Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Duševný šplech.

19. 01. 2006
7
0
2837
Autor
Julian

Nemusíme stále ochkať na oblohu a tváriť sa zaľúbené.

 

Sedím pri starom moste v Bratislave v krčme Umelka 19.1.2006 a o 21,45 pijem kofolu. Privieram oči krčma je takmer plná. Vedľa druhého stola sedí malý plešatý smrad celý v čiernej uniforme a pije corgoňa . Hlava vyholená, kožená , naleštená potom. V ušiach veľké strieborné náušnice, hrubé pery, nos prasačí , zuby oddelene ako koly, v ruke cigárko. A ústami hlasno melie, ani na chvíľu nezastaví akoby zjedol všetku múdrosť sveta, Naproti nemu sedí jeho jediný oficiálny poslucháč neučesaný polopankač s náušnicami v obočí. V TV sú zábery s vily a pobehuje tam najnovšia akvizícia starý indián a tiež v tej telke melú dokola hlúposti, par prestrihov na sprchu. Potom sú tam baby v čelenkách vidím, len že otvárajú ústa ale hluk krčmy všetko pohlti. Kožený s pankym sa smejú cho cho cho cho, kožený vysvetľuje mu ako mu fajčila aj s názornou ukážkou. Nad nimi pekne olejomaľby z dreva podľa mňa ich to uráža trčať na takom mieste.  Z dvihnem sa a idem na dnes kultúry stačilo, Cestou skočím na sklenený črep.
zelva
10. 02. 2006
Dát tip
začátek a konec ano

krempi
10. 02. 2006
Dát tip
zaujimavy postreh, az na tie chyby, mno mozno mali tam byt,a le podla mna ne... inak docela fajn

Volnas
07. 02. 2006
Dát tip
A?

Julian
07. 02. 2006
Dát tip
Strep a pokracovani priste a dekuji za kritiky

Azraq
04. 02. 2006
Dát tip
co je to crep?

No jo, chybička se tam místy vloudila, ale nebuďme malicherní, když srdce básníkovo přetéká dojmy. Ode mne T* právě za: Cestou skočím na sklenený črep....konec korunuje dílo!

Andulka
23. 01. 2006
Dát tip
"Cestou na.." vyhod...je to tam zbytecne a nemusime vedet o kazde tvoji sklenicce...:-) Pointa skvela....." Z dvihnem sa a idem, na dnes kultúry stačilo", ale ty ji nejdriv zmrzacis tim, ze ti tam chybi carka a pak to ceskemu ctenari nedava moc smyslu....a pak hned tim ze tam das dalsi zbytecnou vetu....." Z dvihnem sa a idem, na dnes kultúry stačilo" je skvely konec....tak to uprav...aby to ve ctenari doznelo...:-)*

stanislav
20. 01. 2006
Dát tip
pěkné finále.

Háber
20. 01. 2006
Dát tip
držím palce pri tom odkrývaní bolestí sveta

..dobra...

tak, tak...Kultura u nas doslova prekvita...Indian - to je upadok televiznej zabavy v priamom prenose...Hip-Hip Hura...prihadzujem tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru