Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

stvoření země IV

29. 08. 1999
0
0
1989
Autor
slavek

Květinka vadne,
zdybe z ní proutí,
když systém spadne,
život se hroutí.

Bůh se rozhodl, že živočichové, které vytvoří budou největší, nejsilnější a nejlepší ze všech živočichů ve všech světech. proto po pár pokusech začal tvořit dynousaury, brontosaury a jiné obrovské ještěry. Jelikož patřil k nejnadanějším z Bohů, svět který vytvořil byl úžasný ve své celistvosti, provázanosti a vzájemné propletenosti. Květiny čerpaly životodárnou energii ze země, někteří živočichové z rostlin, silnější živočichové ze slabších živočichů. Bylo to dokonalé. Fungovalo to moc pěkně a dlouho. Dokonce i teplotní podmínky na zemi hlídal systém Doors. Až jednoho dne došlo k nehodě.. Bůh se chystal vytvořit nového živočicha. Lepšího a dokonalejšího než všechny předtím. Nastartoval World, začal editovat, když počítač nahlásil: Program termoregulace provedl neplatnou operaci a bude uzavřen. Bůh se vyděsil. Hlavní program pro řízení teploty na zemi se zhroutil. Musí jej rychle uvést znovu do chodu, nebo teplota na zemi bude příliš nízká a celá jeho práce přijde vniveč. Stiskl proto Enter. Na obrazovce se objevilo: Vznikla zásadní vyjímka na adrese AD 08 FF 16. Možná budete moci normálně pokračovat. Stiskněte libovolnou klávesu. Stiskem kláves CTRL-ALT-DEL restartujete počítač. Bůh opět stiskl ENTER. Počítač přestal kominikovat. Při provedení Reset už nenaběhl. Bude nezbytná Nová instalace celého systému.
slavek
01. 09. 1999
Dát tip
Děkuji všem za kritiky.
Krytyku: směle do toho :-) Ale musím řict, že přesnost není to o co mi běželo. Prostě jen takový chvilkový bláznívý nápad. Taková dětská hříčka..

Špuntík
30. 08. 1999
Dát tip
tak je tak dál, to už bude skoro seriál, ale ať z toho prosím není "Tak jde čas". Je to skvělý, už se těším na další, tak jako když dávali M. A. S. H.. Jinak díky za tvé kritiky.

Krytyk
30. 08. 1999
Dát tip
Pozoruji to zpovzdálí a nacházím v tom velké nepřesnosti, zřejmě budu nucen to uvést na pravou míru..

ViNiL
29. 08. 1999
Dát tip
...no fuj, ještě, že jsem do toho nešláp :)

Moc hezké. Zejména ty prology - ten třetí :)

Bolek
29. 08. 1999
Dát tip
... s apokalyptickou vizí...
Že by za všecko mohl tenhle pitomej počítač?!!! Krrrrrrřřřřach!!! Prrrrráááásk!!!

Jinak dobrý, slavku!!:-)

Karlík
29. 08. 1999
Dát tip
Ooh!

snoopy
29. 08. 1999
Dát tip
..přestal kominíkovat.. hihi.. : ) ..a taky to dynosaury, brontosaury a jiné obrovské ještěry.. (a to nejen gramaticky (dino), ale hlavně věcně (brontosaury) zcestné) ..ale dosti již hnidopišství . )
..jo, a ten třetí prolog se mi taky líbil, ale to už jsem říkal..

snoopy
29. 08. 1999
Dát tip
jéé.. to je všechno? ach jo.. a já se tešil na další.. : ( ..myslel jsem, že teprve přijde doba ledová (po tý chybě termoregulace, i když doba ledová je periodická, ne chyba..) ..hihi, nestvoření země.. (znestvoření, znetvoření.. vyberte si..)

slavek
29. 08. 1999
Dát tip
nebojte se, na pokračování se pracuje. Čekal jsem, že budu za tohle svoje atypické dílko ukamenován.
Ale jestli se líbilo, pokračování mám.. Snoopy správně poznal, že doba ten pád termoregulace má zapříčiňovat dobu ledovou...
Ještě není všem dnům konec...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru