Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čekám jaro

05. 02. 2001
0
0
2167
Autor
zolli

Taky starší s novým koncem

Zakopávám rozespalá o tečky na konci vět. Právě jsem dnes pochopila, že neboří se se mnou svět. Kvapně hltám černé linky, pak je vtisknu pod oči. Z kazeťáku suše drnká, po babičce klokočí. Včera večer při přísaze, srdce lomím, když slibuji. V zápětí si sama nadám, že tak velmi chybuji. Věta entrem odeslaná, už nemohu ji vzíti zpět. Zasmušile slzy roním, toužím poslat tisíc vět. Marně hlídám tvoje kroky, tichošlápku vzdálený. Protivná jsem sama sobě, vynucujíc ozvěny. Mé básničky mi nešeptají, jak se tváříš. Zrádkyně. Ani vzletná Echo paní nevypráví z jeskyně. Tak protloukám se osiřelá, sbírkou uvážených výrazů. Jak iluzorní trvat na svém, že chápu plno obrazů. Ty verše v dechu zatajené, přerývané smutné védy. v mém pohledu něco mění, už nelámu s ním loňské ledy. Včera večer v polokleče, teskně sténám, jak miluji. Dnes ráno s chladnou hlavou toho hořce lituji. Večer zas cítím sílu krve, láskou hořím, já přeschlý vích. Leč na poupě, co se sotva klube, někdo mrazem zprudka dých. Nebudu plakat, sténat, těžce trpět, soužit se bez pomoci. Žalem nespat, bezmezně toužit, tupě zírat do noci. Počkám, až nad Malou Stranou, vyjde jarní sluníčko. Pak se smíchem zavzpomínám, jaks´ mi říkal básničko.
Jarodějka
18. 03. 2003
Dát tip
Zolli, jako obyvatelku jeskyně si mě teď představ, jak s hrníčkem bez ucha přes stěnu naslouchám, co se u vás tam dálce v chodbách děje :o) akorát nevidím jestli už nosíš jarní botky ! Naštěstí je tahle báseň staršího data, a stejně si zapamatuji pouze poslední sloku :o) No a ještě třetí ! ta se mi moc líbí, i když je smutná

zolli
18. 03. 2003
Dát tip
Jeskyňko :o))))))))

Vio
06. 02. 2001
Dát tip
Tohle není můj šálek... a ani to nemohu komentovat... ... jen snad... asi vím, o čem to je.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru