Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Groy Haleymann

18. 08. 2005
2
0
1850
Autor
celer

Uvedení do přiběhu..

                                      1.

                     Groy Haleymann

 

"Když si představuju prýštící krev, vůbec se mi z toho nedělá zle..Ta krev nemusí prýšťet z masa, nebo z člověka..je to hrozně povrchní, a já nemám povrchní věci rád, víte? Moje matka mně učila spoustu věcí, ale málokterá mi k něčemu vůbec byla. To ale nevadí, mluvil jsem třeba o té krvi. Mohla by třeba prýšťet ze zdi, nebo nějaké mohyly. Taky si dokážu představit, že by mohla úplně klidně prýšťet z malé kostelní věžičky.. Ale já tady nechci mluvit o architektuře: nemusela by prýšťet zrovna z věžičky..Mohla by to být třeba malá srnečka..ale tím nechci obhajovat faunu. Když jsem mluvil o té kostelní věži - a že si to pamatuju - nemyslel jsem tím nic urážlivého a nechtěl bych se omlouvat, protože je to prý moc ponižující, když se člověk pořád klaní a omlouvá..prý tím lidi tahám za nos. Musím se to odnaučit, jinak bych nebyl schopný normálně žít - a to vím naprosto jistě, protože mi to matka říkala.. Ale taky říkala, že nechce, abych skončil stejně jako ona. Ale nevím jak vlastně skončila. Snad vám to nebude vadit, promiňte. Jen jsem mluvil o tom kostele a krvi a lidech.. No, moc to pro mne znamená.. tedy, je to vlastně moje práce a tou se živím. Jmenuji se Groy Hyalmann a pracuji v márnici. Otec říkal, že vám mám řict vše, co se tady stalo.."


JeanJoche
06. 09. 2005
Dát tip
Taky mne zaujalo to jméno...

_Rebelka11
22. 08. 2005
Dát tip
**, jsem zvědavá na pokračování...

Vitex
21. 08. 2005
Dát tip
no, panečku... vypadá to zatím slibně... (ale pozor na zabřednutí do "patosní morbidyty" - to jen tak do budoucnosti, zatím to nehrozí, ale u povídek z márnic to občas nastane...) PS : Jak tě napadlo to jméno...?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru