Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Autorské čtení

12. 02. 2001
0
0
3314
Autor
Vcela

Vážené písmáctvo! Měl bych pro Vás jeden návrh k posouzení a prodiskutování.Po sobotním pražském srazu za mnou přišel majitel restaurace Mgr. Kelley pan Tomáš Kejla s návrhem, zda nechceme využít tamní "sklepní" prostory k autorskému předčítání.Spatřuje další fungování restaurace také v kulturně-naučné činnosti a vzhledem k tomu, že už se tam minulý rok konaly některé výstavy výtvarného umění, rád by poskytl prostor i naší tvorbě.Což si myslím, že je od něj velmi hezké. Hned na místě jsem to probral s Merlem a JiKem, ale nedošli jsme k nějakému konkrétnímu a konstruktivnímu řešení. Problém je částečně v tom, že kapacita prostor je poměrně malá.Zhruba se jedná tak o 20-25 míst a to skutečně maximálně.Samozřejmě k tomu lze připočíst kapacitu samotné restaurace (cca 40-45), ale čtení by tam bylo asi trochu nešikovné, ne-li přímo nešťastné(větší ruch, členitější místnost,do jisté míry i určité omezení obsluhujícího personálu a naopak). Také jde o to, zda najdeme lidi, kteří budou ochotní se takového čtení účastnit (zřejmě by šlo o pracovní dny) a zda se najdou autoři, co svá dílka poskytnou a budou je i ochotní sami prezentovat.Důležitá je samozřejmě i otázka výběru.Co tam vybrat a kdo by to vybíral, což je téma blízké nedávnému auditoriu o případném zvolené jakési písmácké rady. Zkuste nicméně nad tím zauvažovat a pište své ohlasy a názory na celou věc.Myslím, že by bylo škoda této možnosti nevyužít, na čemž jsme se s Merlem a JiKem shodli.Záleží už jen na nás, zda by třeba šlo jen o jeden "pokus" či nějaké další pravidelnější akce... Včela
Vcela
02. 03. 2001
Dát tip
4lověče já jsem v tomhle jaksi trochu mimo mísu... Já jsem rád,že vůbec vím,kde se píšou kritiky a názory.Jaká pošta?Jak???

Vcela
27. 02. 2001
Dát tip
Zolli:určitě budeš velmi vítaná!Nicméně to zatím spíš vypadá na nezájem... Uvidíme!Zkusíme to asi až někdy na přelomu března a dubna.Zkus někoho ulovit-s materiálem ochotného k produkci. :)

Adelan
27. 02. 2001
Dát tip
Určitě bych se v rámci možností také zúčastňovala.

zolli
27. 02. 2001
Dát tip
Fčelstvo dodej místnost s datumem dáme rande a von se nějaký trouba co to udělá najde! A teď vážně dohodnem schůzku. Od teď vše vnitřní písmáckou poštou!

zolli
26. 02. 2001
Dát tip
Fčeličko spokojil by ses se mnou? Ráda bych se v tom angažovala. Nevim kde v sobě beru tu drzost, ale tak nějak mam pocit, ze by to snad slo... z

zolli
26. 02. 2001
Dát tip
ještě: jo autorsky cteni ctou autori :o))) recitacni vecer, pak uz kdokoli kdo moc nekokta /v nasem pripada :o))/ profesional zatim zadny neprojevil zajem... z

Vcela
24. 02. 2001
Dát tip
Safra,koukám,že jsem byl anonym... Nicméně jsem včera mluvil s majitelem a šlo by to v kterýkoli den a dokonce i přímo v restauraci!Vše je jen na nás...

Anonym
19. 02. 2001
Dát tip
Albireo:díky za nápovědu,fakt jsem si nemohl vzpomenout ani za nic! Mě šlo hlavně o to,kdo by ta dílka předčítal nebo je i vůbec vybral... Objevil se i návrh,že bychom to mohli pojmout alá Poezie cestujícím.Vytisknout to a jako obrazy vystavit.Minimálně by se tak vyřešil problém z kapacitou... Sám ale nevím,jestli by to bylo dobré...

zolli
17. 02. 2001
Dát tip
Fáji Ti to zahraju na šalmaje v máji v nějaké zahradě zutá pak zalaješ a nebudeš už mrzutá. /ale voddechnes si, že tam nemusíš chodit ;o)/ starostlivá máma

Merle
16. 02. 2001
Dát tip
kali: popis cesty je v žlutých kritikách srazového dílka od Včely... já vím jen, že je to pod Nuselákem... Nejlíp si odchytnout Včelu a v jeho stopách se tam pokuknout (jinak tě dolů asi nepustěj)

Falka
16. 02. 2001
Dát tip
Můj názor je takový: 20 míst je na Písmáčka dost málo, ale protože mluvíš o všedních dnech, hodně lidí se stejně nebude moci účastnit... Bude to nakonec jen čtení pro hrstku víceméně stejných tváří, která se bude scházet ve stejné dny na stejném místě... může to být hezké posezení, ale když se řekne autorské čtení, mám trošku jinou představu... A navíc budu mrzutá, že tam nemůžu být s vámi ;o( :o))

kalinka
15. 02. 2001
Dát tip
Kde je ostatně tenhle Kelly? Na Smíchově? Chodívala jsem kdysivá do jednoho Kellyho, ale ten byl nad Bořivojkou na Malý Straně, takovej pavlačovej dvorek, dosti příjemná záležitost, vedl to tam sochař se svojí slečnou Klárou Trnkovou, malířkou , ale to už je pravěk, poté tam bylo něco jako U beránka nebo tak něco. Takže, kde to je?!

kalinka
14. 02. 2001
Dát tip
kam se vejde na sezení 20 duší, vejde se klidně na stání a povalování dalších 30!:o))))) Při troše dobré vůle a při pojetí, které bych považovala za písmáka hodno:o)) Ale jen názor kalinky, která v životě na žádným chaťáckým ani písmáckým, ani jiným srazu nikdy v životě nebyla!:o)

Merle
14. 02. 2001
Dát tip
Kali věř mi, že 30 se jich tam nevejde... leda jako protlak

Albireo
14. 02. 2001
Dát tip
Vcela: "vernisáž"

rire
14. 02. 2001
Dát tip
Merle: hehe :))))

Pája
14. 02. 2001
Dát tip
Já jsem z Prahy, nápad se mi líbí, už jsem na podobné akce chodila (znáte někdo už neexistující Klub 8?). Můžu přitáhnout nějaký lidi.

Merle
13. 02. 2001
Dát tip
no je to místnůstka tak 3*5 metrů ani ne... těch 20 lidůch se mnou samo zatím nepočítejte ale pokud bude jen takhle malý zájem, stejně nemá cenu pořádat něco většího...

rire
13. 02. 2001
Dát tip
nevím jaké to bude časove, (jestli spíše večer, tak jo) ale jsem za :) takové pravidelné vystoupení oživí kulturní život i pro mne :) jak co se týče recitace, tak poslechu :)

Jim_Page_LZ
13. 02. 2001
Dát tip
jenom ze zkusenosti ... bacha, aby to nebylo za plneho provozu restaurace ... parkrat uz nam to taky nevyslo :o) viz divadlo za plotem a podobne :o) btw. JiKo ... Ty uz nas opoustis??? :o)

Albireo
13. 02. 2001
Dát tip
V Brně taková autorská čtení probíhají pravidelně na několika místech. 20 míst by ovšem nestačilo ani pro Brno.

LILINKA
13. 02. 2001
Dát tip
No pokud by to nebylo zas tak často a bylo by to v mích možnostevh, tak mě se ten nápad líbí.

Vcela
13. 02. 2001
Dát tip
Teoreticky by neměl být problém mít hospodu rezervovanou jen pro Písmáka.Co se týče těch výstav, bylo to pro ostatní lidi zavřené.Ale to šlo o první den....sakra teď mi vypadlo,jak se tomu říká,když má někdo "premiéru výstavy"....himlhergot fakt si nevzpomenu! °;-D

Vojtek
12. 02. 2001
Dát tip
No jo Praha magická... ale trochu z ruky :-(

suva
12. 02. 2001
Dát tip
z ruky, ale naše :c) já si čtu ráda pro sebe i nahlas, ale mluvím potichu:c(((

Prokletí
12. 02. 2001
Dát tip
viz Vojtek, auuuu m.

Tynic
12. 02. 2001
Dát tip
Mám ZVUČNÝ hlas...(trénuji na rockových koncertech) :o)))) Počítejte semnou :o)))

zolli
12. 02. 2001
Dát tip
Tynda ty budes v tydnu dojizdet? To chci videt!!! No ja jsem beztak chtela neco v tomhle delat, bude li to v tydnu je kapacita asi dostacujici.. sem vochotna si svy vypatlany dilka klidne precist..bude li nejhur u vodrecitovat :o)Tak 1x do mesice by to nemel bejt problem. Suvo schodou okolnosti jsem dnes zacala klepat dopisek pro Tebe, protoze jsem si vzpomela na Tvuj navrh veceru poesie. Tak to teda pripominam zde. Prijde na to co by jsme chteli delat a dale, kdo by byl ochoten.. prostory? Vzhledem k tomu, že jsem tam nebyla nemohu posoudit.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru