsem tichý blázen, když z života mám strach a neumím ho odbýt jedním gestem, jsem tichý blázen, chci příliš mnoho znát a přitom musím s osudem o lidské štěstí hrát. Jsem tichý blázen, i když sedím v školní kobce, kde jenom občas kdosi plachý úsměv vyloudí, jsem tichý blázen a i když ústy se vám musím smát, tak ani za tohle se vlastně nemám rád. Jsem tichý blázen, snad že nechci být jak ovce, která jen v stádu svém jde vpřed a nebloudí, jsem tichý blázen, na tom světě vidím spoustu vad, sám sobě o nich neumím už lhát.

1 názor

cvok
16. 05. 2002
Dát tip
vsetci okrem blaznov su blazni to povedal cvok

blbjenka
11. 05. 2001
Dát tip
to je dobře, že vidíš vady a neumíš si o nich lhát. ( tak jsme na světě aspoń dva ) :o)

kath
23. 04. 2001
Dát tip
jsi tichý básník

Miroslawek
19. 04. 2001
Dát tip
Rastin: to není pravda, že mám rád krátké verše ( i když je často - ale ne vždy píšu), to není o délce, ale o hutnosti

Rastin
19. 04. 2001
Dát tip
Miroslawek: no, asi jsem se ukvapil - díky tomu, že krátké verše často používáš. A jasně, že se mi líbí, když je krátký a hutný. Ale kdybych četl jenom hutné záležitosti, tak bych mohl přijít k újmě :-)) Občas nějaké to křoví nebo divá haluz neuškodí :-)

Rastin
18. 04. 2001
Dát tip
Merle má pravdu, že tohle by normální člověk nenapsal :-) Až moc chápu to rozpoložení, ve kterém jsi to psal. A povedlo se Ti to, alespoň podle mne. Navíc, dalo by se to zhudebnit :-) A na Miroslawka nedbej, on má rád hodně krátké verše :-) No, furt se tady směju, ale samotné dílko o tom není... Povedené, blázne.

clovrdik
30. 01. 2001
Dát tip
to samé, co říká Merle

Jákob
10. 01. 2001
Dát tip
takovejch bláznů nás je aneb každý jsme nějak cáklej :o)

Merle
10. 01. 2001
Dát tip
tady bys vlastně těžko hledla normálního :-)) ono, člověku co píše verše už musí trochu strašit v hlavních prostorách... tady to máš taky delší, ale aspoň se ti to nerozlezlo do nikam... ikdyž jedna sloka by určitě ještě vyoperovat šla :-)

Miroslawek
10. 01. 2001
Dát tip
Chtělo by to trochu ta slůvka prořezat, jako stromky v sadu. Víš určitě, že máš každé slůvko, tam kde má být?

blázen
10. 01. 2001
Dát tip
Jákob, Merle: Docela bych tomu věřil ... :-) Merle: V tomto případě nesouhlasím Miroslawek: Je to hádanka? Já věřím, že mám...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru