Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

- zpráva pro dvě holky najednou

Výběr: rebecca13
24. 01. 2006
1
0
2284
Autor
Kitias

Už dávno čekal jsem až vyjde slunce tak vysoko.
Mírně zhroucen,
čekám až tvé řasy protnou znovu obzor plný krve,
pak snad posečkám ještě chvílí -
uzřím - a právem - modré nebe,
které na mě čeká v každém zákoutí po předměstích.
A (snad) právem řeknu:
“oh, jak dovedeš být krutá, vždyť ani květ se nezavírá bez důvodu...“


Natasha_
24. 01. 2006
Dát tip
Himbajs, kdybys to napsal o něco méně vznosným slohem, mohlo to být docela živoucí. Mírně zhroucen, posečkám, uzřím, oh (!)...Mnoho knižních výrazů na malém prostoru.

Kitias
24. 01. 2006
Dát tip
no jo to už tak občas příde

Natasha_
24. 01. 2006
Dát tip
rebe: Otokar Březina? :) Šrámek? Zahradníček? Ne, vážně, nemám představu. A tady - víš, já rozlišuju mezi slohem, který je vznosný a "sedí to" - k autorovi, k době, k tématu, tónu. Tady se mi to zdá jaksi umně (uměle) roubované. Plynoucí z představy, že báseň by měla být trochu archaická, možná.

Kitias
24. 01. 2006
Dát tip
nevim kolik máš hodin, já půl desátý, 24.2.2006, ale stále by mě zajímalo proč jsem se znova ožral jak prase

Kitias
24. 01. 2006
Dát tip
2 Kinská(nstasa) - není to Apolinér když ty plynoucí představy? no nevim nevim

Kitias
24. 01. 2006
Dát tip
2 kinská - sorry Nastasa

Kitias
24. 01. 2006
Dát tip
2 ostatní - nejsem si jist - jen tak v tomto fóru: - to bude ten pravej No nevim, nevim, říkala si pro sebe, když si nazouvala lodičky Je to konečně ten pravý? Snad je, snad není, aspoň že dobře šuká, ne jako ten předchozí Sice nemá tolik peněz, ale snad by to stačilo, a navíc má dostat přidáno Je taky o dost mladší Pravda o čtyři roky mladší než já No nevim, nevim, není to moc? Ale co, Alice od naproti má taky takovýho Seběhla po schodech, mávla na taxi V kavárně už čekal s kyticí Přivítal jí polibkem na krk Jemně ji pohladil po prdeli Tak kam si dneska vyrazíme zatancovat? Já bych radši na procházku Ses asi zbláznil né! Sem si vzala tyhle sexy šatečky… Tak jo, v Leopardu je dneska pánskej strip, to by se ti mohlo líbit Jo, to už je lepší, tak dem U v chodu je prošacoval vyhazovač Za rohem na baru si dal první drink vzadu u parketu další Tancovala s tim vyhazovačem Kolem třetí ráno dal vyhazovači pěstí Když se probudila pálili jí oči, hlavu jakoby oteklou a cejtila smrad Poblil se, trochu to přehnal a ještě dostali od toho vyhazovače přes hubu Moc si to neuvědomoval Začala ho mlátit žehličkou Znovu se poblil, skoro ji trefil Ty hajzle, tos udělal schválně Musel se smát Jak se smál, z úst mu lítaly zbytky zvratek na koberec u postele - láska Tupě se zamilovala do toho skřeta, Civěl na ní, když mu to řekla, jako na prase Neměl vůbec nic společného s lidmi, přesto nebo snad proto ho milovala Její lásku neopětoval, jen přijímal Užíval si s ní v posteli, užíval si jejích peněz A pak vždy na několik dní zmizel To potom začala šílet, chodila po ulicích v noční košili Nenalíčená, neučesaná, opilá namol, zhroucená steskem

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru