Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VÍTR

25. 08. 1999
2
0
3434
Autor
Sarken

VÍTR Šeď mlhy unáší, ze světa přináší slzy do očí a mává rozhodčí na doteky rtů. Na ruce spojené a listí bříz, co vítr rozerval, a tělo zpocené do ohně, jenž rudě vzplál. Na křídlech pegasů černou růži nosí vletí ti do vlasů odhodí do rákosí. Léto je studené na podzim se těší paže máš zemdlené, proč tě za ně věší? Bouře letí ze země nepoznané a nese mi jméno vyšeptané s kapičkou krve. Z posledních sil… Chytám ji do dlaní jediné, co mi zbývá pak křičím ze spaní svět v jedno šero splývá. Tak strašně bolí,když někoho ztratíš.
Prokletí
17. 08. 2000
Dát tip
Milá má a nejmilejší Sarken! (ten vykřičník dodržuji z úcty k dávným časům) Našel jsem na našem milém Písmáku jakýžtosi prográmek pro stahování děl a případně celého autora, inu, vzal jsem si Tě pod drobnohled jako první, odpusť... *Vítr: Tomuhle rozumím, má jediná láska mi umřela (naštěstí jen obrazně), rozumím. Rohodně mi ovšem tvoje verše připadají velice "ženské" (myšleno jen v nejlepším, nejsem žádný antifeminista) já osobně mám v knihovně spoustu (Bože můj, proč jich není víc) ženských autorek, "ženské psaní" má v sobě něco tajemnýho...nesmírnou chválu pěji Tobě za tuto báseň, já sám se vždycky stavím proti milostné poesii, protože ta má většinou náležet jen jedněm očím...Tebe chválím

Kovi
15. 08. 2000
Dát tip
Vlastně jsi mi začala být tak nějak blízká... myslím tím, že sis jako námět své první básně zvolila smrt... toto je vlastně důvot kvůli kterému jsem začala psát já... Je možné, že jsem ale měla pocit, že jsem zemřela sama - i to byl jeden z důvodů... Nicméně... právě se hodlám oddat četbě tvých básní... přeji si hezkou zábavu :-)

Sly
17. 03. 2000
Dát tip
Smutné a hezké, ale něco mi tam chybí, moje omezenost asi Vítr štěstí přeji Vám - vílo všech moří…

AZALIN
05. 12. 1999
Dát tip
Ta basnicka je krasna.. a smutna.. beha mraz po zadech.. a to kdyz se mi stane, tak vzdycky davam TIP.. :-) Tvoje poetika je mi moc blizka, myslim, ze si prectu i ostatni veci, takze pokracuju..

Sarken
10. 10. 1999
Dát tip
Bibšo...třeba i v krásných šestnácti se může stát něco jako je smrt člověka, kterého máš ráda. Už chápeš?

Bibša
02. 10. 1999
Dát tip
No já jsem myslela, že se to Krytykovi bude líbit celé, za tvými slovy bych nehledala krásných šestnáct, ale přinejmenším dvojnásobek ... musím se ptát Proč?

Nalim
30. 09. 1999
Dát tip
Ano, smutek padá na každého :(((((
Bych mohl vyprávět ...
Ale bude líp, však máš celý život před sebou, ale už to nebude stejné, i ta nejmenší událost člověka ovlivní, ale ty srdeční, ty ho skoro zabijí...

Sarken
01. 09. 1999
Dát tip
Děkuju vám všem,tohle je můj první pokus o básničku a jsem vděčná každému, kdo poradí... Jo a opravdu jsem holka.Copak smutek nepadá stejně těžce na každého?

slavek
29. 08. 1999
Dát tip
tisíce nožů do těla.
žár atomové bomby.
tisíce voltů na jazyk,
stát po kolena v kyselině...
nic s toho nepředstavuje ani deset procent bolesti ztráty...

Merle
27. 08. 1999
Dát tip
Nevim, jak jsem si zaslouzil, ze jedna ze dvou tvych kritik je u my stary basnicky, natoz, jak sem se mohl dostat mezi tvoje oblibene autory. No, aspon te budu cist...
K basnicce: na muj vkus je to moc zamlzeny, mam radeji jasnejsi (jeddnodussi) veci.
Ten vers s rozhodcim me taky zaujal, ale spis s tim, ze se urcite bude libit Krytykovi :-))
A po pravde bych taky z ty basnicky nehadal, ze si holka.
Tobe a basneni zdar.

leontynka
27. 08. 1999
Dát tip
ta maličká křehoučká kapička krve je jediné co většinou zbyde, ale o to je větší její smutná síla ....a pak.. někdy možná (určitě) přivábí...

ViNiL
26. 08. 1999
Dát tip
Stane se. Promiň. Snad je to mou pesimistickou povahou. Ale na věci to nic nemění.

snoopy
25. 08. 1999
Dát tip
..snad příliš se mě to dotýká.. odvrácená tvář podzimu.. olověná rána po nocích beznaděje..
první sloky jsou hezky zamíchaný.. pak se začíná vykreslovat obrys.. pak smutný probuzení..
a ne(od)vratný dovětek.. ..vítr? bolesti.. chladu.. marnosti.. strachu..

ViNiL
25. 08. 1999
Dát tip
Strašně, Sarkene.

Krytyk
25. 08. 1999
Dát tip
Je vidět, že tvoje bolest je skoro chlapská, když ViNiL nepoznal že mluví ne s bardem, ale s bardkou. Nicméně tě vítám u nás ve stojatých a bahnitých vodách končícího léta. Zalíbil se mi tenhle verš "a mává rozhodčí / na doteky rtů", je to pěkné a slibné, vydrž s námi..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru