Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Schůzka se Satanem

03. 02. 2001
0
0
1191
Autor
Geneis

Schůzka se Satanem Jsem starý muž, Snad blázen jen, Však to, co jsme zřel To nebyl pouhý sen. Je už to dávno Co za temné noci luně scházel svit A já ač nechtě Musel tu hrůzu zřít. Spatřil jsem Satana. Byla to bestie Z pod rukou bezvěrce Který už nežije. Té noci poznal jsem Tu pravdu jedinou Že Víra a Láska Nás navěky přežijou. Řekl jsem Ďáblovi Ať vrátí se do pekel Naše srdce jsou věřící, Satan je vyvrhel. A Ďábel odešel Poražen, zostuzen Tak jako zločinec Po právu odsouzen. Jsem starý muž Můžu blázen být Však pro víru a lásku Má cenu i žít!
Geneis
10. 02. 2001
Dát tip
Připouštím, že je to trochu klišé, nicméně když už si z téhle básně nic neodnesete, tak vám to dá alespoň možnost napsat tak povedené a vyčerpávající kritiky :)) Že Najdo :))

Rivka
05. 02. 2001
Dát tip
Asi jsem byla moc strohá:) Nebrat si mě osobně, občas se tu rozčílím...:) Jinak - o té básni máš naprostou pravdu, ale na kritiku se to (IMHO) nevztahuje... Pletu se?:) A - dobře, nelíbí - já to beru, ale proč?:)

Rivka
04. 02. 2001
Dát tip
Milá Nadjo: Nebudu hodnotit povedenost či nepovedenost básně. Ale nechápu Tvé "vypíchnutí" rýmu "pekel / vyvrhel", jedná se o klasický jednoslabičný rým, máš-li na mysli, že to nehraje rytmicky, tak hraje, neboť předložka se počítá k podstatnému jménu, tudíž je to "do pekel / vyvrhel". (Opravdu netuším, co jsi mohla mít na mysli, pokud něco jiného - ??) To by mě ovšem neiritovalo tolik, jako to, že se ani neobtěžuješ podívat se do informací k autorovi, tam bys totiž zjistila podstatnou informaci, že autor není autor, ale autorka... Přeju hezký den všem:)

Nadja
04. 02. 2001
Dát tip
Rivka : jistě že vím o předložce se vztahující a počítající! stejně mi nesedí! jinak si dál myslím, že není až zas tak důležité, kdo báseň píše, spíš báseň sama! jinak se autorce omlouvám... JSI UŽ ASI MOC STARÁ! :-) Rivka : vím kolik slečně je! obtěžovala jsem se podívat....

trochu moc ponuré...na mne :) Nadja...to chce klid a nohy v teple :)

Nadja
03. 02. 2001
Dát tip
!SEN-JEN! ?PEKEL-VYVRHEL? a myslíš, že je ta báseň povedená?! jestli jo, tak už si to, prosím, nemysli... myslíš, že z ní někdo po přečtení může mít potěšení nebo si z ní něco odnést do života? Jsi asi už MOC starý...

Janis
03. 02. 2001
Dát tip
bezmezný souhlas s tou slečnou předepíšící .)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru