Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Valentýnská...

11. 02. 2001
0
0
4748
Autor
racek

Vážení kolegové Písmáci, omlouvám se, že dávám protentokrát svou básničku sem, ale je pro všechny spolubásníky z Písmáku, kterým se bude líbit...Je pro všechny a jmenovitě i pro Sadafa, PetraViP, Papoucha a Albirea, pro každého z jiného důvodu, ale upřímně a od srdce.

Valentýnská... /aneb Sedmikráska č.3/ /Sadafovi,PetruViP,Albireovi,Papouchovi a všem ostatním spolubásníkům/ Ptala se mě sedmikráska proč ji musí bolet láska... Proč z ní každý trhá listy, když výsledek nemá jistý... Ale, řekla sedmikráska, surovec už na mě nemá... Řekla bych: JO,- když to bolí... Jako ryba budu němá! /10.2.-14.2.2001/
alina
14. 02. 2001
Dát tip
První sloka je super! Ta druhá už mi to nějak kazí.

bobotic
14. 02. 2001
Dát tip
Souhlasím s Cavalerou. Comprendo.

bobotic
14. 02. 2001
Dát tip
Najednou mi připadá číst upoutávky zbytečné :-( Půvabného valentýna na křídlech motýlích úsměvů

Print
12. 02. 2001
Dát tip
djPes: Ano, ano, ano!!! *!

Rastin
12. 02. 2001
Dát tip
Nesnáším Valentýna. Nikdy jsem o něčem takovém neslyšel.. a pak jednoho dne to sem dorazilo z Ameriky a všichni se můžou zbláznit. Nakonec - proč ne. Ale já teda ne.

Vio
12. 02. 2001
Dát tip
Ach jo... Nicméně, Racku, dík. Pjekné...

rire
12. 02. 2001
Dát tip
děkuju, racku :) je to hezounký... a jinak souhlasím s djPES :) pročpak se durdit kvůli pitomému škatulkování, Cavalero :)

Albireo
12. 02. 2001
Dát tip
Díky Racku. I když musím říct, že první sloka mi připadá výrazně lepší - ale darovanému koni...

Prokletí
12. 02. 2001
Dát tip
nerado Valentýna, no comment m.

Silvinka
12. 02. 2001
Dát tip
Ahojky, tiež som si uvedomila, že Valentýn nie je vôbec dôležitý. Nezáleží na tom, kedy daruješ lásku. Ničmenej potešilo. :o)

racek
12. 02. 2001
Dát tip
Vážení kolegové, děkuji za ohlasy. hamburgerama se neživím, Valentýna jako svátek taky mít nemusím, ale když sem dorazil, proč ho neslavit: od Američanů přejímáme daleko větší pitomosti...Ale toto je smyslem pěkný svátek, lásky máme /skoro všichni/ pořád málo, proč ho nepřipomenout...Nezáleží sice na tom, kdy projevíme někomu lásku, ale když je o jednu příležitost navíc...Takže Vám všem přeju ještě jednou hodně lásky od té-toho, od koho ji chcete dostat. Racek

Rivka
12. 02. 2001
Dát tip
djPes: Ano, já vím, ale... ano, já vím. Olda: *! :))) Tomu říkám - konečně rozum...:)

Ansel
11. 02. 2001
Dát tip
báseň která má takové privilegium by mohla být i lepší, ale usmála jsem se :o)

Cavalera
11. 02. 2001
Dát tip
Neuvěřitelné .... takže začneme dávat do upoutávek všichni a všechny naše básničky, všechny naše založený sbírky. Nemám taky dát upoutávku, že jsem ráno nebyl na záchodě? Opravdu dát upoutávku na básničku věnovanou lidem, kteří si jí na 100% přečtou i bez upoutávky .. hmm jen tak dál ....

racek
11. 02. 2001
Dát tip
Já jsem tam napsala, že je ,kromě jmenovaných, PRO VŠECHNY z Písmáku, kterým se bude líbit, Cava. Takže i pro Tebe. Jak jinak mám pozdravit k Valentýnu všechny najednou...

Cavalera
11. 02. 2001
Dát tip
Skutečně je Valentýn tak důležitý? Budem se zdravit, líbat milovat, nosit si kytky a dárky podle datumů v kalendáři a podle vyřvávání rozhlasu? Nemyslím si, že všichni jsou zvědavý na Valentýna .... a obyčejné dílko není pro všechny?

Ženatej
11. 02. 2001
Dát tip
Cavalera: Máš zácpu?

Rivka
11. 02. 2001
Dát tip
Za Valentýnskou jako jedna ze všech děkuji. Sice ho neslavím, ale...:)) Ale upřímně řečeno, musím souhlasit s Cavalerou... A společně hlásat - mé dílko je pro všechny, kterým se bude líbit, a proto musí být v upoutávkách... Já nevím, ale co si tak má stará a pitomá hlava pamatuje, kdysi jsme se dohodli, že díla do upoutávek nepatří... a bylo by poměrně slušné to dodržovat... To můžeme zrušit všechny ostatní kategorie, protože všechna dílka jsou "pro všechny, kterým se to bude líbit"...

djPes
11. 02. 2001
Dát tip
Mne je cely Valentin ukradeny, ale komu dela dobre ho slavit at ho slavi a at to klidne dava najevo, je to jeho vec. Je stejne jako se nekomu posmivat, ze posloucha Lunetic nebo se diva na NOVU. Co je nam sakra po tom, jsme skutecne my ti pravi soudci, muzeme skutecne hazet kameny? To, ze ted zrovna ctu L. Wittgensteina a zajidam ho poezii J. Mansourove mne jeste neopravnuje kritizovat nekoho za valentynka ci za to, ze se zivi hamburgrem. Cavalera: Valentyn mne muze srat, ale pochop, ze tem lidem to prinasi radost a uspokojeni, tak na ne kasli a tu radost jim doprej. Kdyz ma nekdo potrebu mit na zahradce trpaslika, ja mu to nebudu rozmlouvat. Nebudu mu brat jeho stesti. A to vecne upozornovani, co patri do ktere kategorie...Rivko, uprimne, ja bych je zrusil. I kdyz, jak jsi sama take urcite zaregistrovala, pro nektere je to jedina moznost, jak neco moudreho napsat: toto dilo nepatri do kategorie abc, kulha mu forma a rym. Ach ti nasi moudri!!!!!

Cavalera
11. 02. 2001
Dát tip
Pes: prosím jen o jediné čti pozorně a dívej se na věci v souvislostech ....

Olda
11. 02. 2001
Dát tip
*! ;) Všem Valentýna milujícím přeju krásný dny a spoustu lásky. A vám kteří Valentýna nemusíte taky ;) Každý po svém. Jen se mi tu prosím nehádejte o upoutávku neupoutávku. Jasně, že je to sporné, kdy upoutávat a kdy ne, zvýrazněná modrá láká. Nevyčítejme si to (nikde a už vůbec ne pod těmi samotnými dílky). Vyřesíme to jinak, protože ta nepřehlédnutelnost svádí. Ta navrčenost u tak něžnýho svátku je fakt dočíbijící ;)

djPes
11. 02. 2001
Dát tip
Cavalera: jestli cist umim, neresim, jsem-li hloupy a negramotny, je to muj problem stejne jako to, ze narazim na lidi, kteri trpi jeste vetsi negramotnosti, slavi Valentyna, cekaji na Sancta Clause atd. Ale znovu opakuji, ze mne je jedno, ze je to dilo v upoutavkach, je to vec autora, kam ho zaradi a nam to muze byt ukradene. Nezaruj se proboha mezi ty, kteri jedine, co umi kritizovat, je zarazeni dila do nepatricne kategorie. To skatulkovani je stejne jako ten Valentyn-nekteri ho potrebuji. Ja ne a proto mne taky nevadi, ze Racek svoji Valentynskou zaradil do upoutavek.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru