Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NEUZNANÉ ZÁSLUHY

03. 11. 2005
3
0
2837

Chtěla jsem básní změnit svět

Léčit jeho trápení, neduhy

Však málokdo ty básně čet

Nikdo neuznal mé zásluhy

 

Došla jsem tedy k závěru

Báseň je jen slabou zbraní

Snad k próze získám důvěru

A svůj val vystavím si na ní

 

Ale časem zoufám si zas

Hrad je dobyt! Svět nespasím

Přesto – než selže mi hlas

O papír a tužku poprosím

        


Amka
11. 11. 2005
Dát tip
básní spasit svět, to je pěkné. Kdyby to tak šlo. :)*

Stoppa
06. 11. 2005
Dát tip
Ach, deníčku můj milý Zas prožívám zlou chvíli Barbar Jenyk závidí Zásluhy mé nevidí. Nemohu být nečinná: Jsem svého druhu jediná Jedinečná, vyjímečná A tím pádem užitečná. Sama mnohdy žasnu spoutaná v svém krásnu a ztichnu, jata obdivem nad čarovným slov předivem...

Stoppa: děkuji za pěknou básničku (opět potěšila) Jenyk: když už nevíš, kudy kam, nesnižuj se k takovým "vážným kritikám", předpokládám, že máš rozhodně na víc a tohle opravdu nemáš zapotřebí... Liska, oleandr: děkuji za podporu (a za tip - hřeje u srdíčka :-) Všem ostatním taky díky za komentáře :-)

Lakrov
03. 11. 2005
Dát tip
Sedíc s rukama nad klávesnicí sníš o tužce a papíru? Protest proti čemukoliv (a zvlášť proti Něčemu) je mi, navzdory věku, stále blízký. Zpověď, sebekritika, autobiografie? Nikomu nic nedlužíš. Kéž by to mohl říci každý.

Občas jsou chvíle, kdy raději než u klávesnice, sedím někde v koutku s papírem a tužkou... Pak jsou chvíle, kdy věřím, že i slova můžou pohnout světem... a chvíle, kdy si uvědomím, že s lidmi nehne vůbec nic...

Malířství je dobrá věc. Takový balzám na duši unavenou slovy...

jolbah
03. 11. 2005
Dát tip
Takové chvíle má leckdo. Naštěstí jsou i jiné (chvíle). Jinak bychom vyhynuli :-) A malířství Ti, tuším, taky není neznámé.

papouch
03. 11. 2005
Dát tip
neporadím, teprve se učím uchopit zobákem štětec

oleandr
03. 11. 2005
Dát tip
nepropadej panice a tužkou vrývej svoje srdce dokud nepadne nepříteli v pouliční rvačce do zajetí..........T

Stoppa
03. 11. 2005
Dát tip
Ta rada s malováním není vůbec marná. Kouk jsem se na Luciiny obrazy a není to špatné. Ono i tam je v jejích komentářích nepokryté sebeobdivování ale kvůli těm obrázkům bych nad tím tam přivřel oko. Prostě štětcem se jí daří daleko lépe převyprávět své nálady a city než klávesnicí. Je v tom talent a tak by byla škoda marnit čas básnickými a prozaickými pokusy.

Shellinka
03. 11. 2005
Dát tip
:-)))))) To je hezký!

stenos
03. 11. 2005
Dát tip
Dost toporná

zdjr1976
03. 11. 2005
Dát tip
No taky jsem kdysi dělal vázanej verš, ale poslední dobou se mi nějak nelíbí, není to ono.... Ale jinak text ujde

liska
03. 11. 2005
Dát tip
Já nevím, co má kdo pořád s těmi vázanými verši. Taky umím veršovat. Např. Když jsem byla maličká, bolely mě očička, teď mám skvělé chvíle, zpravily to brýle. Veršovat umí snad kdekdo, ale dát do veršů ty správné myšlenky, to už tak lehké není. Lucie, fandím Ti a dávám tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru