Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Á propos ... "moje novoroční přání?".

29. 01. 2001
0
0
2108
Autor
Stepca

.....spíš, jak o hlubší kritiku, stojím víc o to, aby tohle co nejvíce lidí přečetlo. Je to přesně to málo, co obyčejný člověk může pro přírodu udělat. Myslet na NI! Nekupovat jogurty v kelímku a nosit si svoje sáčky do obchodů,psát básně atd., atd.,...spousta maličkostí. Je to určitá bezmoc, která mě vždycky jako kluka štvala ... teď zas ten tanker u Galapág........., už jsem větší a snáším to líp, ale je mi JÍ líto. Co naplat....snad vychovat generaci, která si uvědomí konečně, že každý je součást celku, aby šla konečně ta americká individualita do háje?

Á propos... pozorovali jste někdy plíseň na chlebu? Rostla a sílila pod igelitovým nebem, drobounké ruce se vzájemně proplétaly a natahovaly, až objaly celý bochník. A pak jsem přišel Já - člověk, Já posedlý touhou měnit, přetvářet, vnucovat svůj řád. Vzal jsem igelitové nebe a zmačkal ho do smetí. Chlebovou zemi jsem rozkrojil od pólu k pólu a vhodil do krabice pro prasata... Dech plísně zavoněl pokojem, jak vzpomínka na dětství, jak touha po Neznámu - poslední podzim ne Chlebové zemi. Ruce se do sebe zaklesly a začaly se napínat... Tiskly se víc a víc až se začaly drtit na dlaně, na prsty, nehty, na prách, na vždy. Pozorovali jste někdy život na Zemi? text
Bibša
20. 06. 2001
Dát tip
uznávám originalitu zpracování, doufám,že si to přečtě ještě spousta lidí a že se aspoň zamyslí. Jsi zvláštní kluk.

Merle
30. 01. 2001
Dát tip
Laď: přesně tak... nejde udělat dobrej svět bez dobrej lidí... tak nejdřív dělejme dobré lidi :-))))

Merle
29. 01. 2001
Dát tip
vychovávejme... snad se to nepodaří stejně, jako vychovávání našich rodičů :-))

Albireo
29. 01. 2001
Dát tip
nikdy mě nenapadlo podívat se na plesnivý chleba takovýma očima. Díky za to, že Tebe ano.

Laďa
29. 01. 2001
Dát tip
Stepco dík. Zrovna včera jsme s mým Honzíkem diskutovali o tom, jestli je zodpovědné na tento svět přivést dítě. Přesvědčovala jsem Honzíka, že rozhodně ano. Musíme přece na svět přivést někoho, komu vtiskneme naše dobré poselství, aby bojoval proti dětem, kterým je vtisknuto poselství Spojených států, igelitových sáčků, pneumatik v řece, co nejlevnějších provozů, benzinových automobilů. Musím přivést na svět Člověka a pokusit se dát světu šanci prostřednictvím jeho. Těch pár jedinců dnešní generace to nezvládne. Udělám všechno proto, aby moji potomci chtěli spasit svět. To jsem si zafilosofovala. :-)

Stepca
29. 01. 2001
Dát tip
.....díky vám písmáččata :-)

Vio
25. 01. 2001
Dát tip
Četl jsem... rozhodně zajímavý pohled ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru