Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

o budících a věčném souboji

Výběr: Print, hai_mal, vesuvanka
07. 12. 2005
17
0
3874

rozlilo se po obloze

ranní mléko  a já snil

budík né a velmi stroze

ku vstávání zazvonil

 

že by peklo bylo málem

u mé hlavy hnedle snad?

budík řval jak celý Harlem:

"bída je a lid má hlad"

 

Harlem je mi ukradený

když mi těsně u ucha

řinčí řve až praskaj stěny

zvuk kovovýho zloducha

 

pádná ruka praskaj kosti

prý se chlapče prý se boj

marný je boj s ospalostí

vyzve tě zas na souboj

 

 

 

 

    

 


jaza
02. 01. 2006
Dát tip
a tak to je!*

supizmus
12. 12. 2005
Dát tip
vynikající záležitost. takové příjemné odpočinutí (ale pro hlavního aktéra jistě krajně traumatický zážitek)

ssalpy
11. 12. 2005
Dát tip
T

vesuvanka
09. 12. 2005
Dát tip
je moc hezká :-))) TIP a V

Sonor
08. 12. 2005
Dát tip
Konečně někdo kdo umí napsat nějakej rým. Je to dobrý fakt o Harlemu jsem ještě nic neslyšel :-))) Všiml jsi si že tady už nikdo nerýmuje? Lidi jsou líní ***

a2a2a
08. 12. 2005
Dát tip
je fajn, že jsi se pustil do této vtipně napsané věci, je to lehké a řekl bych, že i pro radost. A navíc trochu jiná poloha, než tě známe. Sympatické - tip

Print
07. 12. 2005
Dát tip
Jsi tady tak jiný, tak moudře jiný, a jít po tvojí stopě je prostě radost!*

Noe1
07. 12. 2005
Dát tip
Gellerovsko-negrovská poloha? Nějak sem si už moc zvykl na tvůj "skácelovský" styl :-( Nálada přesně vystihnutá. *t

Whitesnake
07. 12. 2005
Dát tip
jeden rytmický lapsus, který se dal přejít elegantněji "ALE" na začátku třetí strofy je zcela nadbytečné - pokud ho autor přesto ne,ůže postrádat, je třeba ho odstadit, jinak jsou pak verše rytmicky vykolejené. Tohle je sice pouze mechanická chyba, ale ruší. tedy mě osobně. jinak tipozní

Caallisto
07. 12. 2005
Dát tip
teeeeeda.... už ten název mě zarazil! tohle nejni moje kafe, ale neříkám, že je to špatný... každopádně jsi mi dokázal, že máš talent a vypořádáš se s vícero styly a formami. Ale osobně mi sedí spíš ty tvoje skácelovský... tak dneska bez moc a t, promiň... ... jo a pořiď si digitální budík, to je ještě horší :)

Zbora
07. 12. 2005
Dát tip
Hezká říkačka...hravá. :o) Ohledně "ale" jsem měl stejný dojem jako W. t.

Whitesnake
07. 12. 2005
Dát tip
jak (spíš konal než děl) strýček Rowan Atkinson: bůďu je třeba pořádně namočit v jeho ostudě, pak proprat a nakonec zavěsit uschnout jako slípy.

Whitesnake
07. 12. 2005
Dát tip
... to "nešťastné" ale se samozřejmě dá rytmicko dikčně spolknout (navíc s "Harlem" příjemně souzní), ale (sic!) proč takto násilně - když zbytek působí poměrně příjemně vázaně? I když s ještě jednou dodatečnou výtkou - předpředposlední a poslední vereše se rovněž zrovna rytmicky horoucně nelíbají - slabikově to haraší což takhle : prý se chlapče prý se boj - protože tam ta jedna slabika (hnidopichovi! tedy mně) citelně chybí. Augustine, omlouvám se za ten akademicko povrchní rozbor, ale... :-)

White: samozřejmě "ale" není mé přehlédnutí, ale cosi, co dokážu zkousnout :o) a cítím potřebu aby to tam bylo, jak jsi již výše napsal, to "ale" je skutečně určené ke spolknutí, kkteré je navíc ulehčené souznělostí s Harlemem..., já se s tím prostě smířím a to "ale" tam nechám :o) pokud ti to nevadí, využiju tvůj nápad a opravím na: "prý se chlapče prý se boj"... ostatním moc děkuji za návštěvu :o)

Whitesnake
07. 12. 2005
Dát tip
ok já auguste samozřejmě tušil, že ti to "ale" neulétlo, na to jsi věci dosti znalý... a k "polknutí" mě přimělo právě až třetí čtvrté čtení. Přesto - je to přece jen trochu medvědí služba jinak příjemně plynoucí vázanosti... leč ty jsi na tomto prostoru svrchovaným pánem :-)

finarfin
07. 12. 2005
Dát tip
* :-)

Smetiprach
07. 12. 2005
Dát tip
:-)) *

hai_mal
07. 12. 2005
Dát tip
poněkud jiná tvář Agustina Šípka ........? v každém případě pro mě potěšující tvář a neméně potěšující hříčka :-) TV

Bernies
07. 12. 2005
Dát tip
ale Harlem je mi ukradený když mi těsně u uší řinčí řvou až praskaj stěny tři kovoví zloduši Tady mi to trochu zazvonilo - obsahove skvely a nejspis bych to presla, ale slysim..Ma to rytmus, lec vazanost se tim - ale - ztraci. Take kdyz dvakrat po sobe trochu rusi naladu. Nevim, zda to neni tvym zamerem, trochu to zvukove procesat a asociovat zvukovou razanci rvouciho stihomana - v tom pripade ber mou poznamku za bezpredmetnou. Jinak t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru