Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

**

11. 08. 2005
4
0
2202
Autor
mánemá

 

 

***

otevřela jsem si před sebou

dlaně – všechny čáry

ukazovaly na to, že

mohu mít nejkrásnější život

 

ale až mimo dlaně se začaly

sbíhat

a slibovat

 

 

**

polkla jsem slovo

pak ho vpustila do slané vody

— jednou mi splní všechna přání

když ho nevyzpovídám

 

zatím se rozpoutal příliv

dosahoval až k mému tělu

 

a bylo pryč další slovo

 

*

nevím

co říct víc

 

koráb mlaská

jak ho voda pojídá

 

širé moře

tam i támhle

 

 


já nechci moc trhat, když už jsi to dala jako celek...ale ta tříhvězdičková, ta je! :o) líbí se mi to, přestože si myslím, že tu nitku mezi nima patrně vidí jen autor sám

mánemá
15. 08. 2005
Dát tip
asi jo, podle ohlasů jsem na tu nit sama :) dík

juj, já se omlouvám, že tu ještě plkám...ale teprve teďka jsem si všimla, že jsi mánemá...a já myslela, že máš nick mámená :o)) no nic :-)

mánemá
15. 08. 2005
Dát tip
no jo, no :) nemusím být všechno a klidně plkej, mně to vůbec neva

Honza_Princ
13. 08. 2005
Dát tip
ho! hmmm. slušná reakce a tučná:) Ptal jsem se protože jsem nechtěl být zbytečně útočnej a říkat že "nevidím smysl v uspořádání...," když jsem byl obyčejně zvědavej (což je samo o sobě pro pozitivní kritika). Líbi se mi naivita (v nejlepším) některých veršů jako moře tam i támhle. Celý mi to připadá napsaný béžovou barvou, ale kompaktnost a ty dlaně mi nesedly...možná to vážně chtělo ještě chvilku experimentovat.

mánemá
13. 08. 2005
Dát tip
ohó! díky za neútočnost a vůbec, že jsi četl avi mi nemusíme, ale tobě jedno pošlu

Eg_Ar_11
12. 08. 2005
Dát tip
koráb mlaská ... a já též ... *

Honza_Princ
12. 08. 2005
Dát tip
Co mají společného kromě melancholie a stylu? Proč jsou tři?

mánemá
12. 08. 2005
Dát tip
Dobře. Pro mě je v nich jakýsi provázek, který může sílit, nabývat na intenzitě. Proč jsou tři? Kdybych je publikovala samostatně, ptal by ses: proč je jen jedna? Protože proto, přeci. Asi to tak autor chtěl, nemyslíš? Hravost, údiv ze sebe samotné, bezmocnost. Teď já. Neříkám, že špatně nebo dobře. Ale co pro mě znamenají vůbec otázky? /povím ti to: vůbec nic, protože z nich nevyčtu stanovisko/ Narozdíl od toho: Nechápu, nevidím smysl v uspořádání těch miniatur do jednoho "díla". Krom melancholie a stylu mi nedávají něco uceleného. A myslím, že by šlo si zaexperimentovat a tyhle věci dát - sešoupnout do jednoho; vybrat kategorii volných veršů a opravdu si stojím za tím, že by někteří to brali jako celek. Ale takhle to autor chtěl. Zadal si hlubší. A teď je jen na čtenářích, jak to budou chtít překousnout nebo nikoli. Ahoj.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru