Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kukačka

31. 01. 2001
8
2
2814
Autor
Had

Mé hovory se zvířaty

Stál jsem na rozcestí a přemýšlel. Přede mnou tři cesty a ukazatel či mapa nikde. Sedl jsem si na pařez. Jak dál ? Z úvah mne vyrušilo kukání. Hodiny v lese ? Ne, to se jen na protějším stromě usadila kukačka. Fajn, alespoň se dozvím kolika let se dožiju. Začal jsem odpočítávat kolikrát se kukačka ozve. U čísla 124 jsem se zarazil. Tak moment ! Ze mne si nikdo blázna dělat nebude ! "Necháš toho, ty hloupej ptáku !" Kukačka se zavrtěla a přestala kukat. "Co je ti do toho! Já si můžu kukat kolikrát chci!" řekla uraženě a spustila novou kukací sérii. "Hele holka, neblázni!" zaprosil jsem. "Přece tady nemůžu bejt věčně?" Kukačka se zamyslela. "No to máš asi pravdu." řekla a prohrábla si zobáčkem peříčka na boku. Optal jsem se jestli neví, kterou cestou se jde do Opařan. Řekla, že tou v levo. Poděkoval jsem jí a za chvíli bylo rozcestí už daleko za mnou. nepospíchal jsem. Mám přece móře času. Ptáte se kolik ? No přece plných 124 let.

2 názory

Toscana
10. 08. 2011
Dát tip
Pokud jsi do Opařan nedošel, pak to příště kukačce spočítáš ty za špatnou radu. :o))) *t

ano. času dost...

c_yen00
29. 11. 2001
Dát tip
........*.............

suva
16. 04. 2001
Dát tip
no, třeba suvy, ty to maj s počtama ještě nahnutější, než kukačky :c)))

Falka
07. 02. 2001
Dát tip
No víš, oni ptáci jsou pšece jenom tlošku hloupý žvížata, někdy se pši počítání tlochu spletou :o) Takže se plo jistotu zas tak moc tou svojí cestou necoulej... ;o)

zirafka
01. 02. 2001
Dát tip
potesenicko, poctenico po ranu :)) *

Šílená
31. 01. 2001
Dát tip
:o))) já nevím proč ale začínám se usmívat preventivně když si přečtu prolog - "mé hovory se zvířaty". a většinou (zatím pokaždé) mi ten úsměv vydrží až do konce:o)!dík... No přeji příjemné a klidné prožití příštích 98 let a kdyby to přišlo o fous dřív tak se na ní nezlob:o)!

Amitabha
31. 01. 2001
Dát tip
120 let je prece normalni biologicky vek cloveka, ta kukacka to zas tolik neprehnala :-)))

myrinda
31. 01. 2001
Dát tip
jeee, to neni marny, hezky, libi :-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru