Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

4 velké postřehy z kosmu a 2 malé vložené atmosféry

Výběr: Aymi
27. 10. 2005
2
0
1254
Autor
protiproudu

Bělostní poživači

 

Jen se křečovitě postavili a sáli půlnoc. Hltajíc růže řka: „ Jaká krása, jaká chuť. Ještě jednu závistivou představu!“ Když už, už nebylo co pojídat, naskytl se kolem čistě bílý, neobsažný prostor. Kdosi se rozběhl a běžel, běžel dokud nedosáhl nekonečna. Pojedli jsme veškerý obsah jsoucna.

 

 

Planetární jakost

 

Byla to ženskost nad pomíjivou gradací. Klesala již, skrze novou křídelnici. Na boku rozhovor dvou kosmů. Jeden pozdější sípal své: „čas není!“ Byla zrozena z temného třesku. Svět se točí ženskými prvky.

 

Dekadentní lidé

 

Jsou lidé, kteří zní do noci hrou na své hlavy. Jsou lidé, kteří zní do noci varhaním zpěvem, zabaleni v prostou myšlenku. Jsou lidé (jen málokteří), co zní myšlenkami zabaleni zpěvem varhan ve své hlavě. Jsou lidé a bůh jim zemřel (některým). Já však vím, že podzim není pouze venku, ale dokonce i vně nás. Ach, opadává člověk, ač je krásný. A před ním pouze krutá zima.

 

Černobílá bolest

 

Vše co jsem viděl, bolelo! Já jsem se nebál, jen jsem skřípal hlasem, proset nevyřčeným slovem. Pokryt deštěm, jež uzdravuje. Jako slepý na ulici, šel jsem mezi všemi a byl jsem černobílý, dokonce i v tváři. Vše co jsem viděl bylo černobílé. NE! Není to běžné. Padá město do mé hlavy tak, jakoby se chtělo přesít včetně lidí. Kéž by se selo skrze moji hlavu. Vše co jsem viděl bolelo.

 

 

Jedna z můz

 

Jako noční pták

Slinula

Báseň z druhu hvězd

 

Ach červeň

Ach nostalgie

Ach brzo

Brzo dá kročej herec vážných her

 

Aby přednesem zbudil

 

Dýchání afelie

 

 

Protože jsem šel

 

Majíc barvu sněhu

 

Padal jsem

Trhal se

Kypřil jsem půdu

 

Byl jsem kraj

Božskost

Bělost

Aurora

 

 

 


Aymi
02. 11. 2005
Dát tip
pojezeny veskere obsah jsoucna je byti, myslim .) Rici, ze jsoucno nema obsah, je jako rici, ze existujeme a nemáme si čím utřít zadek ... z materialniho hlediska :) jinak tady nemuzu jinak nez t+V ..


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru